Beste seng: Test viser de 20 beste sengene (juli 2024)

I denne testen blir senger vurdert med score fra 1-5 av forbrukere som har testet og delt sine erfaringer, og de 20 beste rangeres etter best i test. Les om oss for å lære mer om hvordan nettsiden blir finansiert. Soveromsguiden har ingen påvirkning på rangering i tester, men kvalitetssikrer forbrukeromtalene ved å kontrollere at de følger gjeldende retningslinjer.

Forbrukere har vurdert senger og på denne siden får du se de 20 som er best etter en samlet vurdering fra 22 forbrukere som har delt sine opplevelser i denne testen.

Slik kom vi frem til de 20 beste sengene pr juli 2024 i følge forbrukererfaringer.

Se også: De beste madrassene i markedet!

Test av seng oppsummert

# Produkt
1 Family Plus Kontinentalseng Hilding - Testens klare vinner!
2 Nova Diamant 210×210 - Svært jevn andreplass
3 Haven Natural 180×200 - Fortjent tredje plass

Slik vurderes beste seng

Soveromsguiden gir veiledning til de beste seng slik at du som forbruker kan gå informert i møte med netthandel. Trykk på nedtrekksmenyen for åpne og lese mer om hvordan testen fungerer.

De 20 beste sengene vises på listen basert på forbrukertester for 465 senger i ulike størrelser.

Soveromsguiden gir deg veiledning for trygg netthandel av soveromsprodukter og vi starter med hvordan siden fungerer.

 1. Soveromsguiden samler informasjon om soveromsprodukter fortløpende, og oppdaterer tilbud, priser og kampanjer fra nettbutikker i Norge driver med salg av møbler og interiørartikler for soverommet.
 2. Forbrukere kan tildele produkter en score mellom 1-5 og det med høyest score havner øverst i rangeringen og er dermed demokratisk utvalgt som best i test.
 3. De beste sengene som kommer frem i testen er tilgjengelig for alle forbrukere i Norden. Kåringen omfatter dermed både Norge, Skandinavia og Norden øvrig. Med det finner du her Nordens beste senger, ifølge forbrukerne i dette geografiske området.
 4. Har du erfaringer med et produkt, kan du påvirke rangeringen i våre tester ved å dele dine erfaringer. Alle kan komme til soveromsguiden og finne et stort utvalg av senger og andre produkter til soverommet, og ikke minst: Få se hvilke som er mest populær, billig og best i test.
 5. På bakgrunn av kvalitetskravene til Soveromsguiden er de fleste produktene vi viser til OEKO-sertifisertFSC-sertifisering og svanemerket. Vi anbefaler allikevel at du leser produsentens beskrivelse av produktet for å videre betrygge deg om kvaliteten før du kjøper varer på nett.

Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen en tommel nederst på siden om du føler du har fått god hjelp.

Har du prøvd et produkt du ønsker å anbefale eller advare om til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering for å hjelpe andre til å ta et godt valg. Alle forbrukeromtaler blir verifisert opp mot retningslinjene.

Ved å trykke på lenker på siden vår blir du ført til verifiserte nettbutikker som selger seng. Før du får se listen over de 20 beste sengene blir du ved neste punkt introdusert til et eksempel som viser hvordan en slik annonselenke kan se ut.

Higen på kontinentalseng? Trykk her for å se testen som viser beste kontinentalseng!

Skal du kjøpe en kontinentalseng på nett? Sjekk gjerne ut salg hos Bedre Naetter og få opp til 60% rabatt på enkelt- og dobbeltsenger, rammemadrasser og sengetøy.

Finn perfeksjon i søvn og eleganse med Nova Diamant 210x210. Denne regulerbare sengen fra Bedre Nætter kombinerer komfort med et sofistikert design. Den svanemerkede overmadrassen, laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden, gir deg effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Med trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, oppnår du en behagelig og absorberende overflate, slik at du kan nyte en god natts søvn i stil.
Oppdag den ultimate søvnopplevelsen med Haven Natural 180x200 med en regulerbare seng som tilbyr en naturlig og avslappende søvnopplevelse. Med en svanemerket overmadrass laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden, får du effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, gir en behagelig og absorberende overflate, slik at du kan nyte en bedre natts søvn.
Ovia Diamant 180x200 tar søvnopplevelsen til nye høyder. Med en svanemerket overmadrass laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden, oppnår du effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, gir en behagelig og absorberende overflate, slik at du kan oppleve den ultimate komforten under søvnen.
Haven Natural 180×210 er en luksuriøs seng som tilbyr overlegen komfort og stil. Med sin justerbare ryggstøtte og romslige størrelse på 180x210 cm, sørger denne sengen alltid for en god natts søvn. Den beige fargen og det naturlige designet skaper en avslappende atmosfære og gir et elegant preg til soverommet ditt.
Nova Mayan 180×210 i antrasitt-fargen er en imponerende seng som kombinerer stil og funksjonalitet. Med justerbar ryggstøtte og en størrelse på 180x210 cm, skaper denne sengen rikelig med plass til en komfortabel og avslappende søvnopplevelse. Den antrasittfargede utførelsen og det moderne designet skaper et sofistikert utseende som vil sette positive preg på soverommet ditt.
Senses Form 120×200 Beige er en stilfull og seng som tilbyr en perfekt balanse mellom komfort og funksjonalitet. Med  ryggstøtte og størrelse på 120x200 cm, gir denne sengen deg muligheten til å ligge etter behov. Den beige fargen og det moderne designet gir et elegant uttrykk som passer inn i enhver soveromstil.
Venus Form 80×200 er en elegant og svart seng som kombinerer stil og funksjonalitet. Med sin justerbare ryggstøtte og kompakte størrelse på 80x200 cm, passer denne sengen perfekt til mindre soverom eller gjesteværelser. Den mørke fargen og det moderne designet gir et sofistikert uttrykk som vil gi et løft til enhver innredning.
Venus Innergetic 210×210 er en luksuriøs og romslig seng som gir deg optimal støtte. Denne sengen deg rikelig med plass til å strekke ut og slappe av. Den svarte fargen komplimenterer det moderne designet som et elegant slør som bare venter på at du skal utfolde det som et tilskudd til ditt nye soverom.
Venus Air Rammemadrass 120x200 er en høykvalitets rammemadrass som gir deg en fantastisk søvnopplevelse. Den har en myk og behagelig overflate som former seg etter kroppen din og gir deg god støtte gjennom hele natten. Madrassen er utstyrt med en unik luftkanal-teknologi som sørger for at du alltid sover på en behagelig temperatur. Den er også allergivennlig og har en slitesterk overflate som tåler daglig bruk. Perfekt for alle som ønsker en madrass som varer i mange år.
Venus Lift rammemadrass er en komfortabel og støttende madrass med en bredde på 120 cm og lengde på 200 cm. Den har en spesiell teknologi som gir en jevn fordeling av kroppsvekten, og en hybrid-konstruksjon som gir både støtte og komfort. Madrassen har en avtakbar og vaskbar overdel, og er enkel å vedlikeholde. Denne madrassen vil gi deg en god natts søvn og hjelpe deg med å våkne uthvilt og klar for dagen.
Jupiter Rammemadrass 160x200 er en luksuriøs madrass som er utformet for å gi en god natts søvn. Den er laget av høykvalitetsmaterialer, inkludert en støttende ramme, en myk og pustende overflate og en komfortabel polstring. Med sin perfekte størrelse på 160x200 passer den perfekt på en stor seng. Madrassen gir god støtte for ryggen og gir deg en utmerket søvnopplevelse. En god investering i din helse og velvære, og vil sørge for at du våkner opp uthvilt og opplagt hver dag.
Senses Diamant Rammemadrass i størrelse 160x200 er en luksuriøs madrass som gir deg en fantastisk natts søvn. Madrassen er produsert ved bruk av høykvalitets materialer og har en unik fylling av diamantpartikler som gir en ekstraordinær støtte og komfort. Med 7 soner og en pocketfjærkjerne gir madrassen deg en støtte som er tilpasset kroppens konturer og gir optimal avlastning. Madrassen har også en avtakbar og vaskbar overflate i svært pustende stoff som gjør at du alltid vil føle deg kjølig og komfortabel. Den har en 25 års garanti og er sertifisert i henhold til Oeko-Tex-standard 100. Senses Diamant Rammemadrass er den ultimate madrassen for en god natts søvn.
Opplev en god natts søvn med Senses 3010 Rammemadrass i størrelsen 180x200 cm. Madrassen er laget av høykvalitetsmaterialer som gir støtte og komfort til kroppen din. Den har en tykkelse på 25 cm og er utstyrt med en avtagbar og vaskbar trekk. Madrassen har også en solid rammekonstruksjon som gir stabilitet og holdbarhet. Den er enkel å montere og passer perfekt til de fleste soverom. Med denne madrassen kan du våkne opp uthvilt og klar for en ny dag.
Senses 3010 180x210 Rammemadrass er en avansert madrass som tilbyr uovertruffen komfort og støtte. Med 3010 fjærer som gir individuell støtte og et mykt skumlag på toppen, vil du sove som en drøm. Madrassen kommer med en solid ramme som gir stabilitet og langvarig holdbarhet. Trekket er laget av slitesterkt stoff som er enkelt å vedlikeholde og rengjøre. Denne madrassen er perfekt for de som ønsker å investere i en god natts søvn og våkne opp føle seg uthvilt og avslappet.
Senses 3010 Rammemadrass 80x200 er en luksuriøs madrass som gir optimal komfort og støtte til kroppen din. Madrassen er laget av høykvalitetsmaterialer som sikrer langvarig holdbarhet og komfort. Den har en 5-sone pocketfjærkonstruksjon som gir støtte til alle kroppsdelene dine. Madrassen har også en myk og pustende overflate som gir en avslappende søvnopplevelse. Den kommer med en slitesterk ramme som gir ekstra støtte til madrassen og forlenger levetiden. Senses 3010 Rammemadrass 80x200 er ideell for alle som vil ha en god natts søvn og en sunn kroppsholdning.
Senses Diamant rammemadrass 90x200 er en førsteklasses madrass som gir deg en dyp og avslappende natts søvn. Madrassen har en kjerne av pocketfjærer, som gir god støtte og trykkavlastning, og er toppet med et lag av myk skum for ekstra komfort. Trekket er laget av pustende, slitesterk stoff som er enkelt å holde rent. Rammemadrassen er designet for å passe perfekt til enkelt- eller dobbeltsenger, og har en elegant utseende som vil komplementere ethvert soverom.
Venus Lift rammemadrass er en innovativ og luksuriøs madrass som gir en uovertruffen søvnopplevelse. Den har en høykvalitets pocket-fjæring som gir individuell støtte og avlaster trykk på kroppen din. Madrassen er også utstyrt med en eksklusiv toppmadrass med minneskum som former seg etter kroppens konturer og gir optimal komfort. Venus Lift rammemadrass kommer i størrelsen 90x200 og har en slitesterk og elegant tekstiloverflate med en diskret mønsterdetalj. Madrassen er designet for å passe perfekt på en standard sengestamme, og den kan også brukes som en frittstående seng på et gjesterom eller et soverom. Med Venus Lift rammemadrass vil du få en dyp og avslappende søvn hver natt, og du vil våkne opp uthvilt og klar for en ny dag.
Senses 3030 Rammemadrass 90x210 er en luksuriøs madrass som gir deg en komfortabel og avslappende søvn. Den har en kombinasjon av en 5 cm tykk overmadrass med Memoryskum, en 7 sone pocketfjær og en solid ramme som gir god støtte og trykkavlastning. Madrassen er laget av høy kvalitet materialer som er slitesterke og gir optimal ventilasjon for en sunnere søvn. Den har også en avtagbar og vaskbar trekk som holder madrassen ren og hygienisk.
Family Plus Rammemadrass Hilding er en luksuriøs og komfortabel madrass som er perfekt for familier. Den har en stabil rammekonstruksjon som gir ekstra støtte og stabilitet. Madrassen er designet med et ekstra lag av myk memoryskum som tilpasser seg kroppens konturer og gir optimal trykkavlastning. Dette sikrer en avslappende og behagelig nattesøvn for både voksne og barn. Med sin slitesterke og pustende overflate, sørger madrassen for en optimal temperaturregulering og luftgjennomstrømning. Family Plus Rammemadrass Hilding er også allergivennlig og har en avtagbar og vaskbar overtrekk som gjør det enkelt å holde madrassen ren og frisk. Denne madrassen er ideell for familier som ønsker en høy kvalitet og komfortabel soveopplevelse.

Tilbud og priser oppdateres hver dag for å holde deg oppdatert på senger 🥳

Har du lyst på 30% rabatt hos Jotex?

Annonselenke: Jotex tilbyr i juli hele 30% rabatt på alle møbler, enten det er dobbeltseng, enkeltseng, eller sengesett!

Veiledning til netthandel for kjøp av seng

På jakt etter den perfekte sengen? Velkommen til vår veiledning for netthandel, hvor vi gir deg råd og tips basert på besøkendes erfaringer. Å lese gjennom guiden, omtaler, anmeldelser og forbrukervurderinger vil hjelpe deg å ta en informert beslutning om hvilken seng du bør velge.

Målet vårt i Soveromsguiden er å sikre at du gjør et klokt kjøp på nett. Ved å bruke oss kan du begrense valgene dine til kun de beste dobbeltsengene og dermed redusere risikoen for eventuelle “bom-kjøp”. 

Det er ingen garanti for at en spesifikk dobbeltseng passer perfekt for deg, så vårt beste råd er alltid: Utforsk! Vi dekker produkter fra nettbutikker. Hos Soveromsguiden kan du finne den billigste sengen og velge blant de beste alternativene. Og – Det beste av alt: Du velger blant senger som allerede har blitt anbefalt av andre forbrukere som har testet produktene.

Ta deg tid til å utforske og gjøre grundig research før du tar en endelig beslutning. På den måten kan du finne en seng som gir deg komfort og kvalitet, og som møter dine forventninger. 

Lykke til med netthandelen!

Videoen er hentet fra Youtube, publisert av Wonderland Beds, “Hvordan velge seng?”.

Guide for valg og prøving av seng

I denne guiden får du gode råd på hvordan du kan velge seng. Det er mange valgmuligheter og ved å følge disse enkle rådene kan du være sikker på at din neste seng blir den rette for deg.

Det første rådet er kanskje også det viktigste, så følg nøye med mens vi forteller deg hvorfor du alltid bør prøve senger før du kjøper de.

Prøv sengen: Fasthet og justeringer

Vi tilbringer en tredjedel av livet i sengen. Det er derfor viktig at sengen er tilpasset nettop ditt behov. Vi anbefaler at du bruker noen minutter til å prøve de forskjellige sengenes fasthet og justeringer, og med forskjellige puter. Du er kanskje på utkikk etter en god overmadrass? Isåfall anbefaler vi at du følger lenken-

Test med foretrukket innsovningsstilling

Det viser seg at de fleste av oss foretrekker å sovne liggende på siden. Tenk over hvordan du ligger når du skal sovne hjemme. Du har sikkert en foretrukket ligge stilling når du sovner og det er i den du har den første og viktigste delen av søvnen. For at man skal sove godt og for at kroppen skal restitueres er det viktig at hofte, rygg, skuldre og nakke er i rett posisjon.

Moderne senger gir økt komfort

Moderne senger har en egen sone for skuldre, som sikrer avlastning for skuldre, samt justerbar hosftesone. Kombinasjonen av disse to sikrer optimal posisjon. Du kan i tillegg velge ulike fastheter på madrassen. Uansett om du foretrekker å sovne på siden, ryggen eller magen, er det nettop i den stillingen du må ligge i når du prøver sengen.

Prøv også med høy og lav pute, da nakkekomfort er viktig for god restitusjon i søvnen. Du vil som regel få god hjelp og veiledning for å finne den seng som er riktig for nettop deg.

Soveromsguiden - Beste seng mor og datter

Bildet viser en mor og datter i en koselig lesestund på kvelden.

De beste sengene innen hver type

Før du bevier deg ut på netthandelen eller drar til nærmeste forhandler for å finne den drømmesengen, kan det være lurt å ta for seg de ulike typene. Det finnes flere sengetyper som kan fungere som både enkelt- og dobbeltseng.

Her er de vanligste sengetypene, inkludert forskjellige konstruksjonsmetoder, med lenke til våre respektive tester som viser de beste innen hver sengetype:

Kontinentalseng

En kontinentalseng består av flere lag, inkludert en overmadrass, en fjærmadrass og en rammemadrass. Denne typen seng gir ekstra komfort og støtte, og kan også være en dobbeltseng når den brukes med riktig størrelse.

Rammemadrass

En rammemadrass består av en madrass som er plassert på en solid ramme laget av tre eller metall. Denne typen seng gir en enkel og solid løsning og kan være en dobbeltseng når den brukes med en stor nok madrass.

Regulerbar seng

En regulerbar seng har funksjonalitet som lar deg justere posisjonen på sengen, for eksempel heve eller senke rygg- og fotstøtten. Denne typen seng kan også være en dobbeltseng når den brukes med en passende madrass og bredde.

Gjesteseng

Har du et gjesterom du ønsker å møblere med en passende seng? Da kan det være lurt å legge merke til at vi har en egen test for gjestesenger. Disse inkluderer mange innovative løsninger for seng som du kanskje ikke hadde lagt merket til om du ikke besøkte denne siden.
 

Barneseng

Enkelte senger er særdeles godt egnet for barn. Dette har mye med størrelsen på sengen å gjøre, men er også innberegnet at levetiden på en barneseng ikke trenger å være lik som for voksne, ettersom barn vokser raskt og fort trenger en større seng.

Sjeselong

En sjeselong er en type seng med en forlenget del på den ene siden som gir en plass til å strekke seg ut. Denne typen seng kan være en dobbeltseng når den har nok bredde til å romme to personer.

Skapseng

En skapseng, også kjent som en veggmontert seng, kan være en dobbeltseng når den er konstruert med tilstrekkelig bredde og størrelse. Denne typen seng er festet til veggen og kan enkelt felles opp og skjules i et skap når den ikke er i bruk.

Husk også å sjekke ut de beste madrassbeskytterne om du vil forlenge levetiden og følelsen av ny seng.

Beste seng: Test viser de 20 beste sengene ([month] [year])

Dette bør du se etter når du velger seng: 5 tips

Vi har dekket alle typer senger og samlet noen tips som kan hjelpe deg å vurdere valg og kjøp av seng på nett. For å finne ut hva den beste løsningen er for deg, kan disse 5 hjelpsomme rådene komme godt med:

 1. Start med å måle plassen der sengen skal plasseres. Velg en dobbeltseng som passer godt inn i rommet uten å virke dominerende eller trang.
 2. Vurder sengens komfort ved å enten teste den eller lese grundige anmeldelser. Velg en seng som passer både deg og partneren din når det gjelder fasthet, støtte og madrassmateriale.
 3. Sørg for at sengen har en god kvalitetsmadrass som gir riktig støtte og komfort gjennom natten. Ta også hensyn til rammen og konstruksjonen for å sikre langvarig holdbarhet.
 4. Balanser mellom pris og kvalitet ved å vurdere forskjellige merker, kvalitetsnivåer og eventuelle ekstrafunksjoner. Finn en dobbeltseng som passer innenfor din økonomiske ramme.
 5. Sørg for at produsenten tilbyr en god garanti hvis det oppstår problemer med sengen. Les også nøye gjennom returpolitikken for å være sikker på at du kan returnere eller bytte sengen hvis den ikke oppfyller forventningene dine.

Å finne en seng som oppfyller dine behov er avgjørende for å sikre en god natts søvn og optimal komfort både for deg og din partner, så vi håper disse tipsene er til hjelp.

I neste del av sengeguiden vil vi ta for oss eventuelle betraktninger ved fordeler og ulemper ved valg av seng. Disse kan være tanker å ha når du vurderer alternativene og før du gjør et endelig valg.

Seng: Fordeler og ulemper ved valg av seng

Vi viser deg de mest kjente fordelene og ulempene ved valg av seng som kan bidra til å gi deg best mulig vurderingsgrunnlag før du kjøper seng på nett. Merk: Noen av fordelene og ulempene vil være de samme som for ulike sengetyper; kontinentalseng, dobbeltseng, enkeltseng, rammemadrasser osv.

Grunnleggende veiledning: Sørg alltid for å foreta nøyaktige målinger av rommet ditt, og særskilt om du vil sette sammen to enkeltsenger til èn stor dobbelseng. Fordeler og ulemper på enkeltseng er vist uavhengig av hvilken størrelse du vil ha.

FordelerUlemper
En god seng gir deg muligheten til å hvile og sove komfortabelt, noe som er avgjørende for en god søvnkvalitet og generell velvære.Kvalitetssenger kan være en betydelig investering, spesielt hvis du velger mer avanserte modeller eller tilbehør som justerbare rammer eller spesialtilpassede madrasser.
En riktig valgt seng kan gi deg riktig støtte til kroppen, spesielt for ryggen, nakken og leddene. Dette bidrar til å redusere smerter og ubehag under søvn.Senger tar opp plass i rommet ditt, og du må sørge for at du har tilstrekkelig plass til å romme den valgte sengen uten å overfylle rommet.
En passende seng kan forbedre søvnkvaliteten ved å redusere søvnforstyrrelser og oppmuntre til dypere og mer avslappende søvn.Det er et stort utvalg av senger tilgjengelig, og det kan være overveldende å finne den riktige sengen blant alle alternativene.
Kvalitetssenger har vanligvis en lengre levetid, slik at du kan nyte godt av investeringen over tid uten å måtte bytte seng for ofte.Selv om du har gjort grundig research og prøvd ut sengen i butikken, er det fortsatt en mulighet for at du kan være misfornøyd med sengen etter at du har tatt den i bruk over tid.
Mange senger tilbyr tilpasningsmuligheter, som justerbare madrasser eller flere fasthetsalternativer, slik at du kan tilpasse sengen etter dine behov.Noen ganger kan det være utfordrende å finne en seng som passer både deg og din partners ønsker.
Noen senger er spesielt utformet for å minimere overføring av bevegelse, noe som gjør dem ideelle for par. Dette bidrar til å redusere forstyrrelser når en partner beveger seg om natten.Enkelte senger krever spesiell vedlikehold, som regelmessig snu av madrassen eller rengjøring av spesifikke materialer, noe som kan være tidkrevende.
Det er et bredt spekter av senger tilgjengelig på markedet, slik at du kan finne drømmesengen.Dersom du kjøper en seng på nettet, kan det være utfordrende å transportere og montere den på riktig sted i hjemmet ditt, spesielt for større senger eller hvis du bor i høyere etasjer uten heis.

Det kan være lurt å lese omtaler og lære fra erfaringene til andre som har testet produktet. Dette gjelder spesielt utifra hvilken størrelse du vil ha på sengen. Vi går gjennom størrelsene hver for seg lengre nede på siden.

Verdt å nevne: Noen nettbutikker tilbyr garanti opp til hele 30 år og gratis prøvetid (åpent kjøp) på 100 dager. Derfor kan det ikke presiseres nok at du bør lese godt på produktsiden før du bestiller varen din, for å forsikre deg om at du får tilfredsstillende vilkår fra produsent og forhandler.

Annonskelenke fra Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim i Norge.

Ekspert tips: Forbedre inneklimaet på soverommet den populære luftrenseren Boneco H700!

Seng med oppbevaring

Seng med oppbevaring er en smart løsning for å optimalisere plassen på soverommet ditt og skape ekstra lagringsmuligheter. Her er noen måter du kan utnytte plassen og få oppbevaringsløsninger med en seng med oppbevaring.

Skuffer under sengen

En praktisk metode er å velge en seng med innebygde skuffer under madrassen. Disse skuffene gir deg ekstra plass til å lagre klær, sengetøy, tepper eller andre gjenstander. Du kan enkelt dra ut skuffene og få tilgang til innholdet uten å måtte flytte sengen.

Opphengte oppbevaringsløsninger

Veggene rundt sengen kan brukes til å montere opphengte oppbevaringsløsninger som kurver, kroker eller opphengssystemer. Disse kan brukes til å henge opp klær, vesker, sko eller andre gjenstander. Ved å utnytte veggene, sparer du verdifull gulvplass og får enkel tilgang til tingene dine.

Hyller eller hylleseksjoner

Du kan også bruke veggplassen over eller rundt sengen til å installere hyller eller hylleseksjoner. Dette gir deg et praktisk sted å plassere bøker, dekorative gjenstander, bilder eller andre ting du ønsker å vise frem. Ved å utnytte vertikal plass, frigjør du gulvplassen og skaper en organisert og dekorativ løsning.

Sjeselong med oppbevaring

En annen mulighet er å velge en seng med en sjeselong som har innebygd oppbevaringsplass. Dette er en forlenget del av sengen som fungerer som en stol eller en sofa. Under sjeselongen kan du ha skuffer eller et åpent oppbevaringsrom for å lagre ekstra sengetøy, puter eller andre ting du ønsker å holde innen rekkevidde.

Skap eller garderobeskap

Hvis du har nok plass, kan du vurdere å montere skap eller garderobeskap rundt sengen. Dette gir deg skjult oppbevaringsplass til klær, sko, bokser eller andre gjenstander. Ved å ha skap i nærheten av sengen, kan du enkelt få tilgang til og organisere dine daglige klær og personlige eiendeler. Dette finnes blant både sengerammer og rammemadrasser, så inkluder disse sengetypene når du skal velge seng.

Senger med innebygde hyller eller skap

Noen senger er spesielt designet med innebygde hyller eller skap i hodet eller fotenden av sengen. Dette gir deg praktisk oppbevaringsplass uten behov for ekstra møbler eller plass i rommet. Disse hyllene eller skapene kan brukes til å vise frem dekorative gjenstander eller oppbevare bøker, lys eller andre ting du ønsker å ha innen rekkevidde.

Når du velger en seng med oppbevaring skaper du en en balanse mellom plassutnyttelse og estetikk, slik at rommet ditt fortsatt føles åpent og komfortabelt.

Et alternativ til en vanlig seng? I denne videoen viser Soveromsbutikken.no, en sovesofa fra Innovation Living. Dette kan være et alternativ til seng for mindre rom.

Sengesett fra Høie?

Dersom du vil sammenligne priser og tilbud på sengesett fra Høie – kan du besøke denne lenken.

Nettbutikker som spesialiserer seg på soveromsprodukter

 🧙‍♂️Her er noen av Soveromsguidens verifiserte partnere som selger rammemadrasser eller tilbehør for madrasser:

Hvordan finner jeg den beste sengen hos Soveromsguiden.no?

På Soveromsguiden.no kan du finne den beste sengen for ulike størrelser ved at forbrukere med erfaring gir tilbakemeldinger i testene våre. Når du har funnet det produktet du vil ha kan du enkelt sammenligne salg, pris og tilbud i de forskjellige nettbutikkene.

Ofte stilte spørsmål og svar om seng

Kjøp av seng er en stor beslutning som påvirker både søvn- og livskvaliteten din. Derfor har vi samlet 15 ofte stilte spørsmål og svar om senger som kan hjelpe deg å ta en god vurdering før et eventuelt kjøp.

Den beste sengen varierer utifra kroppsfassong, eventuelle ryggproblemer og hvilke preferanser du har. Noe som kan hjelpe deg å ta et godt valg er å besøke Soveromsguidens test som viser de beste sengene, basert på forbrukeromtaler. Å lytte til råd fra andre som har prøvd senger før deg kan være en lur idè om du ønsker å snevre ned utvalget du skal velge mellom – og ikke minst: Redusere risikoen for eventuelle bomkjøp.

For å finne den beste sengen for personer med vond rygg er det viktig å se etter madrasser som tilbyr optimal støtte og trykkavlastning. En madrass med middels til fast fasthet kan være gunstig for å støtte ryggraden og holde den i en nøytral posisjon. Du kan også vurdere madrasser som har spesielle lag eller teknologier som tilpasser seg kroppens form og gir ekstra støtte til områder som trenger det mest. Ved å lese forbrukeromtaler og rangeringen hos Soveromsguiden vil du få et utvalg som er anbefalt av andre.

Fastheten på en seng avhenger av individuelle preferanser og kroppsvekt. Det beste er alltid å prøve ut sengen personlig for å finne en fasthetsgrad som gir rikelig støtte og komfort.

Viktige faktorer å vurdere inkluderer forbrukeranmeldelser, ekspert-råd,  størrelse, komfort, støtte, materialkvalitet og pris.

Vanlige sengestørrelser inkluderer enkeltseng, dobbeltseng, queen size-seng og king size-seng. De ulike sengenestørrelsene varierer fra 80×180 til 210×210.

En fjærmadrass har spoler som gir støtte, mens en skummadrass bruker skumlag for å gi komfort og trykkavlastning.

En komfortabel og støttende seng kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten ved å redusere ubehag og støtte riktig kroppsjustering.

Fasthet refererer til hvor myk eller fast en seng føles. Det kan variere fra myk til fast, avhengig av personlige preferanser og kroppstype.

En justerbar seng lar deg tilpasse sengens stilling for å oppnå optimal komfort og støtte, spesielt for de som har spesifikke behov som ryggproblemer eller søvnapné.

Kort forklart er det fastheten i madrassen som har størst betydning for deg med vond rygg. Madrasstyper som memory foam, latex og hybridmadrasser med god støtte kan være gode valg for personer med ryggproblemer – Men vi anbefaler at du tester dette selv. Enkelte med vond rygg melder om at de sover bedre på fast underlag, enn feks en myk memory foam madrass.

Ved valg av seng uten å prøve den først, vil lesing av anmeldelser, samt det å studere sengens spesifikasjoner, gi deg klare indikasjoner på hvilken seng som kan passe for deg.

Prisen er en viktig faktor for de fleste, men den bør balanseres med kvaliteten og langtidsholdbarheten til sengen for å sikre at du får god verdi for pengene. Dessuten er søvn en av de viktigste delen av dagen vår, og vi tilbringer omtrent 1\3 av døgnet i sengen.

Levetiden til en seng kan variere avhengig av materialkvalitet, bruk og vedlikehold, men en god seng har vanligvis minst 10 år levetid. Enkelte leverandører, som feks Bedre Naetter, gir fornøyd-garanti i over 30 år. Dette sier litt om hvor bra kvaliteten kan være på nye moderne senger.

En rammemadrass består vanligvis av en madrass på toppen av en solid bunn, mens en kontinentalseng har flere lag med madrasser og ofte innebygd fjærsystem.

Vurdering av individuelle komfortpreferanser, søvnstiler og eventuelle spesielle behov kan hjelpe deg med å velge en seng som passer både deg og din partner.

Ser du også etter rabatt på sengesett, håndklær eller luksus-dyner?

Den kvalitetsstemplede nettbutikken, Skjærgaard, har 30% rabatt på flere senger, luksus dyner, håndklær og sengesett!

Beste seng: Test viser de 20 beste sengene ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Skjærgaard og få opp til 30% rabatt på unike soveromsprodukter!

Annonselenke: Besøk Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim for norske soveromsprodukter!

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 14

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

1 Comment
 1. 0
  0

  Family Plus Hilding er den beste sengen jeg har ligget ihvertfall! Takker for anbefalingen folkens 😀

Kommenter

Soveromsguiden
Logo