Beste overmadrass: Test viser de 12 beste overmadrassene (juli 2024)

I denne testen blir overmadrasser vurdert med score fra 1-5 av forbrukere som har testet og delt sine erfaringer, og de 12 beste rangeres etter best i test. Les om oss for å lære mer om hvordan nettsiden blir finansiert. Soveromsguiden har ingen påvirkning på rangering i tester, men kvalitetssikrer forbrukeromtalene ved å kontrollere at de følger gjeldende retningslinjer.

Forbrukere har vurdert 166 overmadrasser og på denne siden får du se de 12 som er best etter en samlet vurdering fra 5 forbrukere som har delt sine opplevelser i denne testen.

Slik kom vi frem til de 12 beste overmadrasser per juli 2024 i følge forbrukererfaringer.

Se også: De beste madrassene.

Test av overmadrass oppsummert

Slik vurderes beste overmadrass

Soveromsguiden gir veiledning til de beste overmadrassene slik at du som forbruker skal gå informert i møte med netthandel. Trykk på nedtrekksmenyen for åpne og lese mer om hvordan testen fungerer.

De 12 beste overmadrassene blir rangert på bakgrunn av forbrukertester for 166 ulike overmadrasser fra Liten og enkel: 80×200, 90×200, 90×210, til stor: 120×200, 140×200, og dobbel: 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210.

Soveromsguiden gir deg veiledning for trygg netthandel av soveromsprodukter og vi starter med hvordan siden fungerer.

 1. Soveromsguiden samler informasjon om soveromsprodukter fortløpende, og oppdaterer tilbud, priser og kampanjer fra nettbutikker i Norge driver med salg av møbler og interiørartikler for soverommet.
 2. Forbrukere kan tildele produkter en score mellom 1-5 og det med høyest score havner øverst i rangeringen og er dermed demokratisk utvalgt som best i test.
 3. Har du erfaringer med et produkt, kan du påvirke rangeringen i våre tester ved å dele dine erfaringer. Alle kan komme til soveromsguiden og finne et stort utvalg av overmadrasser, senger, rammemadrasser og andre produkter til soverommet, og ikke minst: Få se hvilke som er mest populære.
 4. På bakgrunn av kvalitetskravene til Soveromsguiden er de fleste produktene vi viser til OEKO-sertifisertFSC-sertifisering og svanemerket. Vi anbefaler allikevel at du leser produsentens beskrivelse av produktet for å videre betrygge deg om kvaliteten før du kjøper varer på nett.

Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen en tommel nederst på siden om du føler du har fått god hjelp.

Har du prøvd et produkt du ønsker å anbefale eller advare om til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering for å hjelpe andre til å ta et godt valg. Alle forbrukeromtaler blir verifisert opp mot retningslinjene.

Ved å trykke på lenker på siden vår blir du ført til verifiserte nettbutikker som selger overmadrasser. Før du får se listen over de 12 beste overmadrasser blir du ved neste punkt introdusert til et eksempel som viser hvordan en slik annonselenke kan se ut.

Ekspert tips: Se gjerne også beste kontinentalseng!

Original Splitt overmadrass 180x210 er laget av høykvalitetsmaterialer for å gi deg en perfekt nattesøvn. Overmadrassen er utstyrt med splittfunksjon, slik at den kan tilpasses to separate madrasser. Den er fylt med mykt fiberfyll og er kledd i pustende bomullsstoff. Den er også allergivennlig og kan vaskes i maskin. Denne overmadrassen vil gi deg den ultimate komforten du trenger for å sove godt hele natten.
Pulse Rönd splittovermadrass 180x210 er en høykvalitets overmadrass som gir en ekstra lag med støtte og komfort til sengen din. Den er designet for å forbedre søvnkvaliteten ved å tilpasse seg kroppens konturer og gi riktig støtte til rygg og nakke. Overmadrassen er delt i to deler for å passe perfekt til en dobbeltseng med justerbare senger. Den er laget av pustende og fukttransporterende materialer som sørger for en jevn temperatur og god ventilasjon hele natten. Overmadrassen er også enkel å rengjøre og vedlikeholde. Med Pulse Rönd splittovermadrass 180x210, vil du oppleve en dyp og avslappende søvn hver natt.
Pulse Rönd Split overmadrass 210x210 er en overmadrass av høy kvalitet som passer perfekt til senger med en størrelse på 210x210 cm. Overmadrassen er delt i to og er designet for å gi optimal komfort og støtte til hele kroppen din. Den er laget av mykt og pustende materiale som vil hjelpe deg med å sove bedre om natten. Overmadrassen er enkel å vaske og vil holde seg frisk og ren i lang tid. Med Pulse Rönd Split overmadrass vil du få en god natts søvn hver natt.
Du fortjener en god natts søvn. Denne overmadrassen fra ProSleep er laget av en trykkavlastende kjerne av memoryskum på 50 mm, som former seg etter kropp og vekt, øker blodstrømmen under søvn og gir den beste støtten til hele kroppen. Disse overmadrassene følger den naturlige kurven til den menneskelige ryggraden og har en sklisikker bunn slik at de holder seg på plass på madrassen din.

Tilbud og pris oppdateres hver dag for å holde deg oppdatert på de mest populære overmadrassene🥳

Har du lyst på 30% rabatt på alle møbler hos Jotex?

Tilbudslenke: Jotex tilbyr i juli hele 30% rabatt på alle møbler, enten det er overmadrasser, nattbord, sengetøy mm.

Veiledning til netthandel for kjøp av overmadrass

På denne siden finner du de beste overmadrasser tilgjengelig for oss på nettmarkedet, rangert etter besøkende sine erfaringer. Dersom du er ute etter en ramme til overmadrassen finner du Norges beste rammemadrass her.

Vi oppfordrer alltid våre lesere til å se gjennom omtaler, anmeldelser og brukererfaringer før du bestemmer deg for å kjøpe overmadrass på nett. Målet til Soveromsguiden er å gi alle muligheten til å hjelpe hverandre med å ta gode valg i hverdagen.

Tips: Forbrukere har kåret beste sovesofa på tvers av alle de 284 produktene vi har tilgjengelig.

Kjøpe i lokal butikk eller på nett?

Det finnes ingen garanti for at en overmadrass passer akkurat deg og hjemmet ditt, så vårt beste råd vil alltid være: Utforsk mulighetene! Vi dekker hovedsaklig de butikkene som selger varer på nettet, men dersom du ønsker å gå til en fysisk butikk kan vi anbefale aktører som både IKEA og Jysk. For de som liker å løse oppskrifter og montering er dette gode alternativer. Dersom du vil spare tid og penger anbefales alltid å handle det beste alternativet fra billigste salgssted, etter å ha sammenlignet produktene hos Soveromsguiden.

Vi takker for at du leser og ønsker deg lykke til med netthandelen 🥰

Supre sommerdager? I videoen nedenfor viser Siri fra Bedre Nætter frem et bra juli-tilbud på senger.

Overmadrass: Fordeler og ulemper

Vi viser deg viktige fordeler og ulemper som bør være med i vurderingen din før du kjøper overmadrass på nett. Vi har konsekvent valg å ikke gjøre dette for alle produkter grunnet mengden, men gir deg veiledning og informasjon slik at du kan gjøre en informert beslutning på bakgrunn av dette.

Universelt tips: Sørg alltid for å foreta nøyaktige målinger av rommet ditt, og særskilt om du vil kombinere overmadrasser. Fordeler og ulemper på overmadrass vil variere utifra hvilken kroppsbygning du har og eventuelle fysiske plager du kan trenge avlastning for.

FordelerUlemper
Overmadrasser gir ekstra støtte til personer med vond rygg eller ryggproblemer. Den kan bidra til å avlaste trykkpunkter og forbedre kroppsstøtten for å lindre ubehag.Overmadrasser kan være en ekstra kostnad i forbindelse med sengen. Hvis man allerede har en god madrass er det ikke alltid dette kjøpet strengt talt nødvendig.
Overmadrasser kan tilføre ekstra komfort ved å gi en mykere overflate å sove på. Dette kan være spesielt gunstig for eldre, personer med sensitiv hud eller ømme muskler og ledd.Noen foretrekker en fastere madrass eller opplever ikke noen spesifikke fordeler med en overmadrass.
Kan ha innebygde teknologier eller materialer som bidrar til å regulere temperaturen. Dette kan være nyttig for personer som har tendens til å bli enten for varme eller for kalde om natten.Selv om en myk overflate kan være komfortabel for mange, kan den være problematisk for personer med visse ryggproblemer. En overmadrass som er for myk kan forårsake manglende støtte og svekke ryggradens naturlige kurver.
Overmadrasser kan fungere som en beskyttende barriere for selve madrassen. De kan bidra til å forhindre flekker, slitasje og forlenge levetiden til madrassen.Overmadrasser kan gi økt bevegelse eller “gynging” når en partner beveger seg om natten. Dette kan forstyrre søvnen til den andre personen i sengen, selvom dette kan være en klar fordel ved samleie.
Overmadrasser finnes i ulike materialer og fastheter, noe som gjør det mulig å finne en som passer til individuelle preferanser. Dette gjelder både barn og voksne med ulike søvnbehov.Overmadrasser kan være tykkere enn vanlige madrasser, noe som kan føre til utfordringer med sengeplass og sengeutforming, spesielt for barnsenger eller mindre soverom
Kan være enklere å rengjøre enn selve madrassen. Noen overmadrasser har avtagbare trekk som kan vaskes, noe som gjør det enklere å opprettholde god hygiene.Enkelte overmadrasser kan være laget av materialer som kan forverre allergier eller astma hos enkelte personer. Det er viktig å velge en overmadrass som er allergivennlig hvis dette er et bekymringsområde.

Som kjent i alle våre tester, påpeker vi at fordeler og ulemper varierer etter dine behov. Derfor er det hensiktsmessig å lese omtaler og lære fra erfaringene til andre som har testet produktet. Dette gjelder spesielt utifra hvilken størrelse og eventuell avlastning.

Vårt råd: Enkelte nettbutikker tilbyr garanti opp til hele 30 år og gratis prøvetid (åpent kjøp) på 100 dager. Derfor kan det ikke presiseres nok at du bør lese godt på produktsiden før du bestiller varen din, for å forsikre deg om at du får gode vilkår fra produsent og forhandler.

Annonskelenke fra Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim i Norge.

Dette bør du se etter når du kjøper overmadrass: 5 hjelpsomme tips

Vi har vært gjennom det mest sentrale for kjøp av rammemadrass på nett, men her er noen enkle råd som er lett å glemme.

 1. Sørg for at overmadrassen er laget av kvalitetsmaterialer: Velg en overmadrass laget av holdbare og pustende materialer som kan gi deg komfort og støtte over tid. Kvalitetsmaterialer vil også bidra til å forlenge levetiden til overmadrassen.

 2. Velg riktig fasthet og støtte: Overmadrasser kommer i ulike fastheter og støtteegenskaper. Vurder dine individuelle behov, enten det er ekstra støtte for vond rygg eller en mykere overflate for økt komfort. Det er viktig å finne en overmadrass som passer til dine preferanser og behov.

 3. Pass på størrelsen: Sørg for at overmadrassen passer til sengen din og rommets størrelse. Dette er spesielt viktig hvis du har en spesifikk seng eller ramme du ønsker å bruke overmadrassen på. Sjekk målene nøye før du kjøper for å unngå størrelsesproblemer.

 4. Sammenlign priser og kvalitet: Utforsk ulike merker og modeller av overmadrasser, og sammenlign både pris og kvalitet. Se etter gode tilbud og finn en overmadrass som passer innenfor budsjettet ditt, samtidig som den oppfyller dine krav til kvalitet og komfort.

 5. Vurder vedlikehold og rengjøring: Ta hensyn til hvor enkelt det er å vedlikeholde overmadrassen. Sjekk om den har avtagbart trekk som kan vaskes, og om den krever spesiell omsorg for å holde seg i god stand. En overmadrass som er enkel å rengjøre og ta vare på, vil bidra til å opprettholde god hygiene og levetid.

Husk at det finnes ulike typer overmadrasser på markedet, inkludert memory foam, latex, fjæret og mer. Utforsk de forskjellige alternativene for å finne den som passer best for deg og dine søvnbehov. Her kan du se testen som viser beste fjærmadrass.

Overmadrass størrelser: Best i test (juli 2024)

Her viser vi deg topp 3 lister over de beste overmadrassene med tilbud for hver størrelse vi har tilgjengelig nå i juli. Ta gjerne en nærmere titt her dersom du vet hvilke størrelse du er ute etter.
 

Råd: Det går fint an å kombinere overmadrasser både for å utgjøre en dobbeltseng eller å ha flere lag over hverandre for å skape et unikt, spesialtilpasset underlag for deg og din partner. Dersom budsjett er en viktig faktor for deg, er et godt tips å sammenligne forskjellige fremgangsmåter og priser, da det vil variere utifra tilbud, kampanje og fluktuasjoner i markedet.

Heldigvis kan du sammenligne overmadrasspriser i alle størrelser her hos Soveromsguiden. Her er de beste overmadrassene pr liten størrelse i (juli 2024)

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass i størrelsen 80×200

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i den minste størrelsen, 80×200. Ved å klikke på lenkene nedenfor kan du se tilbud og få beste pris på testvinner. Disse overmadrassene er rangert av  forbrukere med erfaring, og basert på kvalitet, komfort og pris. De minste størrelsene passer best for de som er liten eller barn. 

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Air overmadrass 80×200 - Overmadrass 80x200: Best i test
2 Diamant overmadrass 80×200 - Overmadrass 80x200: Rett etter testvinner
3 Flow overmadrass 80×200 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 80×200.

Utforsk gjerne flere alternativer videre på siden og les produktomtaler for å finne riktig størrelse for deg. Nå som vi har sett på de beste tilbudene i størrelsen 80×200, la oss gå videre til å presentere de beste tilbudene i en annen størrelse.

Ekspert tips: Forbedre inneklimaet på soverommet den populære luftrenseren Boneco H700!

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass i størrelsen 90×200

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i den minste størrelsen, 90×200. Ved å klikke på lenkene nedenfor får du se tilbud og få beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 0 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 90×200.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass i størrelsen 90×210

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 90×210. Ved å klikke på lenkene nedenfor får du se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Lift overmadrass 90×210 - Overmadrass 90x210: Best i test
2 Zen overmadrass 90×210 - Overmadrass 80x210: Rett etter testvinner
3 Flow overmadrass 90×210 - Trykk på lenken for å se tilbud

Merknad: Overmadrasser i 90×210 er 10cm lengre enn de minste alternativene og kan passe for de som er høy eller bare har lengre seng.

Vi har nå presentert tre testvinnere blant alle overmadrasser i størrelsen 90×210.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Soveromsguiden - Overmadrass størrelser best i test
 • Dersom du vil sammenligne priser og tilbud på Høie’s sengesett – kan du besøke denne siden.

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass i størrelsen 120×200

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 120×200. Ved å klikke på lenkene nedenfor får du se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 0 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Air overmadrass 120×200 - Overmadrass 120x200: Best i test
2 Kjøp Diamant overmadrass 120×200 - Overmadrass 120x200: Rett etter testvinner
3 Flow overmadrass 120×200 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 120×200.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass i størrelsen 140×200

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 140×200. Ved å klikke på lenkene nedenfor får du se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 0 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Air overmadrass 140×200 - Overmadrass 140x200: Best i test
2 Diamant overmadrass 140×200 - Overmadrass 140x200: Rett etter testvinner
3 Flow overmadrass 140×200 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 140×200.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass til liten dobbeltseng 160×200

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 160×200. Ved å klikke på lenkene nedenfor får du se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 0 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Lift overmadrass 160×200 - Overmadrass 160x200: Best i test
2 Lift Split overmadrass 160×200 - Overmadrass 160x200: Rett etter testvinner
3 Zen overmadrass 160×200 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 160×200.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Beste overmadrass: Test viser de 12 beste overmadrassene ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Drømmerom.no og få 50% rabatt på madrass ved kjøp av seng. Rabattkode: DROM50

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass til dobbeltseng 180×200

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 180×200. Dette er overmadrasser til dobbeltseng, så om det er riktig størrelse kan du klikke på lenkene nedenfor for å se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 0 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Lift overmadrass 180×200 - Overmadrass 180x200: Best i test
2 Lift split overmadrass 180×200 - Overmadrass 180x200: Rett etter testvinner
3 Zen overmadrass 180×200 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 180×200.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass til dobbeltseng 180×210

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 180×210. Dette er overmadrasser til stor dobbeltseng (Queen size), så om det er riktig størrelse kan du klikke på lenkene nedenfor for å se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 2 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Original Splitt overmadrass 180×210 – Allergivennlig - Overmadrass 180x210: Best i test
2 Pulse Rönd splittovermadrass 180×210 – Høykvalitets overmadrass for dobbeltseng - Overmadrass 180x210: Rett etter testvinner
3 Lift overmadrass 180×210 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 180×210.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Tilbud på testvinner: Beste overmadrass til dobbeltseng 210×210

I denne listen viser vi topp 3 tilbud på overmadrasser i størrelsen, 210×210. Dette er overmadrasser til stor dobbeltseng (King size), så om det er riktig størrelse kan du klikke på lenkene nedenfor for å se tilbud og beste pris på testvinner.

Overmadrassene i listen vises på bagrunn av 1 forbrukererfaringer og blir rangert etter best i test.

# Produkt
1 Pulse Rönd Split overmadrass 210×210 - Overmadrass 210x210: Best i test
2 Lift overmadrass-210×210 - Overmadrass 210x210: Rett etter testvinner
3 Lift Split overmadrass-210×210 - Trykk på lenken for å se tilbud

Vi har nå presentert de tre testvinnerne blant alle overmadrasser i størrelsen 210×210.

Gå videre for å se de beste tilbudene i en neste størrelse.

Nettbutikker som spesialiserer seg på soveromsprodukter

 🧙‍♂️Her er noen av Soveromsguidens verifiserte partnere som selger rammemadrasser eller tilbehør for madrasser:

Beste overmadrass: Test viser de 12 beste overmadrassene ([month] [year])

Annonselenke: Vi anbefaler Bedtime.no – Seng, madrass og sengesett av høy kvalitet! 

Hvordan finner jeg den beste overmadrass hos Soveromsguiden.no?

 
På Soveromsguiden.no kan du finne den beste overmadrass i alle størrelser gjennom at forbrukere med erfaring gir tilbakemelding i testene våre. Når du har funnet den du vil ha, kan du enkelt sammenligne salg, pris og tilbud fra verifiserte nettbutikker.

Ofte stilte spørsmål og svar om overmadrass

Kjøp av overmadrass er et stort valg som kan påvirke søvn- og livskvaliteten din. Her er de 12 viktigste spørsmålene med svar som vi vil vektlegge når det kommer til valg av overmadrass. NB: Enkelte av spørsmålene og svarene kan være de samme som for andre typer madrasser.

For å finne den beste overmadrassen kan du benytte deg av Soveromsguiden sin omfattende test som viser de som er kåret høyest av andre forbrukere. Vet du hvilken størrelse du skal ha kan du også navigere ned på siden og finne den beste innen riktig størrelse.

Er best alltid riktig?

Når det kommer til mange produkter som feks overmadrasser, handler det ofte om å finne riktig, fremfor det som er best for de fleste.

Med det sagt, pleier det de fleste anbefaler å være et “safe valg” for de aller fleste – og det er uansett bedre enn å følge veiledning fra “produkttester” som kun lister opp produkter uvedkårlig.


Soveromsguiden: Den beste kilden til produktrangeringer og veiledning for soveromsprodukter

Hos Soveromsguiden lar vi alltid forbruker avgjøre hva som er best, da alle produkter rangeres utifra omtaler, anmeldelser, fordeler og ulemper som kommer fra ekte erfaringer der ute.

En overmadrass kan forbedre komforten og støtten på madrassen din, beskytte den mot slitasje og forlenge dens levetid.

Ofte foretrekker de med vond rygg en overmadrass som gir god støtte og trykkavlastning.

Her er noen alternativer som ofte anbefales:

 1. Memoryskumovermadrass: Memoryskum tilpasser seg kroppens konturer og gir jevn vektfordeling, noe som kan bidra til å lindre trykkpunkter og avlaste ryggen.

 2. Latexovermadrass: Latex er naturlig elastisk og gir god støtte. Den kan tilpasse seg kroppens form og gir samtidig god avfjæring, noe som kan være gunstig for personer med vond rygg.

 3. Hybridovermadrass: En hybridovermadrass kombinerer vanligvis flere materialer, for eksempel memoryskum og fjærer eller latex og fjærer. Dette kan gi en balanse mellom støtte, trykkavlastning og god luftsirkulasjon.

 4. Ortopedisk overmadrass: Ortopediske overmadrasser er spesifikt utformet for å gi ekstra støtte og riktig justering for ryggen. Disse overmadrassene kan være et godt valg for personer med ryggproblemer.

 5. Justerbar overmadrass: Noen overmadrasser har justerbare soner eller lag som kan tilpasses individuelle behov og preferanser. Dette gjør det mulig å tilpasse støtten til områder som trenger ekstra avlastning.

Uansett hvilken overmadrass du vurderer å kjøpe, anbefales det alltid at du drar til soveromsbutikken din og prøver. Det er også anbefalt at du da prøver på en seng som replikerer den du har hjemme, med pute og med dyne. Den viktigste posisjonen du bør utgå fra er innsovingsstillingen din, enten det er på magen, på siden eller med ryggen vendt ned.

Tykkelsen på overmadrassen avhenger av personlige preferanser. Generelt sett kan en tykkelse på 5-8 centimeter være komfortabel for de fleste.

Materialvalget avhenger av individuelle preferanser og behov. Vanlige materialer inkluderer memoryskum, latex, fiberfyll og fjærer. Memoryskum gir trykkavlastning, latex er naturlig og pustende, fiberfyll er mykt og rimelig, mens fjærer gir god støtte og ventilasjon.

Forskjellen ligger i selve rammens struktur. En vanlig madrass kan brukes direkte på en seng eller en justerbar seng, mens en rammemadrass krever en spesifikk ramme eller sengesokkel for å gi den nødvendige støtten og stabiliteten.

Memoryskumformer seg etter kroppens konturer og gir god trykkavlastning. Latexovermadrasser er naturlige og pustende, de gir også god støtte og er allergivennlige.

En vanlig overmadrass er en madrass som ligger på toppen av den eksisterende madrassen for å gi ekstra komfort og støtte. Den dekker hele overflaten av madrassen og gir en jevn overflate å ligge på. En vanlig overmadrass er vanligvis en sammenhengende enhet og er egnet for en enkelt madrass.

En splitt-overmadrass, derimot, er designet for bruk med justerbare senger eller senger med individuell justering av hodet og fotenden. Derfor er de ofte hakket dyrere enn en vanlig overmadrass. En splittede madrasser har en sprekk eller en splitt på midten, vanligvis fra hodeenden til fotenden. Dette gjør at den kan tilpasses hver side av sengen uavhengig av den andre.

Den største forskjellen mellom en vanlig overmadrass og en splitt-overmadrass er altså at splitt-overmadrassen har en splitt på midten, som tillater individuell justering av hver side av sengen, noe en vanlig overmadrass ikke har. Fordelen med dette kan være for par som ønsker forskjellig fasthet eller stilling når de sover.

Vanlige overmadrasser er mer egnet for enkeltsenger eller for par som har like preferanser når det gjelder madrassens fasthet og justering.

Fastheten avhenger av dine personlige preferanser og sovestil. Noen foretrekker en mykere overmadrass for å synke ned i, mens andre foretrekker en fastere overmadrass for ekstra støtte.

Ja, overmadrasser kan brukes på de fleste madrasser, inkludert springfjærmadrasser, memoryskummadrasser, latexmadrasser osv. De kan forbedre komforten uansett hvilken type madrass du har.

Hvis overmadrassen har et avtakbart trekk – kan det vanligvis vaskes i maskin eller for hånd, avhengig av produsentens anbefalinger. Følg vaskeanvisningene nøye, bruk riktig temperatur og vaskemiddel som er egnet for materialet. Etter vask bør trekket tørkes grundig før det settes på igjen.

Hvis overmadrassen ikke har et avtakbart trekk, bør du levere den til et renseri eller følge produsentens anbefalte metode.

Varigheten avhenger av kvaliteten på overmadrassen og bruken. Generelt sett kan en god overmadrass vare i 5-10 år, avhengig av vedlikehold og bruk.

Ser du også etter rabatt på sengesett, håndklær eller luksus-dyner?

Den kvalitetsstemplede nettbutikken, Skjærgaard, har 30% rabatt på flere senger, luksus dyner, håndklær og sengesett!

Beste overmadrass: Test viser de 12 beste overmadrassene ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Skjærgaard og få opp til 30% rabatt på unike soveromsprodukter!

Annonselenke: Besøk Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim for norske soveromsprodukter!

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 14

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo