Beste kontinentalseng: Disse er best i test (juli 2024)

I denne testen blir kontinentalsenger vurdert med score fra 1-5 av forbrukere som har testet og delt sine erfaringer, og de 12 beste rangeres etter best i test. Les om oss for å lære mer om hvordan nettsiden blir finansiert. Soveromsguiden har ingen påvirkning på rangering i tester, men kvalitetssikrer forbrukeromtalene ved å kontrollere at de følger gjeldende retningslinjer.

Forbrukerne har delt sine erfaringer og har kommet frem til beste kontinentalseng per juli 2024. 

Soveromsguiden.no viser Norges beste utvalg av soveromsprodukter. Her finner du tilbud, salg og prissammenligning!

Anbefalt lesing: Landets beste senger!

Test av kontinentalsenger oppsummert

# Produkt
1 Family Plus Kontinentalseng Hilding - Testens klare vinner!
2 Nova Diamant 210×210 - Nådde nesten helt opp
3 Haven Natural 180×200

Soveromsguiden gir deg veiledning for trygg netthandel av soveromsprodukter og vi starter med hvordan siden fungerer.

 1. Soveromsguiden samler informasjon om soveromsprodukter fortløpende, og oppdaterer tilbud, priser og kampanjer fra nettbutikker i Norge driver med salg av møbler og interiørartikler for soverommet.
 2. Forbrukere kan tildele produkter en score mellom 1-5 og det med høyest score havner øverst i rangeringen og er dermed demokratisk utvalgt som best i test.
 3. Har du erfaringer med et produkt, kan du påvirke rangeringen i våre tester ved å dele dine erfaringer. Alle kan komme til soveromsguiden og finne et stort utvalg av sovesofa, senger, madrasser, og andre produkter til soverommet, og ikke minst: Få se hvilke som er mest populære.
 4. På bakgrunn av kvalitetskravene til Soveromsguiden er de fleste produktene vi viser til OEKO-sertifisertFSC-sertifisering og svanemerket. Vi anbefaler allikevel at du leser produsentens beskrivelse av produktet for å videre betrygge deg om kvaliteten før du kjøper varer på nett.

Har du erfaring med kontinentalseng, så kan din anmeldelse hjelpe andre til å ta et godt valg. Finn produktet du har testet for å anbefale eller advare andre om det.

Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen en tommel nederst på siden om du føler du har fått god hjelp.

Slik vurderes beste kontinentalseng

Vi guider deg til de mest populære kontinentalsengene, slik at du kan sammenligne tilbud og finne lavest pris hos norske nettbutikker.
De 12 beste kontinentalsengene vises på bakgrunn av forbrukervurderinger for 142 kontinentalsenger i denne størrelsen.
Finn perfeksjon i søvn og eleganse med Nova Diamant 210x210. Denne regulerbare sengen fra Bedre Nætter kombinerer komfort med et sofistikert design. Den svanemerkede overmadrassen, laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden, gir deg effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Med trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, oppnår du en behagelig og absorberende overflate, slik at du kan nyte en god natts søvn i stil.
Oppdag den ultimate søvnopplevelsen med Haven Natural 180x200 med en regulerbare seng som tilbyr en naturlig og avslappende søvnopplevelse. Med en svanemerket overmadrass laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden, får du effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, gir en behagelig og absorberende overflate, slik at du kan nyte en bedre natts søvn.
Ovia Diamant 180x200 tar søvnopplevelsen til nye høyder. Med en svanemerket overmadrass laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden, oppnår du effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, gir en behagelig og absorberende overflate, slik at du kan oppleve den ultimate komforten under søvnen.
Opplev ultimat komfort og stil med en liten Jupiter kontinentalseng. Denne sengen er designet med fokus på kvalitet og detaljer for å gi deg en luksuriøs soveopplevelse. Med sin moderne estetikk og nøye utvalgte materialer gir Jupiter kontinentalseng deg det beste grunnlaget for en god natts søvn. Unn deg selv det beste og oppgrader soverommet ditt med Jupiter kontinentalseng i dag.

Få den beste søvnen i livet ditt med Sirius Black kontinentalseng! Denne luksuriøse sengen er designet for å gi optimal sovekomfort og et tidløst utseende. Med sin spesielle oppmerksomhet på små detaljer kan du være trygg på at du sover godt hver natt. Oppgrader soverommet ditt i dag med Sirius Black kontinentalseng og opplev forskjellen!

Få den beste søvnen i livet ditt med Sirius Black kontinentalseng! Denne tidløst designede sengen er perfekt for de som ønsker et flott utseende kombinert med optimal komfort. Med sin spesielle oppmerksomhet på små detaljer kan du være trygg på at du får den beste søvnen som mulig. Opplev det ultimate innen luksus og komfort med Sirius Black - det perfekte valget for soverommet ditt!

Gjør deg klar for den beste nattsøvnen i livet ditt! Sirius Black kontinentalseng er den perfekte kombinasjonen av tidløs stil og optimal sovekomfort. Laget med et spesielt øye for detaljer, vil denne sengen gi deg overlegen komfort og støtte, slik at du kan våkne opp og føle deg uthvilt og energisk. Opplev luksusen til Sirius Black i dag!

Gjør deg klar for livets beste søvn med Sirius Black kontinentalseng! Vår tidløse design og overlegne komfort vil få deg til å sove som en baby hele natten lang. Med sin oppmerksomhet på små detaljer kan du være trygg på at du får best mulig søvn. Oppgrader soverommet ditt i dag med Sirius Black og opplev forskjellen!

Gjør deg klar til å oppleve den beste søvnen i livet ditt med Sirius Black kontinentalseng! Laget med et tidløst design og optimal sovekomfort i tankene, er denne sengen perfekt for de som ønsker å nyte en luksuriøs soveopplevelse. Med sin spesielle oppmerksomhet på små detaljer, kan du være sikker på at du våkner uthvilt og energisk hver morgen. Oppgrader søvnen din i dag med Sirius Black kontinentalseng!

Oppdag ultimat komfort og luksus i vår regulerbare seng, Haven Diamant 210×210. Denne sengen er utstyrt med en eksklusiv overmadrass som har fått svanemerket godkjenning og er laget av pustende Pulse Latex. Ved bruk av grafitt og SonoCore-metoden oppnår du effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, gir en behagelig og absorberende opplevelse for en god natts søvn.
Finn perfekt søvn og eksepsjonell komfort med vår regulerbare seng, Haven Rönd 210×210. Denne sengen kommer med en svanemerket overmadrass laget av pustende Pulse Latex, behandlet med grafitt og produsert etter SonoCore-metoden. Opplev effektiv varmeavledning og en luftig, ventilerende overflate. Trekket, Poakea, laget av naturlige gressfibre, gir en behagelig og absorberende overflate for en bedre natts søvn.

Kontinentalsenger oppdateres hver dag for å gi deg beste pris, tilbud og kampanjer 🥳

JYSK guide: Slik velger du riktig kontinentalseng

For valg av kontinentalseng kan det være lurt å se video-guiden fra Jysk kontinentalsenger nedenfor. Videre anbefaler vi at du som leser sjekker omtaler, anmeldelser og brukererfaringer fra andre før du kjøper varer på nett. 

Målet til Soveromsguiden er å gi forbrukere et verktøy som gjør dette mulig, slik at vi hjelpe hverandre til å ta best mulig valg ved kjøp av kontinentalseng. For mange rom kan det være mer optimalt med en sovesofa. Dersom dette gjelder deg anbefaler vi at du leser denne testen for å velge blant de aller beste.

Vi ELSKER kontinentalsenger 🤩 Kom i stemningen med Soveromsbutikken.no for norsk-produserte alternativer tilgjengelig i 2024.

Topp 3 beste kontinentalsenger i 180×200

# Produkt
1 Family Plus Kontinentalseng Hilding - Testens klare vinner!
2 Haven Natural 180×200 - Nådde nesten helt opp
3 Ovia Diamant 180×200

Listen over viser de beste kontinentalsengene i 180×200 pr juli 2024. Topp 3 rangeres bakgrunn av forbrukervurderinger for 28 kontinentalsenger i denne størrelsen. Vi har kartlagt det meste av tilbud, kampanjer og priser for store og små kontinentalsenger.

Videre i artikkelen vil du finne de beste alternativene blant flere størrelser.

Beste kontinentalseng: Disse er best i test ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Drømmerom for fantastiske soveromsprodukter for store og små! Husk rabattkoden “DROM50” for 50% rabatt på madrass ved kjøp av seng.

Topp 3 beste kontinentalsenger i 180×210

# Produkt
1 Family Plus Kontinentalseng Hilding - Testens klare vinner!
2 Sirius 180×210 - Nådde nesten helt opp
3 Haven Diamant 180×210 Antrasitt

Listen over viser de beste kontinentalsengene i 180×210 pr juli 2024. Topp 3 rangeres bakgrunn av forbrukerrangeringer for 35 kontinentalsenger i denne størrelsen.

Topp 3 beste kontinentalsenger i 210×210

# Produkt
1 Family Plus Kontinentalseng Hilding - Testens klare vinner!
2 Nova Diamant 210×210 - Nådde nesten helt opp
3 Sirius 210×210

Listen over viser de beste kontinentalsengene i 210×210 pr juli 2024. Topp 3 rangeres bakgrunn av forbrukerrangeringer for 32 kontinentalsenger i denne størrelsen.

Beste kontinentalseng: Disse er best i test ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Skjærgård for soveromsprodukter av høy kvalitet! Husk at du får 30% rabatt på hele nettbutikken nå i juli

Topp 3 beste kontinentalsenger i 160×200

# Produkt
1 Family Plus Kontinentalseng Hilding - Testens klare vinner!
2 Sirius kontinentalseng 160×200 - Nådde nesten helt opp
3 Haven Diamant 160×200

Listen over viser de beste kontinentalsengene i 160×200 pr juli 2024. Topp 3 rangeres bakgrunn av forbrukerrangeringer for 27 kontinentalsenger i denne størrelsen.

Topp 3 beste kontinentalsenger i 140×200

Listen over viser de beste kontinentalsengene i 140×200 pr juli 2024. Topp 3 rangeres bakgrunn av forbrukerrangeringer for 24 kontinentalsenger i denne størrelsen. For mer detaljer om den minste størrelsen kan du besøke denne siden.

Annonselenke: Besøk Ellos nye nettbutikk, Homeroom.no og se soveromsprodukter fra Jotex og Ellos m.m!

soveromsguiden - beste kontinentalseng gir ro i sjelen

Hva er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en type seng som gjerne består av flere lag av madrasser, fjærmadrass og overmadrass, som sammen gir god komfort og støtte. Den er vanligvis høyere og byr på en større følelse av luksus enn en vanlig rammemadrass eller enkeltseng. 

Kontinentalsenger er veldig ofte regulerbare – Dette kan du lese mer om her, samt finne siden som viser de beste regulerbare sengene.

En typisk kontinentalseng består av tre lag: en kontinentalbunn, en mellommadrass og en topmadrass. Den nedre delen, kontinentalbunnen, består vanligvis av en solid ramme eller en bokspringseng som er polstret og har innebygde fjærer for god støtte og demping. Mellommadrassen plasseres oppå kontinentalbunnen og gir ekstra komfortlag. Topmadrassen er det øverste laget og er ofte laget av skum, latex eller fjærer. Topmadrassen kan også ha en avtagbar trekk for enkel rengjøring.

Fordelene med en kontinentalseng inkluderer god støtte for kroppen, redusert trykk på leddene, og komfortabel liggestilling. Den ekstra høyden gjør det også enklere å komme inn og ut av sengen. Kontinentalsenger kommer i ulike størrelser og hardhetsgrader for å imøtekomme individuelle preferanser.

I tillegg til kontinentalsenger, som denne artikkelen handler om, finnes også en rekke andre sengetyper som kanskje kan være aktuell for deg. Det kan være lurt å lese mer av det omfattende innholdet vi har publisert her på Soveromsguiden.no for å sikre at du velger riktig.

Å ha flere lag i en kontinentalseng gir en høy grad av komfort når man sover, og mange opplever betydelige søvnforbedringer når de bytter ut sin tradisjonelle seng med en kontinentalseng.

Kontinentalseng størrelser

De første fire størrelsene, 120×200, 140×200, 150×200 og 160×200, refererer alle til standard enkelt- og dobbeltsenger for soverommet. De gir tilstrekkelig plass til både en eller to personer. 

120×200

Denne størrelsen, som er vanligvis referert til som en enkeltseng, er ideell for et enkelt soverom eller gjestesoverom. Den gir tilstrekkelig plass til en person å sove komfortabelt.

140×200

140×200: Med litt ekstra bredde gir denne størrelsen en komfortabel soveopplevelse for en enkelt person eller et par som ønsker litt ekstra plass til å bevege seg.

150×200

150×200: Med en bredde på 150 cm gir denne størrelsen en perfekt balanse mellom plass og komfort, og er ideell for et par som ønsker å sove komfortabelt uten å gå på kompromiss med soveplassen.

160×200

Denne størrelsen er optimal for par eller enkeltpersoner som foretrekker litt ekstra plass til å strekke seg ut og bevege seg fritt under søvnen.

De tre største størrelsene, 180×200, 180×210 og 210×210, tilhører også dobbeltseng-kategorien, men de er litt bredere for ekstra komfort, dermed kjent som “kingsize”.

180×200

Med en bredde på 180cm og lengde på 200cm er denne størrelsen kjent som en kingsize-seng og gir rikelig med plass til et par å sove komfortabelt og ha god bevegelsesfrihet.

180×210

Litt lenger enn den vanlige lengden på 200 cm, er denne størrelsen ideell for personer som er høyere og trenger ekstra plass for bena.

210×210

Til slutt er størrelsen 210×210 en kvadratisk størrelse, vanligvis referert til som en kingsize eller super-kingsize-seng. Denne størrelsen gir rikelig med plass for et par eller enkeltpersoner som foretrekker ekstra romslighet under søvn. Perfekt for de som ønsker rikelig med plass og luksus. Den gir både bredde og lengde til et par eller enkeltpersoner for en ekstra romslig soveopplevelse.

Kontinentalseng vs rammemadrass

En kontinentalseng består av tre lag: en fjærmadrass, en vendbar fjærmadrass og en overmadrass. Boksmadrassen fungerer som fundamentet for sengen og gir optimal avlastning for kroppen. Mellomlaget, den vendbare fjærmadrassen, justerer komfortnivået i sengen. Til slutt, et av de mest avgjørende lagene, er overmadrassen, som befinner seg nærmest kroppen din. Når du vurderer hvilken type overmadrass du skal velge, er det viktig å se på fasthetsgraden og de materialene som brukes.

På markedet finnes det et bredt utvalg av fasthetsnivåer og prisklasser for de fleste materialene. Generelt sett bør personer som sover på siden se etter en madrass med middels myk til middels fast støtte for å dempe trykkpunktene. For personer som sover på ryggen eller magen, bør madrassen gi fast støtte til korsryggen samtidig som vekten fordeles jevnt. To gode tips er å velge en madrass som gir muligheten til å justere fastheten på begge sider av sengen og å velge en forhandler som tilbyr gratis bytte av madrass dersom du ikke har valgt riktig fasthet i utgangspunktet.

Kontinentalseng med oppbevaring

Hvorvidt en kontinentalseng har oppbevaring avhenger først og fremst av høyden på beina. Dersom du velger høye bein til sengen er det godt med lagringsplass under. Det finnes også alternativer av sengegavler som tilbyr litt ekstra oppbevaring gjennom både hyller og skuffer for deg som liker å organisere tingene dine.

Oppbevaring er et luddig alternativ for de som ønsker å utnytte plassen under sengen til lagring av ekstra sengetøy, puter eller andre gjenstander. Ved å velge høye bein til sengen, får du ekstra rom under sengen som kan benyttes til oppbevaring.

For å maksimere bruken av plassen rundt kontinentalsengen kan du også vurdere å plassere møbler foran sengen som både fungerer som sitteplass og har innvendig lagringsplass. Dette gir deg en praktisk løsning for å sitte ned og ta på deg sokker eller oppbevare diverse gjenstander som du ønsker å ha lett tilgjengelig i nærheten av sengen din.

Verifiserte nettbutikker, produkter og forbrukeranmeldelser

Vi verifiserer at forbrukere som registrerer produktomtaler, anmeldelser, tilbakemeldinger og score på kontinentalsenger har gitt sin vurdering på bakgrunn av minst to av følgende kriterier.

 • Budsjett: Best pris
 • Komfort: Best komfort
 • Antiallergiske egenskaper: Beste kontinentalseng med antiallergiske egenskaper
 • Temperaturregulerende kontinentalsenger
 • Bærekraft: Beste seng av naturlige og økologiske materialer
 • Kvalitetsmerker og sertifiseringer (OEKI, Svanemerket mm. Se “slik fungerer testen”)

Du kan være trygg på at produktscoren er fra ekte mennesker med reelle erfaringer og at deres tilbakemeldinger er for å hjelpe andre når de skal kjøpe kontinentalseng på nett.

Kontinentalseng: Fordeler og ulemper

Vi viser deg de mest kjente fordelene og ulempene ved valg av kontinentalseng som kan bidra til å gi deg best mulig vurderingsgrunnlag før du handler. 

Sørg alltid for å foreta nøyaktige målinger av rommet ditt, og særskilt om du vil sette sammen to mindre kontinentalsenger til èn ekstra stor dobbeltseng. Fordeler og ulemper på kontinentalsenger varierer hvilken størrelse du vil ha.

FordelerUlemper
Kontinentalsenger gir en jevn og stabil støtte til kroppen.Begrenset mulighet for å tilpasse sengen til individuelle sovestillinger da de ofte er store og fast bygget.
Kjent for sin holdbarhet og lang levetid er kontinentalsenger konstruert med solide materialer.En ulempe hvis du har spesifikke behov eller ønsker for individuell tilpasning er at høyden ofte er statisk. Tips: Valg av sengebein er et alternativ for å håndetere dette.
Kontinentalsenger har ofte innebygde oppbevaringsmuligheter som skuffer eller hyller under sengen.På grunn av den faste rammen kan enkelte kontinentalsenger være kilde til knirkelyder eller støy, dersom de er dårlig bygget.
Kontinentalsenger kommer i ulike design og stiler, noe som gir deg store interiørmuligheter.Ofte mer kostbare enn enkle madrasser eller andre sengetyper, spesielt hvis de har innebygd oppbevaring.
En fordel for mange er at kontinentalsenger ikke krever mye montering – dermed vil det, trots tung å bære, ikke kreve like mye innsats før du kan bruke den.De kan være tunge og vanskelig å flytte på grunn av kvalitetsmaterialene. Dette kan være en ulempe hvis du trenger å flytte eller endre plasseringen av sengen regelmessig.
Ofte pustende materialer som bidrar til å holde madrassen frisk og motvirke opphopning av fuktighet og lukt.Avhengig av størrelse kan kontinentalsenger være enkle å flytte, men ikke hvis de er festet sammen.

Fordeler og ulemper varierer etter størrelse og behov. Det er lurt å vurdere omtaler og lære fra erfaringene til andre som har testet produktet. Dette gjelder spesielt utifra hvilken størrelse du velger, fordi fordelen for èn seng kan variere utifra størrelser.

Viktig råd: Enkelte nettbutikker tilbyr garanti opp til hele 30 år og gratis prøvetid (åpent kjøp) på 100 dager. Derfor kan det ikke presiseres nok at du bør lese godt på produktsiden før du bestiller varen din, for å forsikre deg om at du får gode vilkår fra produsent og forhandler.

Soveromsguiden - Kontinentalseng best inspirasjon

Dette bør du vurdere ved kjøp av kontinentalseng

Her får du en en guide bestående av oppsummèrt innhold fra Soveromsguiden, godkjente tilbakemeldinger og anmeldelser innsendt av leserne til Soveromsguiden.no, med råd om hva du bør vurdere ved kjøp av kontinentalseng.

Budsjett: Best Pris

Kontinentalsenger er tilgjengelige i ulike prisklasser. De beste sengene koster som regel fra Kr. 30000,- og oppover, da de er laget av solide materialer av høy kvalitet. De kan også være håndlaget flat bunn og en madrass med komfortsoner av høy kvalitet som sikrer optimal avlastning for kroppen din.

Det finnes også rimeligere alternativer som vanligvis koster rundt Kr. 10 000. Disse sengene har en mer grunnleggende stil, og de kan være litt mindre i størrelse og ha færre funksjoner sammenlignet med de dyrere alternativene. 

Dersom du vil se alle kontinentalsenger i alle prisklasser kan du besøke denne siden og ta en titt på tilbud, kampanjer, priser og finne passende størrelse.

Best komfort: Sengens fasthet kan tilpasses individuelt

Det er også mulig å tilpasse søvnkomforten individuelt på hver side av kontinental dobbeltsengen ved å velge en fjærmadrass som passer til vekten til personen som sover på den siden av sengen. Selv om det kan se ut som fjærmadrasslaget er i ett stykke, består det faktisk av to separate fjærmadrasser som er festet sammen med et trekk for å sikre at de ligger stabilt på bunnmadrassen.

Komfort i fjærmadrassen

Ved å velge en fjærmadrass med riktig fasthet i forhold til din egen vekt, kan du tilpasse søvnkomforten individuelt for hver av dere. Hvis du ved et uhell velger feil fasthet, gir de mest pålitelige forhandlerne av kontinentalsenger deg muligheten til å bytte fjærmadrassen innen den første måneden etter kjøpet. Som regel dekkes frakt av en liten avgift for den nye madrassen, samt retur av den gamle. Det er med andre ord ikke en dum idè å faktisk prøve før du gjør et endelig valg.

Antiallergiske egenskaper

Antiallergiske egenskaper er et viktig hensyn for mange når de velger en kontinentalseng. Har du allergier kan feil valg av seng ha betydning for søvnkvaliteten grunnet ubehag. Ved å velge en kontinentalseng med antiallergiske egenskaper reduseres risikoen for allergiske reaksjoner og dette forbedrer søvnkvaliteten.

Hva er en antiallergisk kontinentalseng?

En kontinentalseng med antiallergiske egenskaper er designet for å minimere eksponeringen for vanlige allergener som støv, mugg, pollen og dyrehår. Den kan være utstyrt med spesifikke materialer og teknologier som bidrar til å begrense opphopningen av allergener i sengen. For eksempel kan sengen ha en allergivennlig overflate som er laget av hypoallergeniske materialer og er enkel å rengjøre. Den kan også ha et avtagbart og vaskbart trekk som kan fjernes og vaskes jevnlig for å fjerne allergener.

Slik som Norges Astma og Allergiforbund er inne på er midd-allergien en av Norges mest normale allergier. Ved å minimere eksponeringen for allergener og opprettholde et rent og hygienisk sovemiljø, kan man redusere risikoen for langvarige helseproblemer og opprettholde en bedre livskvalitet.

Samlet sett kan valg av en kontinentalseng med antiallergiske egenskaper være avgjørende for allergikere og de som ønsker å sikre et allergivennlig sovemiljø. Ved å investere i en seng som tar hensyn til allergener kan du oppnå en bedre søvnopplevelse.

Soveromsguiden anbefaler: 30% tilbud på ASPVIK Solseng

 • I lenken over får du et innblikk på en solseng som heter ASPVIK. Denne selges på 30% kampanje akkurat nå hos Jotex! Trykk her for å se hele testen og alle de beste solsengene i juli 2024.

Temperaturregulerende kontingentalsenger

Temperaturregulerende kontinentalsenger er en innovativ funksjon som kan bidra til å opprettholde en optimal temperatur under søvnen. Disse sengene er utstyrt med avanserte materialer og teknologier som aktivt regulerer kroppstemperaturen og bidrar til å skape en behagelig soveklima.

Dette kan være viktig fra et forbrukerperspektiv da temperatur er en viktig faktor for søvnkvaliteten. Ved å velge en temperaturregulerende kontinentalseng kan man unngå å bli for varm eller for kald om natten, og dermed oppnå en mer behagelig og uforstyrret søvn. Dette kan være spesielt viktig for personer som opplever nattesvette eller har problemer med å opprettholde en jevn og komfortabel kroppstemperatur under søvnen.

En temperaturregulerende kontinentalseng kan bidra til å skape et ideelt miljø for søvn og dermed forbedre søvnkvaliteten og generell velvære.

Bærekraft, kvalitet og sertifisering

Bærekraftige kontinentalsenger laget av naturlige og økologiske materialer er et stadig mer populært alternativ for forbrukere som ønsker å ta ansvar for miljøet og velværet. Disse sengene er produsert ved bruk av materialer som er hentet fra fornybare og ikke-giftige kilder, noe som reduserer belastningen på miljøet og helsen vår.

Sertifiseringer: Velg de med sertifisering

Kvalitetsmerker og sertifiseringer som OEKO-TEX®, Svanemerket og lignende er viktige fra et forbrukerperspektiv fordi de gir en uavhengig bekreftelse på at sengen oppfyller strenge kriterier for miljømessig og sosial bærekraft. Disse merkene sikrer at sengen er laget av trygge materialer uten skadelige kjemikalier, og at produksjonsprosessen tar hensyn til miljøpåvirkning og arbeidsforhold.

Kvalitet: Velg de med kvalitetsmerker

Ved å velge en kontinentalseng som er merket med slike kvalitetsmerker, kan du være trygg på at du bidrar til å støtte bærekraftig produksjon og unngår potensielle helseproblemer som kan oppstå fra bruk av skadelige kjemikalier. Disse merkene gir også transparens og tillit til forbrukeren, slik at de kan ta informerte valg basert på deres verdier om bærekraft og helse.

Valg av størrelse

Det finnes også større versjoner av kontinentalsenger tilgjengelig på markedet. Disse er ideelle for større rom og har en bredde på enten 200 cm og en lengde på enten 200 cm eller 210 cm, eller en bredde på 210 cm og en lengde på 210 cm. Disse størrelsene gir betydelig mer plass og er egnet for høye personer som trenger ekstra rom. Når det gjelder høyden på personen som skal bruke sengen, anbefales det at sengen alltid er minst 20 cm lengre enn høyden til den høyeste personen som skal sove i den.

Materialer

Kontinentalsenger kommer i ulike varianter som påvirker holdbarhet, stabilitet, madrassstøtte komfort og til slutt søvnkvaliteten. Bærekraftsmessig kan det være best å velge en struktur og materialer av høy kvalitet, forhåndsvist massivt tre eller metall, da disse er svært holdbare.

Hvis du er opptatt av miljøet og ønsker sunne materialer, kan du se etter senger som er Øko-tex-sertifiserte, Svanemerket og laget av FSC-sertifisert tre. Senger som er produsert i Skandinavia er også gode alternativer med tanke på bærekraft.

Erfaringsbasert tips: Ønsker du å unngå midsprekken?

Flere forbrukere har nevnt dette tipset for de som ikke ønsker å ha en sprekk midt i sengen. Tipset går ut på at dersom du velger en kontinental dobbeltseng kan du enkelt bli kvitt dette problemet. Denne typen seng finnes i både 160×200 og 180×200 størrelsene, og er utstyrt med en heldekkende overmadrass.

Overmadrassen dekker ikke bare dekker sprekkene i midten, men gir også en utrolig komfortabel opplevelse, noe som tilslutt forbedrer søvnkvaliteten din. Uansett om du ønsker splittovermadrass eller overmadrass uten split, finner du de beste i denne testen.

Soveromsguiden.no - beste kontinentalseng blant norske nettbutikker

Hvordan finner jeg beste kontinentalseng hos Soveromsguiden?

For å finne beste kontinentalseng hos Soveromsguiden.no finner du de på denne siden.
 

Tusen takk for at du leste og til lykke med netthandelen – Vi setter stor pris på om du gir artikkelen en tommel opp! Les gjerne her for å finne lenke til saker vi støtter eller for å lese mer om hvordan siden vår fungerer.

Ønsker du å se forbedringer i vårt innhold kan du gjerne sende oss en melding her.

Soveromsguiden 🧙‍♂️

Ofte stilte spørsmål og svar om kontinentalsenger

Her er 16 ofte stilte spørsmål og svar om kontinentalseng som kan hjelpe deg med å ta en god vurdering før et eventuelt kjøp. Ønsker du en god madrassbeskytter kan du sjekke ut denne testen.

Den beste kontinentalsengen finner du hos soveromsguiden. Produktene er rangert etter tilbakemeldinger og anmeldelser andre med erfaring har registrert, så den beste kontinentalsengen tilgjengelig i norske netttbutikker vil alltid være øverst på denne siden.

Kontinentalseng er et populært valg for mange grunnet dens komfort og støtte. Den har en konstruksjon med flere lag, inkludert en fjærmadrass i bunnen, en overmadrass og en topmadrass.

Dette gir en god avlastning for kroppen og kan være et godt valg for de som foretrekker en mykere seng.

Levetiden til en kontinentalseng kan variere avhengig av kvaliteten på materialene og hvor godt den blir tatt vare på. Generelt sett kan en god kvalitet kontinentalseng vare i rundt 8-10 år eller mer.

Valget av seng for personer med vond rygg går ofte ut på å velge en fastere madrass som gir mer støtte, mens andre kan finne en mykere madrass mer behagelig. Det kan være lurt å prøve ut forskjellige typer senger for å finne den beste sengen for din spesifikke situasjon.

 • En rammemadrass består av en madrass som ligger på en ramme, mens en kontinentalseng har flere lag med madrasser og vanligvis en fjærmadrass i bunnen.
 • Kontinentalsengen kan derfor gi mer avlastning og komfort, mens rammemadrassen kan være enklere å flytte og tilpasse etter behov.

Noen finner en fastere seng mer støttende og avlaster ryggen bedre, mens andre foretrekker en mykere seng som gir mer komfort. Det er viktig å finne en seng som gir balanse mellom støtte og komfort.

Prisen på en kontinentalseng varierer avhengig merke, størrelse, kvalitet og eventuelle ekstrafunksjoner. Kontinentalsenger kan variere i pris fra noen tusen kroner til flere titalls tusen kroner, avhengig av budsjett og prioriteringer.

Forskjellen mellom en kontinentalseng og en rammemadrass ligger i konstruksjonen.

 • En kontinentalseng består av flere lag med madrasser, vanligvis med en fjærmadrass i bunnen, en overmadrass og en topmadrass.
 • En rammemadrass er en enkel madrass som ligger på en ramme. Kontinentalsengen gir vanligvis mer avlastning og komfort på grunn av flere lag med madrasser.

Vanlig størrelse på enkeltsenger kan variere mellom forskjellige land og regioner. I Norge er en vanlig størrelse for enkeltseng 90-120 cm x 200 cm.

Ikea tilbyr et bredt utvalg av senger som passer forskjellig budsjett og eventuelle spesifikke behov du har. Det kan være lurt å besøke en Ikea-butikk eller sjekke deres nettside for å se på de forskjellige alternativene og lese vurderinger fra andre kunder.

Ikea er kjent for å tilby rimelige produkter ved å bruke effektive produksjons- og distribusjonsmetoder. De har et stort utvalg av produkter som er designet for å være funksjonelle og prisvennlige, samtidig som de opprettholder visse standarder for kvalitet og holdbarhet.

Det er ingen fast regel for hvor ofte man bør bytte ut en overmadrass. Det avhenger av kvaliteten på overmadrassen og hvor godt den blir tatt vare på. Generelt sett kan det være lurt å vurdere å bytte ut overmadrassen etter 5-7 år eller når den begynner å miste sin komfort og støtte.

Det anbefales å støvsuge madrassen regelmessig for å fjerne støv, smuss og allergener. Frekvensen kan variere, men en god tommelfingerregel er å støvsuge madrassen hver 3-6 måned, avhengig av behovet og eventuelle allergier.

Å la madrassen ligge i 72 timer etter at den er pakket opp er en vanlig anbefaling for å la den gjenopprette sin opprinnelige form og fjerne eventuell lukt som kan oppstå under produksjon og tiden i emballasje. Dette gir også tid for madrassen til å ventilere og bli luftet ut før du bruker den.

Lyst å se alle kontinentalsengene?

Her kan du besøke siden som viser alle kontinentalsengene vi har listet fra norske nettbutikker. Den siden kan være en ressurs om du ønsker å sammenligne priser, størrelser, tilbud og kampanjer.

Beste kontinentalseng: Disse er best i test ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Boligla for å finne gode priser og tilbud!

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 28

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo