Babymadrass: Test kårer beste babymadrass (juni 2024)

Forbrukere har testet 19 babymadrasser og i denne artikkelen viser vi deg de 10 beste. Produkter får en score fra 1-5 av 0 forbrukere og blir rangèrt etter best i test.

Slik kom vi frem til de 10 beste babymadrass per juni 2024 i følge forbrukerne.

Slik blir beste babymadrass kåret

 1. Vi får produktinformasjon fra nettbutikker i Norge og publiserer det fortløpende.
 2. Produktene rangeres fra 1-5 i tester utført av forbrukere som besøker nettsiden vår.
 3. Besøkere kommer til soveromsguiden og får se hvilke babymadrass som er best i test. Du får vite hvilke nettbutikker som selger produktene du vil ha, du kan se beste pris og tilbud.

Soveromsguiden holder seg oppdatert på babymadrasser: Tilbud og priser oppdateres hver dag.

Du som forbruker kan dele erfaringer med madrasser for baby og scoren du gir påvirker rangeringen i testene på denne siden. Har du prøvd et produkt du vil anbefale til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering.

Top 10 beste babymadrass som vises på listen er basert på forbrukertester for 19 forskjellige madrasser for baby. Sjekk gjerne også ut denne testen med de 10 beste sprinkelsengene.

Vi vet at du ønsker å gi babyen din det beste. Derfor har vi laget Sebra Roll, den første rullemadrassen for babyer. Med vårt unike design som er laget av mykt, pustende stoff og et naturlig bomullsfyll, kan du være trygg på at babyen din får en komfortabel søvn. Sebra Roll kan festes på hjørnene til madrassen slik at det sitter stabilt og trygt på sengen.
 
Vis beste pris
Dagens beste pris: rkn3.net

Cocoon Organic Kapok er en naturlig madrass som gir et sunt søvnmiljø for babyen din. Cocoons økologiske bomullstrekk er laget av GOTS-sertifisert økologisk bomull og fyllet er 100 % naturlig kapok. Madrassen er hypoallergen, har et pustende trekk og er fri for skadelige stoffer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: rkn3.net

 Interessert i salg for utstyr og produkter til baby?

Den norske nettbutikken, Rudo.no, har 60% på opp til flere produkter!

Babymadrass: Test kårer beste babymadrass ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Rudo og få tak i babyutstyr med opp til 60% rabatt!

Babymadrass guide: Slik velger du babymadrass

Det er viktig å velge en god madrass til barnet ditt for å sikre at de sover komfortabelt og trygt. Her er noen ting du kan tenke på når du velger en madrass til babyen din:

 • Størrelse: Sørg for at madrassen passer i barnesengen og er tilstrekkelig stor til at barnet kan bevege seg fritt.
 • Materiale: Madrasser laget av naturlige materialer som bomull og skumgummi er vanligvis mest egnet for babyer. Unngå madrasser med skum som inneholder bromerte flammehemmere, da disse materialene kan være skadelig for barnet ditt.
 • Støtte: Velg en madrass som gir god støtte for ryggen og nakken til barnet ditt. En medium-fast madrass kan være en god løsning for de fleste babyer.
 • Hygiene: Det er viktig å holde madrassen ren og hygienisk, så sørg for at den kan tas av og vaskes eller rengjøres.
 • Pris: Det finnes madrasser i alle prisklasser, så velg en som passer innenfor budsjettet ditt, men husk at det kan være verdt å investere i en kvalitetsmadrass som vil vare lenger.

Husk at det er viktig å følge sikkerhetsretningslinjene for barnesenger, inkludert å sikre at madrassen passer perfekt i sengen og ikke forlater noen gap mellom sengen og veggen. Dette kan bidra til å redusere risikoen for kvelning eller andre ulykker.

Hva er en babymadrass?

En babymadrass er en madrass som er designet spesielt for babyer og små barn. De er vanligvis laget av myke, lette materialer som skumgummi eller bomull, og er ment å gi god støtte og komfort for barnet mens de sover. Noe annet som også kan skape komfort og trygghetsfølelse er sengehimmel, spesielt for baby.

Babymadrasser er tilgjengelige i ulike størrelser og fasonger for å passe i ulike typer barnesenger og barnevogner. Det er viktig å velge en madrass som gir god støtte og er hygienisk, og som følger sikkerhetsretningslinjene for barnesenger.

Dersom barnet ditt har blitt over 2 år eller har vokst ut av babysengen, kan det hende du er ute etter den beste barnemadrassen. Finn beste barnemadrass her. For voksne er det rammemadrass som gjelder innenfor denne typen senger.

Uansett hvilken madrass du velger er sikkerheten utvilsomt det viktigste aspektet når det kommer til barna våre. Se denne videoen nedenfor: Her bygger altså Kadriye Eksioglu en egen beskyttelse for babymadrass!

5 nyttige råd ved valg av babymadrass

I disse 5 hjelpsomme rådene om valg av babymadrass inkluderes viktige punkter som; Størrelse, materiale, støtte, hygiene, sikkerhet, søvnkvalitet og ikke minst, barnets utvikling. Dersom du er ute etter en god madrass til deg selv, sjekk gjerne ut de beste madrassene for voksne.
 
 • Velg en madrass som passer perfekt i barnesengen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for at barnet ditt kan falle ned eller være i fare på noen måte.
 • Vurder å velge en madrass laget av naturlige materialer som bomull eller skumgummi. Disse materialene er vanligvis hypoallergeniske og mer miljøvennlige enn syntetiske alternativer.
 • Velg en madrass med god støtte. En madrass som gir god støtte for ryggen og nakken til barnet ditt kan bidra til å forbedre søvnkvaliteten og hjelpe barnet ditt å sove mer komfortabelt.
 • Velg en madrass som er enkel å holde ren og hygienisk. Sørg for at madrassen kan tas av og vaskes, eller at det finnes en måte å rengjøre den på.
 • Følg sikkerhetsretningslinjene for barnesenger når du velger en madrass. Dette inkluderer å sørge for at madrassen passer perfekt i sengen og ikke forlater noen gap mellom sengen og veggen, noe som kan bidra til å redusere risikoen for kvelning eller andre ulykker.

De beste materialene for babymadrass

Det er best å velge madrass-materialer som er gode, stabile og behagelige for babyen din.
 
Her er de 5 materialene som er best egnet for babymadrasser:
 
 1. Skumgummi: Skumgummi er et mykt, lette materiale som gir god støtte og komfort. Det er vanligvis hypoallergenisk og har en tendens til å være litt mer miljøvennlig enn noen andre materialer.
 2. Bomull: Bomull er et naturlig materiale som er mykt og behagelig. Det er også hypoallergenisk og har en tendens til å være mer åndbart enn noen andre materialer.
 3. Syntetisk skum: Syntetisk skum, som polyeter, kan brukes i babymadrasser. Dette materialet er lett og mykt, men kan være mindre miljøvennlig og kan inneholde bromerte flammehemmere, som kan være skadelig for barnet ditt.
 4. Innerspring: Innerspring madrasser er laget av en kjerne av metallfjærer og dekket med et lag av skum eller andre materialer. De kan være litt mer faste enn skumgummi eller bomull madrasser, men kan være dyrere.
 5. Naturlige materialer: Noen babymadrasser kan være laget av naturlige materialer som kokosfiber eller kapok, som er myke og åndbare, men kan være dyrere og kan ha en tendens til å miste støtte etter hvert som de blir brukt.

Størrelse på babymadrasser

Størrelsen på babymadrasser avhenger av størrelsen på barnesengen. De vanligste størrelsene på babymadrasser er forøvrig:
 
 • Crib-size: Crib-size madrasser er designet for å passe i standard baby- og småbarns senger. De måler vanligvis omtrent 28 x 52 inches eller 71 x 132 cm.
 • Mini-crib-size: Mini-crib-size madrasser er litt mindre enn crib-size madrasser og er designet for å passe i mini-cribs eller andre små barnesenger. De måler vanligvis omtrent 24 x 38 inches eller 61 x 97 cm.
 • Portacrib-size: Portacrib-size madrasser er designet for å passe i reise- eller portacribs. De måler vanligvis omtrent 24 x 38 inches eller 61 x 97 cm.

Flere størrelser for madrasser til baby kan være:

 • 60×120
 • 40×80
 • 40×90
Uansett størrelse er det viktig å sørge for at madrassen passer perfekt i barnesengen for å redusere risikoen for at barnet ditt kan falle ned eller være i fare på noen måte. Hvis du er usikker på størrelsen, kan du måle barnesengen og sammenligne den med størrelsen på madrassen du vurderer å kjøpe.
 

Beste babynest for nyfødt?

Dersom babyen din er nyfødt eller under 1 1\2 år, avhengig av barnets størrelse og utvikling, kan det være en idè å bruke babynest. Du kan finne de beste alternativene i denne lenken:

Beste sprinkelseng og barneseng?

Dersom barnet ditt er over 2 år kan sprinkelseng og barneseng være gode alternativer. Du kan finne de beste alternativene i disse lenkene:
 

Beste temaseng for barn?

Mange barn blir utrolig glade når de ser sin nye seng i tema fra favoritt-serien eller filmen de følger med på. Du kan finne de beste alternativene for temasenger i følgende lenke:
 
 
Redaksjonen: Utvalgt leserbrev fra forbruker om valg av babymadrass
Et leserbrev innsendt av Marie K, Mamma 44.
 
Da jeg var gravid med mitt første barn var eg veldig bekymret for at jeg isje skulle finne den perfekte babymadrassen. Alt eg ønsket var at minstemann skulle sove komfortabelt og trygt, så eg bestemte meg for å undersøke så godt eg kunne.
 
Etter å ha sett på mange forskjellige madrasser, bestemte jeg meg for å rett og slett prøve en helt vanlig madrass av bomull. Når babyen min endelig kom opplevde eg at det ga god støtte for babyen. Hun sov trygt og godt de fleste netter i spedbarnstiden. Barnet har nå vokst ut av sprinkelsengen og har fått seg en grysla flott temaseng med Peppa Gris.
 
Eg vil gjerne anbefale andre foreldre å velge babymadrasser av bomull. Det trenger på ingen måte å være så dyrt å kjøpe babymadrass.
 
Ofte stilte spørsmål og svar om babymadrass
 
Her er noen ofte stilte spørsmål og svar om madrasser for babyer som vil hjelpe deg med å ta best mulig valg for den lille.
 

Hva er de vanligste materialene babymadrasser er laget av?

De mest vanlige materialene som babymadrasser er laget av inkluderer skumgummi, bomull, syntetisk skum, innerspring og naturlige materialer som kokosfiber eller kapok.
 

Hvilken størrelse madrass passer best for en standard baby- eller småbarnsseng?

Crib-size madrasser, som måler omtrent 71 x 132 cm eller 28 x 52 inches, passer vanligvis best i standard baby- og småbarns senger.
 

Hva slags madrass gir den beste støtten for barnet mitt?

En medium-fast madrass kan være den beste løsningen for de fleste babyer og små barn, da den gir god støtte for ryggen og nakken uten å være for hard.
 

Hvordan kan jeg holde babymadrassen min hygienisk?

Velg en madrass som kan tas av og vaskes, eller som har en måte å rengjøre den på. Det er også viktig å bytte madrassdekselet regelmessig og å holde barnesengen ren og tørr.
 

Er det viktig å følge sikkerhetsretningslinjene for barnesenger når jeg velger en madrass?

Ja, det er viktig å følge sikkerhetsretningslinjene for barnesenger for å redusere risikoen for ulykker eller skader. Dette inkluderer å sørge for at madrassen passer perfekt i sengen og ikke etterlater noen gap mellom sengen og veggen.
 

Kan jeg bruke en madrass som jeg allerede har til barnet mitt?

Det kan være mulig å bruke en madrass du allerede har, men det er viktig å sørge for at den passer perfekt i barnesengen og at den er i god form og gir god støtte. Hvis du er i tvil, kan det være lurt å investere i en ny madrass som er spesielt designet for babyer og små barn.
 

Hva skal jeg gjøre hvis jeg merker tegn på skader eller slitasje på babymadrassen min?

Hvis du merker tegn på skader eller slitasje på babymadrassen, bør du vurdere å erstatte den. En skadet eller slitt madrass kan ikke lenger gi god støtte og kan være ubehagelig for barnet ditt å sove på. Det er også viktig å følge sikkerhetsretningslinjene for barnesenger.
 
Hvordan finner jeg beste babymadrass på Soveromsguiden.no?
 
På vår side finner du produkter som er rangert best i test av andre besøkere i testet de beste babymadrassene. Når du har valgt madrass for minstemann må du huske å sammenligne salg, pris og tilbud som nettbutikkene gir!
Babymadrass: Test kårer beste babymadrass ([month] [year])

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 3

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo