Markedets beste madrasser (juni 2024) → Finn testvinneren

I denne testen blir madrasser vurdert med score fra 1-5 av forbrukere som har testet og delt sine erfaringer, og de 16 beste rangeres etter best i test. Les om oss for å lære mer om hvordan nettsiden blir finansiert. Soveromsguiden har ingen påvirkning på rangering i tester, men kvalitetssikrer forbrukeromtalene ved å kontrollere at de følger gjeldende retningslinjer.

På denne siden kan du finne de 16 beste madrassene i markedet, etter en samlet vurdering fra 3 forbrukere som har delt sine erfaringer i denne testen.

Slik kom vi frem til de 16 beste madrassene pr juni 2024 i følge forbrukererfaringer.

Test av madrass oppsummert

Slik vurderes beste madrass

Soveromsguiden gir veiledning til de beste madrass slik at du som forbruker kan gå informert i møte med netthandel. Trykk på nedtrekksmenyen for åpne og lese mer om hvordan testen fungerer.

De 16 beste madrassene vises på listen basert på forbrukertester for 214 madrasser i ulike størrelser. Følgende madrasstyper inkluderes i testen: Rammemdrass, skummadrass, fjærmadrass, overmadrass, barnemadrass og babymadrass.

Soveromsguiden gir deg veiledning for trygg netthandel av soveromsprodukter og vi starter med hvordan siden fungerer.

 1. Soveromsguiden samler informasjon om soveromsprodukter fortløpende, og oppdaterer tilbud, priser og kampanjer fra nettbutikker i Norge driver med salg av møbler og interiørartikler for soverommet.
 2. Forbrukere kan tildele produkter en score mellom 1-5 og det med høyest score havner øverst i rangeringen og er dermed demokratisk utvalgt som best i test.
 3. De beste madrassene som kommer frem i testen er tilgjengelig for alle forbrukere i Norden. Kåringen omfatter dermed både Norge, Skandinavia og Norden øvrig. Med det finner du her Nordens beste madrasser, ifølge forbrukerne i dette geografiske området.
 4. Har du erfaringer med et produkt, kan du påvirke rangeringen i våre tester ved å dele dine erfaringer. Alle kan komme til soveromsguiden og finne et stort utvalg av madrasser og andre produkter til soverommet, og ikke minst: Få se hvilke som er mest populær, billig og best i test.
 5. På bakgrunn av kvalitetskravene til Soveromsguiden er de fleste produktene vi viser til OEKO-sertifisertFSC-sertifisering og svanemerket. Vi anbefaler allikevel at du leser produsentens beskrivelse av produktet for å videre betrygge deg om kvaliteten før du kjøper varer på nett.

Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen en tommel nederst på siden om du føler du har fått god hjelp.

Har du prøvd et produkt du ønsker å anbefale eller advare om til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering for å hjelpe andre til å ta et godt valg. Alle forbrukeromtaler blir verifisert opp mot retningslinjene.

Ved å trykke på lenker på siden vår blir du ført til verifiserte nettbutikker som selger madrasser. Før du får se listen over de 16 beste madrassene blir du ved neste punkt introdusert til et eksempel som viser hvordan en slik annonselenke kan se ut.

Higen på kontinentalseng? Trykk her for å se testen som viser beste kontinentalseng!

Skal du kjøpe en madrass nett? Sjekk gjerne ut salg hos Bedre Naetter og få opp til 60% rabatt på alle madrasser.

Original Splitt overmadrass 180x210 er laget av høykvalitetsmaterialer for å gi deg en perfekt nattesøvn. Overmadrassen er utstyrt med splittfunksjon, slik at den kan tilpasses to separate madrasser. Den er fylt med mykt fiberfyll og er kledd i pustende bomullsstoff. Den er også allergivennlig og kan vaskes i maskin. Denne overmadrassen vil gi deg den ultimate komforten du trenger for å sove godt hele natten.
Pulse Rönd splittovermadrass 180x210 er en høykvalitets overmadrass som gir en ekstra lag med støtte og komfort til sengen din. Den er designet for å forbedre søvnkvaliteten ved å tilpasse seg kroppens konturer og gi riktig støtte til rygg og nakke. Overmadrassen er delt i to deler for å passe perfekt til en dobbeltseng med justerbare senger. Den er laget av pustende og fukttransporterende materialer som sørger for en jevn temperatur og god ventilasjon hele natten. Overmadrassen er også enkel å rengjøre og vedlikeholde. Med Pulse Rönd splittovermadrass 180x210, vil du oppleve en dyp og avslappende søvn hver natt.
Pulse Rönd Split overmadrass 210x210 er en overmadrass av høy kvalitet som passer perfekt til senger med en størrelse på 210x210 cm. Overmadrassen er delt i to og er designet for å gi optimal komfort og støtte til hele kroppen din. Den er laget av mykt og pustende materiale som vil hjelpe deg med å sove bedre om natten. Overmadrassen er enkel å vaske og vil holde seg frisk og ren i lang tid. Med Pulse Rönd Split overmadrass vil du få en god natts søvn hver natt.

Vil du sove godt og våkne uthvilt? Overmadrasss NASA Memory Madtress er en drøm som går i oppfyllelse. Kjernen er laget av trykkavlastende, høykvalitets materiale som vil få deg til å føle at du svever på en sky. Ytterstoffet er laget av vattert bomull med grå passe-poil-kant som vil holde sengetøyet ditt fint i årevis. Og den er sertifisert Øko-tex 100 for sikkerhet.

Tilbud og priser oppdateres hver dag for å holde deg oppdatert på madrasser 🥳

Har du lyst på 30% rabatt hos Jotex?

Annonselenke: Jotex tilbyr i juni hele 30% rabatt på alle møbler, enten det er madrass, seng, eller sengetøy du er ute etter!

Veiledning til netthandel for kjøp av madrass

På jakt etter riktig madrass? Velkommen til vår veiledning for netthandel, hvor vi gir deg råd og tips basert på besøkendes erfaringer. Å lese gjennom guiden, omtaler, anmeldelser og forbrukervurderinger vil hjelpe deg å ta en informert beslutning om hvilken madrass du bør velge.

Målet vårt i Soveromsguiden er å sikre at du gjør et klokt kjøp på nett. Ved å bruke oss kan du begrense valgene dine til kun de beste madrassene og dermed redusere risikoen for eventuelle “bom-kjøp”.

Det er ingen garanti for at en spesifikk madrass passer perfekt for deg, så vårt beste råd er alltid: Utforsk! Vi dekker produkter fra nettbutikker. Hos Soveromsguiden kan velge blant de beste alternativene og finne den billigste madrassen. Og – Det beste av alt: Du velger blant madrasser som allerede har blitt anbefalt av andre forbrukere som har testet produktene.

Ta deg tid til å utforske og gjøre grundig research før du tar en endelig beslutning. På den måten kan du finne en madrass som gir deg komfort og kvalitet, og som møter dine forventninger. 

Både latex og skum er vanlige komponenter i dagens madrasser. I videoen under testes forskjellen på disse to typene av madrassfyll, noe som er en klar påminner om at det er stor forskjell på madrassene, og at valg av madrass potensielt sett kan ha stor innvirkning på både komfortfølelse og søvnkvalitet. Kanskje det kan hjelpe deg til å velge den madrassen som er best for deg?

Videoen er hentet fra Youtube, publisert av Spindle Matress, “Natural Latex Feels Different Than Memory Foam?”.

Guide for valg og prøving av madrass

Denne guiden gir deg nyttige tips om hvordan du kan velge madrass. Med mange alternativer tilgjengelig, vil disse enkle tipsene hjelpe deg å sikre at din neste madrass er den riktige for deg. Tips: Fremgangsmetoden vil være relativt lik som ved valg og prøving av seng.

Det første og kanskje det viktigste tipset er å alltid prøve madrasser før du kjøper dem. La oss forklare hvorfor.

Prøv madrassen: Fasthet og justeringer

Vi tilbringer en betydelig del av livet vårt på madrassen. Derfor er det avgjørende at madrassen er tilpasset dine spesifikke behov. Vi anbefaler at du tar deg tid til å prøve forskjellige madrasser for fasthet og justeringer, og med ulike puter. Du er kanskje på utkikk etter en god overmadrass? Isåfall anbefaler vi at du følger lenken vi har gitt.

Test med foretrukket innsovningsstilling

Mange av oss foretrekker å sovne på siden. Tenk på hvordan du ligger når du skal sovne hjemme. Du har sikkert en favoritt sovestilling, og det er i denne stillingen du opplever den første og viktigste delen av søvnen. For optimal søvn og restitusjon, er det viktig at hofte, rygg, skuldre og nakke er i riktig posisjon.

Moderne madrasser gir økt komfort

Moderne madrasser har en egen sone for skuldre, som gir avlastning, samt justerbar hofteområde. Denne kombinasjonen sikrer optimal posisjon. Du kan også velge ulike fastheter på madrassen. Uansett om du foretrekker å sovne på siden, ryggen eller magen, er det i denne stillingen du bør ligge når du prøver madrassen.

Prøv også med høy og lav pute, da nakkekomfort er viktig for god restitusjon i søvnen. Du vil som regel få god hjelp og veiledning for å finne den madrassen som er riktig for nettopp deg.

Soveromsguiden - Markedets beste madrass testvinner 2

Bildet viser en far, mor og datter i en koselig stund på kvelden.

De beste madrassene innen hver type

Før du begir deg ut på netthandelen eller drar til nærmeste forhandler for å finne drømmemadrassen, kan det være lurt å se på de ulike typene. Det finnes flere madrasstyper som kan fungere for forskjellige sovestillinger og komfortpreferanser.

Her er de vanligste madrasstypene, inkludert forskjellige konstruksjonsmetoder, med lenke til våre respektive tester som viser de beste innen hver madrasstype:

Rammemadrass

En rammemadrass består av en madrass som er plassert på en solid ramme laget av tre eller metall. Denne typen madrass gir en enkel og solid løsning og kan være en dobbeltseng når den brukes med en stor nok madrass eller at to madrasser kombineres til èn.

Skummadrass

En skummadrass er laget av forskjellige typer skum, som minneskum, lateks eller polyuretanskum. Disse madrassene er kjent for deres evne til å forme seg etter kroppens konturer, noe som gir god støtte og komfort.
 

Fjærmadrass

En fjærmadrass bruker et system av fjærer for å gi støtte og komfort. Disse madrassene er kjent for deres holdbarhet og evne til å gi en jevn og fast støtte over hele madrassen.
 

Overmadrass

En overmadrass er en tynn madrass som legges på toppen av en eksisterende madrass for å forbedre komforten. De kan være laget av forskjellige materialer, inkludert skum og fjær, og kan gi ekstra støtte og polstring.
 

Barnemadrass

En barnemadrass er spesielt designet for å støtte voksende barn. De er vanligvis mindre enn standard madrasser og laget med materialer som er trygge for barn.
 

Babymadrass

En babymadrass er en liten madrass designet for bruk i en barneseng. De er laget for å være faste og støttende for å sikre babyens sikkerhet og komfort.
 

Bokhvetemadrass

Denne typen madrass er fylt med bokhvete skall, som gir en fast og støttende overflate som også er pustende og kjølig. Den brukes ofte hos sertifiserte behandlingssentre.

Se også: Husk også å beskytte madrassen din og forlenge dens levetid gjennom å bruke madrassbeskytter!

Soveromsguiden - sovende dame som gliser

Dette bør du se etter når du velger madrass: 5 tips

Vi har dekket alle typer madrasser og samlet noen tips som kan hjelpe deg å vurdere valg og kjøp av madrass på nett. For å finne ut hva den beste løsningen er for deg, kan disse 5 hjelpsomme rådene komme godt med:

 • Mål sengen: Start med å måle sengen der madrassen skal plasseres. Velg en madrass som passer godt inn i sengen og gir riktig støtte.
 • Komfort / fasthet: Vurder madrassens komfort ved å enten teste den eller lese grundige anmeldelser. Velg en madrass som passer dine preferanser når det gjelder fasthet, støtte og madrassmateriale.
 • Kvalitet: Sørg for at madrassen er av god kvalitet og gir riktig støtte og komfort gjennom natten. Ta også hensyn til konstruksjonen for å sikre langvarig holdbarhet.
 • Budsjett: Finn balansen mellom pris og kvalitet ved å vurdere forskjellige merker, kvalitetsnivåer og eventuelle ekstrafunksjoner. Finn en madrass som passer innenfor din økonomiske ramme.
 • Garantier og vilkår: Sørg for at produsenten tilbyr en god garanti hvis det oppstår problemer med madrassen. Les også nøye gjennom returpolitikken for å være sikker på at du kan returnere eller bytte madrassen hvis den ikke oppfyller forventningene dine.

Å finne en madrass som oppfyller dine behov er avgjørende for å sikre en god natts søvn og optimal komfort, så vi håper disse tipsene er til hjelp.

I neste del av madrassguiden vil vi ta for oss eventuelle betraktninger ved fordeler og ulemper ved valg av madrass. Disse kan være tanker å ha når du vurderer alternativene og før du gjør et endelig valg.

Madrass: Fordeler og ulemper ved valg av madrass

Vi viser deg de mest kjente fordelene og ulempene ved valg av madrass som kan bidra til å gi deg best mulig vurderingsgrunnlag før du kjøper madrass på nett. Merk: Noen av fordelene og ulempene vil være de samme for flere madrasstyper.

Grunnleggende veiledning: Sørg alltid for å foreta nøyaktige målinger av rommet ditt, og særskilt om du vil sette sammen to madrasser til èn stor. Fordeler og ulemper på madrass er vist uavhengig av hvilken størrelse du vil ha.

FordelerUlemper
Madrasser kommer i forskjellige fastheter og materialer, noe som betyr at du kan finne en som passer perfekt til dine individuelle komfortpreferanser.Kvalitetsmadrasser kan være dyre, noe som kan være en barriere for noen kjøpere.
En god madrass kan forbedre søvnkvaliteten ved å gi riktig støtte og komfort, noe som kan bidra til bedre helse og velvære.Noen madrasser, spesielt de laget av minneskum eller lateks, kan være ganske tunge, noe som kan gjøre dem vanskelige å flytte eller rotere.
Kvalitetsmadrasser er laget for å vare, noe som betyr at du ikke trenger å erstatte dem så ofte som billigere alternativer.Noen typer madrasser, spesielt minneskum, kan beholde varme, noe som kan være ubehagelig for noen sovende.
Det er et bredt utvalg av madrasser tilgjengelig, fra minneskum til lateks til fjær, noe som betyr at du har mange alternativer å velge mellom.Noen madrasser krever regelmessig rotasjon eller flipping for å forhindre sagging eller indenter.
Mange madrasser er nå laget med allergivennlige materialer, noe som er en stor fordel for de som lider av allergier.Noen nye madrasser kan ha en sterk kjemisk lukt når de først blir pakket ut, kjent som off-gassing. Dette kan være ubehagelig for noen, selv om lukten vanligvis forsvinner etter noen dager.
Mange madrasser tilbyr sonestøtte, noe som betyr at de gir forskjellige nivåer av fasthet for forskjellige deler av kroppen, noe som kan bidra til bedre spinal justering og komfort.Med så mange alternativer å velge mellom, kan det være overveldende å bestemme hvilken madrass som er den beste for deg.
Det er et bredt spekter av madrasser tilgjengelig på markedet, slik at du kan finne drømmemadrassen.Dersom du kjøper en madrass på nett kan det være utfordrende å selge den brukt når du skal bytte, grunnet folks hygieneprioritering. Ta et bærekraftig valg ved å kjøpe en madrass som holder lenge.

Det kan være lurt å lese omtaler og lære fra erfaringene til andre som har testet produktet. Dette gjelder spesielt utifra hvilken størrelse du vil ha på madrassen. Vi går gjennom størrelsene hver for seg lengre nede på siden.

Verdt å nevne: Noen nettbutikker tilbyr garanti opp til hele 30 år og gratis prøvetid (åpent kjøp) på 100 dager. Derfor kan det ikke presiseres nok at du bør lese godt på produktsiden før du bestiller varen din, for å forsikre deg om at du får tilfredsstillende vilkår fra produsent og forhandler.

 • Har du ryggproblemer? Da kan kanskje regulerbar seng være et alternativ for deg.

Annonskelenke fra Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim i Norge.

Ekspert tips: Forbedre inneklimaet på soverommet den populære luftrenseren Boneco H700!

Beste madrass for vond rygg

Valget av riktig madrass kan være avgjørende for personer med ryggproblemer og ryggsmerter. Denne delen vil gi deg innsikt i hvordan du velger den mest passende madrassen for å håndtere og forhindre ryggsmerter.

Dersom du ønsker å lese mer om valg av madrass for vond rygg kan du lese hos Lommelegen.

Madrass for korsryggsmerter

Smerter i korsryggen er et vanlig problem som kan bli forverret av en uegnet madrass. Harde madrasser, spesielt de laget av skum, anbefales ofte for personer med korsryggsmerter, da de gir god støtte til ryggraden uten å forårsake unødvendig press.

En god natts søvn trots vond rygg

En god natts søvn er uvurderlig for vår daglige funksjon, trivsel og helse. En uegnet madrass kan forstyrre søvnen og forårsake eller forverre rygg- og korsryggsmerter. På den andre siden kan riktig madrass gjøre nettene bedre for deg.

Madrassens hardhet

Hardhet eller fasthet på madrassen er en viktig faktor å vurdere når du velger en madrass. Madrasser er som regel klassifisert på en fire-punkts H-skala (hardhet), fra H1 (myk) til H4 (hard), og valget bør tilpasses både din vekt og innsovningsposisjon.

Moderne madrasser har ulike fasthetsgrader for Nakke, skuldre, rygg, bak og ben. Dette vil du kunne merke selv om du prøver aktuelle madrasser først.

Riktig madrass

Å velge riktig madrass er viktig fordi vi verdsetter kvaliteten på søvnen vår. En riktig valgt madrass vil gi stabil støtte til ryggraden og tillate musklene å slappe av og restituere, noe som over tid kan bidra til å redusere ryggsmerter og forbedre søvnkvaliteten.

Et alternativ til en madrass? I videoen viser Soveromsbutikken en sovesofa fra Innovation. Dette kan være et alternativ til madrasser dersom du skal møblere et lite rom, gjesterom mm.

Sengesett fra Høie?

Dersom du vil sammenligne priser og tilbud på sengesett fra Høie – kan du besøke denne lenken.

Nettbutikker som spesialiserer seg på soveromsprodukter

 🧙‍♂️Her er noen av Soveromsguidens verifiserte partnere som selger rammemadrasser eller tilbehør for madrasser:

Hvordan finner jeg den beste madrassen hos Soveromsguiden.no?

På Soveromsguiden.no kan du finne beste madrass ved at forbrukere med erfaring gir tilbakemeldinger om de forskjellige typene i testene våre. Når du har funnet det produktet du vil ha kan du enkelt sammenligne salg, pris og tilbud i nettbutikkene.

Ofte stilte spørsmål og svar om madrass

Kjøp av madrass er en viktig avgjørelse som påvirker både søvn- og livskvaliteten din. Her gir vi deg 10 ofte stilte spørsmål og svar om mmadrasser som kan hjelpe deg å ta en god vurdering før et eventuelt kjøp.

De vanligste madrasstypene tilgjengelig i markedet i dag er følgende: 

Skummadrass

Disse madrassene er laget av forskjellige typer skum, som minneskum, lateks eller polyuretanskum. De er kjent for å være støttende og trykkavlastende, og kan være et godt valg for folk med smerter i rygg eller ledd.

Fjærmadrass

Fjærmadrasser bruker fjær for støtte. De kan være svært holdbare og gir god luftsirkulasjon, men kan være mindre komfortable for folk med visse typer rygg- eller leddsmerter.

Overmadrass

Overmadrasser er tynne madrasser som legges på toppen av en eksisterende madrass for ekstra komfort og støtte. De kan være laget av forskjellige materialer, inkludert skum og fjær.

Rammemadrass

En rammemadrass er en madrass som er plassert på en solid ramme laget av tre eller metall. Denne typen seng er en enkel og solid løsning for de fleste. På lik linje med andre madrasser og senger kan den både gjøres til dobbeltseng bestående av en eller flere deler.

Barnemadrass og babymadrass

Disse madrassene er spesielt designet for barn og babyer, med hensyn til størrelse, fasthet og materialer som er trygge og komfortable for yngre søvnere. den brukes med en stor nok madrass.

Bokhvetemadrass

Denne typen madrass er fylt med bokhvete skall, som gir en fast og støttende overflate som også er pustende og kjølig.

Selv om dette ikke er en eksakt vitenskap, anbefales det at du bytter madrass hvert 7. til 10. år. Dette varierer naturligvis utifra kroppstype, bruk, og ikke minst madrassens kvalitet.

En god natts søvn starter med riktig madrass for deg og kroppen din. En dyrere madrass er ofte en investering i bedre materialer og konstruksjon, noe som kan gi bedre støtte og komfort, samt en lengre levetid. Det er viktig å lese anmeldelser og gjøre grundig forskning før du kjøper.

Hvis du deler sengen med en partner vil du kanskje ha en større seng. Du kan være mer interessert i en justerbar madrass som kan imøtekomme begge på hver sin side.

Madrassens hardhet er klassifisert på en fire-punkts H-skala, fra H1 (myk) til H4 (hard). Velg en madrass som passer til din vekt og individuelle behov.

Harde madrasser, spesielt de laget av skum, anbefales for smerter i korsryggen fordi de gir god støtte til ryggraden uten å forårsake unødvendig press.

Bokhvetemadrasser blir ofte anbefalt av sertifiserte rehabiliteringssentre og er egnet for folk som sliter med ryggradsproblemer, gjennomgår rehabilitering, eller er i ferd med å komme seg etter en operasjon.

Bokhvetemadrasser er anbefalt av sertifiserte rehabiliteringssentre og er egnet for folk som sliter med ryggradsproblemer, gjennomgår rehabilitering, eller er i ferd med å komme seg etter en operasjon.

Sjekk om madrassen er testet av spesialister og er laget av materialer som er trygge for helsen din. Sertifikater kan gi deg tillit til at madrassen vil være bra for kroppen og ikke utløse eventuelle allergier som du har.

Det er viktig å vurdere dine egne behov og komfortnivå. Noen mennesker foretrekker en fastere madrass, mens andre kan foretrekke en mykere en. Ofte anbefales fastere tyngre du er. Om du har underliggende ryggproblematikk eller andre plager, vil mange eksperter ofte anbefale deg en fastere madrass.

For de fleste voksne anbefales det å få mellom 7 og 9 timers søvn per natt, men mange klarer seg med 5-6 timer. Det anbefales å sove litt ekstra i helger og fridager slik at du får hvilt ut eventuelt søvn du ligger bak med.

Ser du også etter rabatt på sengesett, håndklær eller luksus-dyner?

Den kvalitetsstemplede nettbutikken, Skjærgaard, har 30% rabatt på flere senger, luksus dyner, håndklær og sengesett!

Markedets beste madrasser ([month] [year]) → Finn testvinneren

Annonselenke: Besøk Skjærgaard og få opp til 30% rabatt på unike soveromsprodukter!

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 15

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo