Splittlaken: Test av de 10 beste splittlaken (juni 2023)

Forbrukere har testet 57 splittlaken. I denne artikkelen får du listet de 10 beste splittlakene. Produktene er blitt rangert fra 1-5 av 0 brukere og blir listet etter best i test.

Slik kom vi frem til beste splittlaken: per juni 2023 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste splittlaken:

 1. Ved å bla gjennom alle nettbutikker i Norge, legger vi til soveromsprodukter.
 2. Forbrukere rangerer produktene i tester og gir de en score mellom 1 og 5.
 3. Besøkere på nettstedet vårt får se hvilke produkter som er populære, finne lavest pris og får se hvilken som er best i test akkurat nå.

Soveromsguiden inspiserer internett på gjevnlig basis etter splittlaken og oppdaterer informasjonen på nettsiden respektivt. Nye produkter, priser, tilbud og annen informasjon oppdateres for å gi våre lesere den beste informasjonen mulig.

Her på soveromsguiden kan du dele dine erfaringer og rangere produkter du har testet fra 1-5 etter hvordan din opplevelse med produktet var. Rangeringen i listen under er basert på resultatene av tester gjort av andre som har testet splittlaken.

Ta gjerne en titt på denne testen dersom du er på utkikk etter en god og liten sovesofa!

Listen er basert på omtaler for 57 splittlaken.

 Lyst på en helt rå rabatt på Splittlaken hos Boligla?

En av Norges mest populære nettbutikker for sengetøy, Boligla.no, har nå en kampanje som kan gi deg opp til hele 75% rabatt på sengetøy!

Splittlaken: Test av de 10 beste splittlaken ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Boligla nå for å få opp til 75% avslag på sengetøy!

Veiledning til valg av splittlaken

Det finnes mange ulike faktorer å vurdere når du skal velge et splittlaken. Her er 5 gode råd til ting du kan tenke på når du finner det beste splittlakenet:

 1. Størrelse: Sørg for at lakenet passer til sengen din. Det er viktig å måle sengen din før du kjøper laken, slik at du kan velge et laken som passer perfekt.
 2. Materiale: Det finnes splittlaken laget av ulike materialer, som for eksempel bomull, lin, eller syntetiske stoffer. Velg et materiale som passer til dine behov og preferanser. Bomull er for eksempel et godt valg fordi det puster godt, men lin kan være luftigere og holde deg kjølig om sommeren.
 3. Farge og mønster: Velg en farge og et mønster som passer til ditt hjem og din personlige stil. Det finnes mange ulike farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe du liker.
 4. Vaskbarhet: Tenk på hvor ofte du vil vaske lakenet ditt, og velg et laken som tåler å vaskes ofte. Det finnes laken med høy vaskbarhet, noe som kan være en fordel hvis du ønsker å vaske lakenet ditt ofte.
 5. Pris: Splittlaken finnes i ulike prisklasser, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke pengene dine på. Noen laken kan være dyrere enn andre, men det betyr ikke nødvendigvis at de er av bedre kvalitet.

Er du ute etter komfortabelt sengetøysmateriale for vinteren kan flanell sengesett være et godt alternativ for deg. Generelt sett bør du velge et splittlaken som passer til seng, materialet du liker best, og som har en farge og et mønster du liker. Sørg også for å velge et laken som tåler å vaskes ofte, og som passer til din økonomi.

Valg av størrelse til splittlaken

Når du skal velge størrelse på splittlaken er det viktig å sørge for at lakenet passer til sengen din. Dette kan du enkelt gjøre ved å måle sengen eller lese av på lappen. Det finnes ulike størrelser på splittlaken, så det er viktig å finne en passende størrelse.

Her er noen ting du kan tenke på når du skal velge størrelse på splittlaken:

 • Mål sengen din: Mål bredden, lengden og høyden på sengen din, og bruk disse målene til å velge riktig størrelse på splittlakenet. Det finnes laken i ulike størrelser, så det er viktig å finne en størrelse som passer til sengen din.
 • Vær obs på høyden på madrassen: Hvis du har en høy madrass, kan det være lurt å velge et laken med ekstra høyde slik at lakenet dekker hele madrassen.
 • Tenk på om du vil ha lakenet stramt eller løst: Noen liker å ha lakenet stramt på sengen, mens andre liker at det ligger løst. Dette kan påvirke hvilken størrelse du velger.

Velg en størrelse som passer til sengen din, som tåler å vaskes ofte. Vei opp også høyden på madrassen og hvorvidt du vil ha lakenet stramt eller løst.

Riktig splittlaken skaper harmonisk balanse på soverommet

Valg av farge og mønster til splittlaken kan være et spørsmål om personlig stil og ønsker. Det finnes ulike farger og mønstre å velge mellom, så det er viktig å finne noe du liker. Noen tips til valg av farge og mønster til splittlaken følger.

Se rommet i sin helhet, og velg farger og mønsker som passer til innredningen. Dette vil helt klart bidra til å skape en harmonisk atmosfære i rommet. Vurdér også dine personlige preferanser og hvilke design som reflekterer din personlige stil. Det finnes mange ulike farger og mønstre å velge mellom, så finn noe du liker, som skaper balanse, harmoni og styrker romfølelsen.

Et råd mange eksperter gir er også at du kan tenke på sessongen. Kanskje du kan velge et splittlaken som passer til årstiden? For eksempel kan lyse farger og lette mønstre være fint om sommeren, mens mørkere farger og mer komplekse mønstre kan passe godt om vinteren.

Velg farge og mønster med omhu slik at det passer til rommet ditt, dine personlige preferanser, og årstiden. 

Vedlikehold av splittlakenet

Du bør vaske lakenet ditt regelmessig, bruke et mildt vaskemiddel, tørke lakenet skånsomt, og bruke sengetøy for å beskytte det. Dette kan hjelpe til å holde lakenet ditt i god form og se bra ut over tid. Vedlikehold av splittlaken handler om å sørge for at lakenet ditt holder seg i god form og det er flere ulike ting du kan gjøre for å holde på nyfølelsen i lakenet.
 
Det anbefales å vaske lakenet ditt en gang i uken, eller oftere hvis du svetter mye om natten. Vasking av lakenet vil fjerne bakterier og drepe midd. Bruk et mildt vaskemiddel når du vasker lakenet ditt, slik at det ikke skader materialet. 
 
Unngå å bruke skyllemiddel da dette kan føre til at lakenet blir statisk. Etter at du har vasket lakenet, tørk det skånsomt i tørketrommelen. Unngå å tørke lakenet på høy varme, da dette kan skade materialet. Bruk et sengetøy over lakenet ditt for å beskytte det mot skitt og svette. Dette kan også hjelpe til å holde lakenet ditt i god form lenger.
 

Økologisk splittlaken

Et økologisk splittlaken et godt valg for deg som ønsker å bidra til en mer bærekraftig verden, og for deg som ønsker å unngå kjemikalier og skadelige stoffer i sengetøyet. Økologiske splittlakener finnes også i ulike størrelser, farger og mønstre..

Laken som er laget av økologiske materialer, slik som økologisk bomull eller økologisk lin har vært dyrket og høstet på en bærekraftig måte uten bruk av kunstgjødsel, kjemikalier eller genmodifiserte organismer. 

Velg et økologisk splittlaken om miljøet er viktig for deg. Det kan nemlig bidra til å redusere belastningen på naturen, i tillegg til at det vil være mer skånsomt mot huden, da det ikke inneholder kjemikalier eller andre skadelige stoffer som kan være skadelige.

Ofte stilte spørsmål og svar om splittlaken

Her er noen ofte stilte spørsmål om splittlaken som kanskje kan hjelpe deg med å finne svaret du søker etter.
 

Hva er fordelene ved splittlakener 180×200?

Splittlaken i størrelsen 180×200 passer til en seng i størrelsen 180×200 cm. Dette gjør at lakenet dekker hele sengen, og gir deg et rent og friskt laken å ligge i. 180×200 sørger for at lakenet dekker hele madrassen og kan være en fordel spesielt hvis du har en høy madrass.
 
Det er en god størrelse som passer til de fleste enkelt- og dobbeltsenger. Splittlaken i størrelsen 180×200 gir god lufting til sengen, noe som kan være en fordel hvis du svetter mye om natten. Dette kan bidra til at du sover mer komfortabelt. 
 

Hvilket type splittlaken 180×200 bør jeg velge?

e Det finnes splittlaken 180×200 i ulike materialer, som for eksempel bomull, lin, eller syntetiske stoffer. Velg et materiale som passer til dine behov og preferanser. Bomull er for eksempel et godt valg fordi det puster godt, men lin kan være luftigere og holde deg kjølig om sommeren.
 

Hvordan vaske et splittlaken?

Det finnes laken med høy vaskbarhet, noe som kan være en fordel hvis du ønsker å vaske lakenet ditt ofte. Tenk på hvor ofte du vil vaske lakenet ditt, og velg et laken som tåler å vaskes ofte. 
 

Hva koster et splittlaken?

Splittlaken finnes i mange ulike prisklasser, så det kan være lurt å vurdere hva du vil bruke pengene dine på. Noen laken er dyrere enn andre, men det betyr ikke nødvendigvis at de er av bedre kvalitet. 

 

Hvordan finner jeg best splittlaken hos Soveromsguiden.no?

Hos soveromsguiden kan du se tester som forbrukere har gjort etter de har prøvd produktet. Når du har funnet det beste splittlakenet for deg, kan du sammenligne prisene hos de forskjellige nettbutikkene og velge det med dagens beste pris.
Splittlaken: Test av de 10 beste splittlaken ([month] [year])

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 3

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo