Enkeltseng: Test viser de 12 beste enkeltsengene (april 2024)

I denne testen blir enkeltsenger vurdert med score fra 1-5 av forbrukere som har testet og delt sine erfaringer, og de 12 beste rangeres etter best i test. Les om oss for å lære mer om hvordan nettsiden blir finansiert. Soveromsguiden har ingen påvirkning på rangering i tester, men kvalitetssikrer forbrukeromtalene ved å kontrollere at de følger gjeldende retningslinjer.

Forbrukere har vurdert rammemadrasser og på denne siden får du se de 12 som er best etter en samlet vurdering fra 8 forbrukere som har delt sine opplevelser i denne testen.

Slik kom vi frem til de 12 beste enkeltsengene pr april 2024 i følge forbrukererfaringer.

Se også Norges beste seng.

Test av enkeltseng oppsummert

# Produkt
1 Senses Form 120×200 Beige - Testens klare vinner!
2 Venus Form 80×200 Svart - Svært jevn andreplass
3 Venus Air Rammemadrass 120×200 – Fantastisk søvnopplevelse - Fortjent tredje plass

Slik vurderes beste enkeltseng

Soveromsguiden gir veiledning til de beste enkeltsengene slik at du som forbruker skal gå informert i møte med netthandel. Trykk på nedtrekksmenyen for åpne og lese mer om hvordan testen fungerer.

De 20 beste enkeltsengene på listen vises basert på forbrukertester for 147 ulike enkeltsenger i ulike størrelser.

Soveromsguiden gir deg veiledning for trygg netthandel av soveromsprodukter og vi starter med hvordan siden fungerer.

  1. Soveromsguiden samler informasjon om soveromsprodukter fortløpende, og oppdaterer tilbud, priser og kampanjer fra nettbutikker i Norge driver med salg av møbler og interiørartikler for soverommet.
  2. Forbrukere kan tildele produkter en score mellom 1-5 og det med høyest score havner øverst i rangeringen og er dermed demokratisk utvalgt som best i test.
  3. Har du erfaringer med et produkt, kan du påvirke rangeringen i våre tester ved å dele dine erfaringer. Alle kan komme til soveromsguiden og finne et stort utvalg av senger og andre produkter til soverommet, og ikke minst: Få se hvilke som er mest populær, billig og best i test.
  4. På bakgrunn av kvalitetskravene til Soveromsguiden er de fleste produktene vi viser til OEKO-sertifisertFSC-sertifisering og svanemerket. Vi anbefaler allikevel at du leser produsentens beskrivelse av produktet for å videre betrygge deg om kvaliteten før du kjøper varer på nett.

Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen en tommel nederst på siden om du føler du har fått god hjelp.

Har du prøvd et produkt du ønsker å anbefale eller advare om til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering for å hjelpe andre til å ta et godt valg. Alle forbrukeromtaler blir verifisert opp mot retningslinjene.

Ved å trykke på lenker på siden vår blir du ført til verifiserte nettbutikker som selger enkeltseng. Før du får se listen over de 20 beste enkeltsengene blir du ved neste punkt introdusert til et eksempel som viser hvordan en slik annonselenke kan se ut.

Ekspert tips: Se gjerne også beste kontinentalseng!

Skal du kjøpe en rammemadrass på nett? Sjekk gjerne ut salg hos Bedre Naetter og få opp til 60% rabatt på rammemadrass, kontinentalseng og sengetøy.

Senses Form 120×200 Beige er en stilfull og seng som tilbyr en perfekt balanse mellom komfort og funksjonalitet. Med  ryggstøtte og størrelse på 120x200 cm, gir denne sengen deg muligheten til å ligge etter behov. Den beige fargen og det moderne designet gir et elegant uttrykk som passer inn i enhver soveromstil.
Venus Form 80×200 er en elegant og svart seng som kombinerer stil og funksjonalitet. Med sin justerbare ryggstøtte og kompakte størrelse på 80x200 cm, passer denne sengen perfekt til mindre soverom eller gjesteværelser. Den mørke fargen og det moderne designet gir et sofistikert uttrykk som vil gi et løft til enhver innredning.
Venus Air Rammemadrass 120x200 er en høykvalitets rammemadrass som gir deg en fantastisk søvnopplevelse. Den har en myk og behagelig overflate som former seg etter kroppen din og gir deg god støtte gjennom hele natten. Madrassen er utstyrt med en unik luftkanal-teknologi som sørger for at du alltid sover på en behagelig temperatur. Den er også allergivennlig og har en slitesterk overflate som tåler daglig bruk. Perfekt for alle som ønsker en madrass som varer i mange år.
Venus Lift rammemadrass er en komfortabel og støttende madrass med en bredde på 120 cm og lengde på 200 cm. Den har en spesiell teknologi som gir en jevn fordeling av kroppsvekten, og en hybrid-konstruksjon som gir både støtte og komfort. Madrassen har en avtakbar og vaskbar overdel, og er enkel å vedlikeholde. Denne madrassen vil gi deg en god natts søvn og hjelpe deg med å våkne uthvilt og klar for dagen.
Senses 3010 Rammemadrass 80x200 er en luksuriøs madrass som gir optimal komfort og støtte til kroppen din. Madrassen er laget av høykvalitetsmaterialer som sikrer langvarig holdbarhet og komfort. Den har en 5-sone pocketfjærkonstruksjon som gir støtte til alle kroppsdelene dine. Madrassen har også en myk og pustende overflate som gir en avslappende søvnopplevelse. Den kommer med en slitesterk ramme som gir ekstra støtte til madrassen og forlenger levetiden. Senses 3010 Rammemadrass 80x200 er ideell for alle som vil ha en god natts søvn og en sunn kroppsholdning.
Senses Diamant rammemadrass 90x200 er en førsteklasses madrass som gir deg en dyp og avslappende natts søvn. Madrassen har en kjerne av pocketfjærer, som gir god støtte og trykkavlastning, og er toppet med et lag av myk skum for ekstra komfort. Trekket er laget av pustende, slitesterk stoff som er enkelt å holde rent. Rammemadrassen er designet for å passe perfekt til enkelt- eller dobbeltsenger, og har en elegant utseende som vil komplementere ethvert soverom.
Venus Lift rammemadrass er en innovativ og luksuriøs madrass som gir en uovertruffen søvnopplevelse. Den har en høykvalitets pocket-fjæring som gir individuell støtte og avlaster trykk på kroppen din. Madrassen er også utstyrt med en eksklusiv toppmadrass med minneskum som former seg etter kroppens konturer og gir optimal komfort. Venus Lift rammemadrass kommer i størrelsen 90x200 og har en slitesterk og elegant tekstiloverflate med en diskret mønsterdetalj. Madrassen er designet for å passe perfekt på en standard sengestamme, og den kan også brukes som en frittstående seng på et gjesterom eller et soverom. Med Venus Lift rammemadrass vil du få en dyp og avslappende søvn hver natt, og du vil våkne opp uthvilt og klar for en ny dag.
Senses 3030 Rammemadrass 90x210 er en luksuriøs madrass som gir deg en komfortabel og avslappende søvn. Den har en kombinasjon av en 5 cm tykk overmadrass med Memoryskum, en 7 sone pocketfjær og en solid ramme som gir god støtte og trykkavlastning. Madrassen er laget av høy kvalitet materialer som er slitesterke og gir optimal ventilasjon for en sunnere søvn. Den har også en avtagbar og vaskbar trekk som holder madrassen ren og hygienisk.
Skjærgaard® Frame-madrasser er laget av to lag med fjærer og oppleves vanligvis som fastere enn kontinentalmadrasser. Noen foretrekker nettopp det og tenker at de får bedre støtte til kroppen når de sover. Madrassen er laget av et spesielt skum, som sikrer en god balanse mellom fasthet og mykhet.

Tilbud og priser oppdateres hver dag for å holde deg oppdatert på de mest populære enkeltsengene 🥳

Interesse for rabatt på en av Norges mest populære nettbutikker?

Annonselenke: Jotex tilbyr i april hele 30% rabatt på alle møbler, enten det er rammemadrass, seng, eller sengesett!

Veiledning til netthandel for kjøp av enkeltseng

På denne siden finner du de beste enkeltsengene tilgjengelig på det norske nettmarkedet og rangert etter besøkende sine erfaringer. Vi anbefaler at du leser gjennom guiden og ser på omtaler, anmeldelser og forbrukervurderinger før du bestemmer deg for å kjøpe enkeltseng. Se gjerne også dobbeltseng om det er det du er på utkikk etter.

Målet vårt i Soveromsguiden er å gi alle muiligheten til å hjelpe hverandre med å gjøre informerte kjøp på nett. På denne måten begrenser du beslutningsgrunnlaget ditt til kun de beste enkeltsengene og reduserer risikoen for eventuelle “bom-kjøp”.

Tips: Hvis du ser etter beste enkeltseng kan det alternativt være grunstig å vurdere en sovesofa utifra de 284 produktene som forbrukerne har vurdert den testen.

Det finnes ingen garanti for at en enkeltseng passer akkurat deg og hjemmet ditt, så vårt beste råd vil alltid være: Finn ut selv! Vi dekker hovedsaklig de butikkene som selger varer på nettet, men dersom du ønsker å gå til en fysisk butikk kan vi anbefale både IKEA og Jysk. Husk at dette medfører oppskrift og montering, så om du vil spare tid og penger, bør du handle det beste alternativet fra billigste salgssted, etter å ha sammenlignet produktene her hos oss.

Enkeltseng: Fordeler og ulemper

Vi viser deg de mest kjente fordelene og ulempene ved valg av enkeltseng som kan bidra til å gi deg best mulig vurderingsgrunnlag før du kjøper enkeltseng på nett. Merk: Noen av fordelene og ulempene vil være de samme som for f.eks rammemadrass og andre senger.

Grunnleggende veiledning: Sørg alltid for å foreta nøyaktige målinger av rommet ditt, og særskilt om du vil sette sammen to enkeltsenger til èn stor dobbeltseng. Fordeler og ulemper på enkeltseng er vist uavhengig av hvilken størrelse du vil ha.

FordelerUlemper
Enkeltseng gir en jevn og stabil støtte til kroppen dersom den er god.Fleksible, sammenlignet med f.eks. justerbare senger eller madrasser en bunnramme. Dette kan begrense muligheten for å tilpasse sengen til individuelle sovestillinger.
Kjent for sin holdbarhet og lang levetid er enkeltsenger konstruert med solide materialer.En ulempe hvis du har spesifikke behov eller ønsker for individuell tilpasning er at høyden ofte er statisk. Tips: Valg av sengebein er et alternativ for å håndetere dette.
Enkeltseng har ofte innebygde oppbevaringsmuligheter som skuffer eller hyller under sengen.Om enkeltsengen har fast ramme kan enkelte senger lage knirkelyder eller støy.
Enkeltseng kommer i ulike design og stiler, noe som gir deg store interiørmuligheter.Ofte dyrere om de har innebygd oppbevaring.
En fordel for mange er at enkeltsenger vanligvis enkle å montere og dermed ikke krever så mye tid eller innsats å sette opp.De kan være tunge og vanskelig å flytte på om de har solid ramme. Dette kan være en ulempe hvis du trenger å flytte eller endre plasseringen av sengen regelmessig.
Ofte pustende materialer som bidrar til å holde madrassen frisk og motvirke opphopning av fuktighet og lukt.Avhengig av størrelse kan enkeltsenger være enkle å flytte, men ikke hvis de er festet sammen.

Fordeler og ulemper varierer alltid etter personlige preferanser, størrelse og behov. Det kan være lurt å lese omtaler og lære fra erfaringene til andre som har testet produktet. Dette gjelder spesielt utifra hvilken størrelse du vil ha på enkeltsengen. Vi går gjennom størrelsene hver for seg lengre nede på siden.

Vårt råd: Enkelte nettbutikker tilbyr garanti opp til hele 30 år og gratis prøvetid (åpent kjøp) på 100 dager. Derfor kan det ikke presiseres nok at du bør lese godt på produktsiden før du bestiller varen din, for å forsikre deg om at du får gode vilkår fra produsent og forhandler.

Annonskelenke fra Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim i Norge.

Dette bør du se etter når du kjøper enkeltseng: 5 hjelpsomme tips

Vi har vært gjennom det mest sentrale for kjøp av enkeltseng på nett, men her er noen enkle råd som kan hjelpe deg videre på veien mot den beste enkeltsengen.
 
  • Sørg for å måle plassen der sengen skal plasseres. En enkeltseng kan variere i størrelse, så velg en som passer godt inn i rommet ditt uten å virke for stor eller for liten.
  • Test sengen eller les grundige anmeldelser for å vurdere komfortnivået. Noen foretrekker fast støtte, mens andre liker en mykere overflate. Velg en seng som passer dine preferanser og søvnbehov.
  • Sjekk hvilke materialer sengen er laget av, spesielt madrassen. En god kvalitetsmadrass vil vare lenger og gi bedre støtte. Vurder også rammen og konstruksjonen av sengen for å sikre holdbarhet.
  • Sett et realistisk budsjett for sengen. Prisene kan variere avhengig av merke, kvalitet og ekstrafunksjoner. Finn en balanse mellom kvalitet og pris som passer din lommebok.
  • Sjekk garantien som tilbys av produsenten. En god garanti gir deg trygghet hvis det oppstår problemer med sengen. Les også nøye gjennom returpolitikken for å være sikker på at du kan returnere eller bytte sengen hvis den ikke oppfyller forventningene dine.
Det er viktig å ta deg tid til å vurdere disse faktorene før du tar en beslutning, slik at du kan finne en bra enkeltseng som gir deg både god søvn og komfort. Husk å velge en god overmadrass for å få ut det beste av sengen din!

Enkeltseng barn: Topp 3 enkeltseng for barn (april 2024)

Her viser vi deg topp 3 lister over de beste enkeltsengene for barn med tilbud for ulike størrelser tilgjengelig nå i april. Ta gjerne en titt her dersom du søker etter spesifikke størrelser av enkeltsenger for barn.
 
Dersom du ønsker å sette sammen to enkeltsenger for å danne en dobbeltseng seng må du huske å regne sammen de to sengene du velger slik at du sikrer at det faktisk er plass i soverommet ditt.

Stor enkeltseng (for voksne): Topp 3 tilbud på enkeltsenger for voksen

I denne listen viser vi de beste 3 tilbud på store enkeltsenger for voksne. Du må gjerne trykke på lenkene nedenfor for å se tilbud og få best pris på sengen du vil velge.

Mange velger å slå sammen 2 x 80×200 for å lage en 160×200 seng, men det er verdt å nevne seg at vi viser de beste 160×200 like nedenfor, et alternativ som ofte kan være billigere.

Ekspert tips: Forbedre inneklimaet på soverommet den populære luftrenseren Boneco H700!

Enkeltseng med oppbevaring

Enkeltseng med oppbevaring gir en praktisk løsning for å utnytte rommet på en smart måte og skape ekstra oppbevaringsplass. For at du best mulig skal kunne optimalisere soverommet ditt, gir vi her noen måter du kan utnytte rommet for å skape oppbevaring med enkeltsenger.

Skuffer under sengen

En populær og effektiv metode er å velge en enkeltseng med innebygde skuffer under madrassen. Disse skuffene gir deg ekstra lagringsplass til å oppbevare klær, sengetøy, tepper eller andre gjenstander. Du kan enkelt dra ut skuffene og få tilgang til innholdet uten å måtte flytte sengen.

Hyller eller hylleseksjoner

Du kan bruke veggplassen over enkeltsengen til å installere hyller eller hylleseksjoner. Dette gir deg et praktisk sted å plassere bøker, dekorative gjenstander, bilder eller andre ting du ønsker å vise frem. Dette utnytter vertikal plass og frigjør plassen på gulvet.

Skap eller skapdører

Hvis du har tilstrekkelig plass, kan du vurdere å montere skap eller skapdører rundt enkeltsengen. Dette gir deg skjult oppbevaring som kan brukes til klær, sko, bokser eller andre gjenstander. Det er en flott måte å holde ting organisert og skjult fra synet, samtidig som du utnytter plassen rundt sengen.

Opphengte oppbevaringsløsninger

Bruk veggen ved siden av eller bak enkeltsengen til å montere opphengte oppbevaringsløsninger som kurver, kroker eller opphengssystemer. Disse kan brukes til å henge opp klær, vesker, sko eller andre gjenstander. Dette er spesielt nyttig hvis du har begrenset gulvplass.

Senger med innebygde hyller eller skap

Noen enkeltsenger er spesielt designet med innebygde hyller eller skap i hodet eller fotenden av sengen. Dette gir deg praktisk oppbevaringsplass uten å måtte bruke ekstra møbler eller plass i rommet.

Husk å vurdere størrelsen og utformingen av rommet ditt når du velger enkeltseng med oppbevaring. Det er viktig å skape en balanse mellom oppbevaringsbehovene dine og den tilgjengelige plassen, slik at rommet fortsatt føles åpent og ryddig.

Dunedyne til din nye enkeltseng? I denne videoen viser Soveromsguiden, Andreas fra soveromsbutikken.no, en fantastisk dundyne fra Saga-serien til kvalitetsmerket, HØIE.

Dersom du vil sammenligne priser og tilbud på sengesett fra Høie – kan du besøke denne lenken.

Nettbutikker som spesialiserer seg på soveromsprodukter

 🧙‍♂️Her er noen av Soveromsguidens verifiserte partnere som selger rammemadrasser eller tilbehør for madrasser:

Vektdynene fra Cura of Sweden er kjent som en av favorittene blant våre lesere. For å sikre deg en kan du følge lenken over. Dersom du vil se flere alternativer kan du sjekke ut testen som viser de beste vektdynene.

Hvordan finner jeg den beste enkeltsengen hos Soveromsguiden.no?

På Soveromsguiden.no kan du finne den beste enkeltsengen for ulike størrelser ved at forbrukere med erfaring gir tilbakemeldinger i testene våre. Når du har funnet det produktet du vil ha kan du enkelt sammenligne salg, pris og tilbud i de forskjellige nettbutikkene.

Ofte stilte spørsmål og svar om enkeltseng

Kjøp av enkeltseng er et stort valg som kan påvirke søvn- og livskvaliteten din. Derfor har vi samlet 5 ofte stilte spørsmål og svar om enkeltsenger som kan hjelpe deg å ta en god vurdering før et eventuelt kjøp.

En enkeltseng er en type seng som er i passende størrelse for èn person. Enkeltsenger kommer både i rammemadrass, kontinentalseng og andre typer senger. Enkeltsenger gir god stabilitet til ryggen og fører til god søvn.

For å finne den beste enkeltsengen for personer med vond rygg er det viktig å se etter madrasser som tilbyr optimal støtte og trykkavlastning. En madrass med middels til fast fasthet kan være gunstig for å støtte ryggraden og holde den i en nøytral posisjon. Du kan også vurdere madrasser som har spesielle lag eller teknologier som tilpasser seg kroppens form og gir ekstra støtte til områder som trenger det mest.

Det finnes ulike merker og modeller å velge mellom, og det er viktig å vurdere faktorer som komfort, kvalitet, materialer og budsjett. Det kan være nyttig å lese anmeldelser, prøve senger personlig og vurdere anbefalinger fra pålitelige kilder før du tar en beslutning.

Fastheten på en seng avhenger av individuelle preferanser og kroppsvekt. Mens det kan være anbefalinger basert på vektområder, er det viktig å merke seg at preferansene kan variere. Det er best å prøve ut sengen personlig og finne en fasthet som gir riktig støtte og komfort. Det kan være lurt å konsultere med eksperter i butikken eller følge produsentens anbefalinger for å ta en informert beslutning.

Sengemotorer er vanligvis designet for å tåle en betydelig mengde vekt for å kunne justere sengens posisjon og oppfylle brukerens behov. Senger utstyrt med motor tåler belastning opp mot 140kg, men det finnes alternativer som støtter både mer eller mindre enn det, så dette er noe du må forhøre deg om med produsenten før du eventuelt kjøper en. Forsikre deg også om at dette gjelder både før, under og etter sengen blir hevet.

Optimal søvnlengde kan variere fra person til person, men generelt anbefales voksne å få mellom 6 og 9 timers søvn per natt for å opprettholde god helse og velvære. Det er viktig å lytte til kroppens signaler og finne den søvnlengden som gir deg følelsen av uthvilt og energisk tilstand.

En regulerbar seng gir flere fordeler. Den kan tilpasses individuelle behov og preferanser, for eksempel justering av rygg- eller benposisjon for økt komfort og avlastning. Det kan bidra til å lindre rygg- eller leddsmerter, forbedre blodsirkulasjonen og lette pusten for de som lider av pusteproblemer eller snorking. En regulerbar seng kan også gi en mer behagelig stilling for lesing, arbeid eller se på TV.

Vanlige fjærer, også kjent som bonellfjærer, er sammenkoblede fjærer som gir en generell støtte over hele madrassen. Pocketfjærer derimot, er individuelt innkapslede fjærer som jobber uavhengig av hverandre. Dette betyr at de kan tilpasse seg kroppsformen bedre, gi mer presis støtte og redusere bevegelsesoverføring mellom sovende partnere. Pocketfjærer gir vanligvis bedre komfort og bevegelsesisolasjon sammenlignet med vanlige fjærer.

Valg av overmadrass avhenger av personlige preferanser og behov. En overmadrass kan bidra til å forbedre komforten, beskytte madrassen og tilpasse liggefølelsen. Faktorer å vurdere inkluderer materiale (f.eks. skum, lateks eller fjærer), fasthet, temperaturregulering, allergivennlighet og pris. Det kan være lurt å prøve ut forskjellige overmadrasser og lese anmeldelser for å finne den som passer best til individuelle behov.

Ser du også etter rabatt på sengesett, håndklær eller luksus-dyner?

Den kvalitetsstemplede nettbutikken, Skjærgaard, har 30% rabatt på flere senger, luksus dyner, håndklær og sengesett!

Enkeltseng: Test viser de 12 beste enkeltsengene ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Skjærgaard og få opp til 30% rabatt på unike soveromsprodukter!

Annonselenke: Besøk Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim for norske soveromsprodukter!

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 12

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo