Sprinkelseng: Test av de 20 beste sprinkelsengene (mai 2024)

Forbrukere har testet sprinkelsenger (Babyseng) og i denne artikkelen vil du finne de 20 beste sprinkelsengene. Babyfavoritten, sprinkelseng, er rangert etter best i test og er basert på 0 omtaler fra brukere. Du kan lese mer om hvordan redaksjonen arbeider og testene fungerer her: Om oss.

Se også: Her kåres beste barneseng (for barn).

På denne måten har du en objektiv måte å finne beste sprinkelseng: per mai 2024 i følge forbrukeren.

Slik kårer vi beste sprinkelseng:

  1. Vi sjekker nettbutikkene og legger til alle produkterfor soverommet.
  2. Forbrukere rangerer produktene i test mellom 1-5.
  3. Du får se hvilke produkter som er mest populære, billigst og best i test akkurat nå.

Soveromsguiden undersøker internett og norske nettbutikker som selger soveromsprodukter. Nye produkter legges til fortløpende på nettsiden.

Brukerne våre får dele sine erfaringer og rangere produktet med en score mellom 1-5. Produktlistingen på denne siden er basert på resultatene av rangeringene gjort av andre som har testet produktet.

De beste sprinkelsengene vises i listen på bakgrunn av forbrukervurderinger for sprinkelsenger.

Kaxholmen er et svensk selskap som designer og produserer møbler av høy kvalitet med skandinavisk preg. De har produsert møbler siden 1919 og er fortsatt sterk i dag. Denne sengen er laget av heltre furu og har justerbar bunn. Deres produkter er laget, designet og tilvirket i i Sverige. Kaxholmen er et svært populært valg blant foreldre som ønsker å skape et trygt og behagelig hjem for barna sine. Kaxholmens produkter er kjent for å være av høy kvalitet og for å tilby en stilfull og funksjonell løsning for barnas soverom. Kaxholmen tilbyr en rekke produkter, inkludert barnesenger, spisesstoler, bokhyller og kommode. De produserer også møbler og innredning til barn og babyer. Alle produkter fra Kaxholmen er laget med sterkt fokus på sikkerhet og komfort, og de fleste er laget av naturlige materialer som tre og bomull.
Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Yappy Kids Sprinkler Bed er den perfekte sengen for barnet ditt. Sengen har et låsbart hjul, som gjør den enkel å flytte rundt på. Sengen har også milde avrundede kanter som er trygge for barnet ditt. Sengen har også spesielle biteskinner på sidene, som hindrer barnet i å bite maling eller bli skadet. Den er perfekt for ethvert barn!

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Sebras Zebra Baby- & Juniorseng er en stilig seng som vokser med barnet ditt. Sengebunnen kan justeres i både høyde og lengde, så den holder i mange år. Denne sengen er flott for barn i alle aldre, og er det perfekte valget for foreldre som ønsker at barna deres skal ha en vakker seng som varer lenge.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Når det er på tide å gå fra barneseng til seng, er Linea Sprinkelseng det perfekte valget. Den er laget for barn i alderen 0-3 år og har tre nivåer, hvor det øverste nivået brukes først. Den er vakkert designet og passer for alle rom.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Yappy Kids Star er en luksuriøs seng for barna dine. Den har tre madrassnivåer og en avtagbar langside for ekstra komfort. Sengen er laget av massiv bøketre og er utstyrt med låsbare plasthjul, samt plastskinner montert i kantene for å beskytte mot slitasje.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Nestle UP er en stilig og komfortabel reiseseng fra Kinderkraft. Sengen er perfekt å plassere ved siden av sengen din slik at du har babyen nær deg. Høyden kan enkelt og bekvemt justeres for å matche høyden på foreldrenes seng. Nestle UP kommer også med et laken, madrass og madrassbeskytter.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Lunky er en seng for barn med litt moro. Med sine praktiske justeringsmuligheter passer den for barn i alle aldre. Sengebunnen kan heves og senkes i tre nivåer. Den ene langsiden kan tas av og erstattes med fallsikring, som er høyere i hodeenden og lavere i fotenden. Sprøsengen er designet for å møte behovene til barn som fortsatt vokser eller som har spesielle behov.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Som foreldre vet vi at ingenting er viktigere enn våre smås sikkerhet. Det er derfor vi laget Chicco Next2Me Air nattseng. Det er en funksjonell Next2Me Air nattseng med en myk bomullsmadrass som har en sikker passform og ventilerende mesh med et sammenleggbart vindu. Sengesengen har også to hjul for enkel bevegelse, noe som gjør den perfekt for familier på farten.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Denne nattsengen fra Childhome er en fin måte å spare plass på barnerommet. Det nøytrale designet vil passe inn i alle rom, og det er enkelt å justere høyden på sengen til ni forskjellige nivåer. Denne sengen vil være en flott detalj på ditt barns rom.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Yappy Kids Sprinkler Bed er en vakker, moderne seng med fallside. Sengerammen har avrundede kanter som er skånsomme mot barnet. Sengen har et sprinkleranlegg som skyter vann opp når barnet beveger seg i sengen, som er perfekt for å holde dem kjølige på varme dager.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Du har lett høyt og lavt etter den perfekte barnesengen. Du har endelig funnet den! Kinderkraft Sprinkler sengen er en klassisk barneseng av høy kvalitet som kan heves og senkes til tre forskjellige nivåer etter hvert som barnet ditt vokser. Når barnet ditt har vokst ut av barnesengen, kan du gjøre den om til en divan. Laget av massiv furu og med en naturlig finish, er dette et møbel som vil se bra ut i alle rom.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Vi ønsker alle at barna våre skal vokse opp lykkelige, sunne og uavhengige. Derfor har vi designet Zebra Bed - en seng som vokser med barnet ditt! Med en justerbar sengebunn kan du justere den i både høyde og lengde etter hvert som barnet vokser. Når de er store nok til å klatre ut av sengen på egen hånd, kan du fjerne siderekkverket for å lage en seng i full størrelse.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Med My Side Bedside Crib kan barnet ditt sove nær deg uten å sove i samme seng. Krybbens bunn kan justeres i høyden og festes enkelt til foreldrenes seng med de medfølgende forankringsstroppene. Du kan til og med bruke den som en frittstående barneseng for mindre babyer.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Troll Cot er en barneseng som kan forvandles til en sofa. Den har tre høydeinnstillinger og er derfor lett å tilpasse til enhver bosituasjon. Basen er laget av bærekraftig, FSC-sertifisert tre og madrassen er laget av naturlig lateksskum.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Du har lett etter den perfekte barnesengen til barnet ditt. Du kan nå stoppe søket! Dette er den! Childhomes klassiske barneseng i bøketre har justerbare sider, er laget av bærekraftig tre og er enkel å montere.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Du er i ferd med å bli forelder, og du lurer på hva du kan forvente. Du er heldig! Kinderkrafts Nestle UP er ikke bare stilig, men komfortabel og trygg for barnet ditt. Det er en perfekt seng for ved siden av din egen seng, slik at babyen kan holde seg nær deg. Dens høyde kan justeres basert på din egen sengs høyde, og den er enkel å bruke.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Yappy Kids Sprinkler Bed: en deilig sprinkelseng fra Yappy Kids. Sengen har fallside, som betyr at du kan ta av den ene langsiden og senke den for å gjøre det lettere å komme til babyen i sengen. Sengerammen har avrundede kanter som er skånsomme mot barnet. Den har et sprinklersystem som vil holde barnet ditt underholdt i timevis!

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Zebra Baby- & Junior sengen fra Sebra er en stilig, justerbar seng som vokser med barnet ditt. Når barnet er stort nok til å klatre ut av sengen på egenhånd, kan du enkelt gjøre om sengen til en juniorseng. Zebra Baby- & Junior sengen fra Sebra er tilgjengelig i to farger: hvit og brun. Dette produktet er laget av 100 % heltre furu, har en høykvalitets madrass, og oppfyller alle sikkerhetsstandarder for senger for barn opp til 6 år.

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Din lille fortjener det beste. Skaff dem en seng som de vil elske og som vil vare i mange år framover. Yappy Kids Star er en seng som er bygget for å vare, med en avtagbar langside og tre justerbare madrassnivåer. Barnet ditt vil sove som en engel på kort tid!

Vis beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Veiledning til best valg av sprinkelseng til babyen din

Vi oppfordrer deg til å lese omtaler, anmeldelser og brukererfaringer fra det virkelige liv før du kjøper varer på nett. Målet til Soveromsguiden er å gi leserne et verktøy som gjør dette mulig! Vi ønsker å knytte oss tettere sammen, slik at vi kan samarbeide og hjelpe hverandre til å ta best mulig valg ved netthandel. Ute etter sengetøy for barn? Her finner du de beste!

Hva er en sprinkelseng?

Sprinkelseng er liten seng egnet svært godt for babyer grunnet beskyttelsen gjerdet (sprinklene) gir. Dette hindrer de minste fra å falle ut av sengen om natten. I motsetning til en barneseng, er sprinkelsengen mye mindre, så du må også ha en helt egen type madrass til denne typen babyseng. Finn den beste babymadrassen til deres nye sprinkelseng i følgende test: Babymadrass for sprinkelseng!

Montere sprinkelseng? 🤩 La de inspirere av Lovytes su-Nuleidziamu Sonu, som viser deg hvordan du enkelt kan montere en sprinkelseng i 2024!

Potensielle ulemper og fordeler ved sprinkelseng

En sprinkelseng har både positive og negative sider ved seg, og det finnes særlig noen ulemper ved sprinkelseng som kan være smart å veie opp før du velger å kjøpe en.

Potensielle fordeler

På den positive siden, gir sprinkelsenger god støtte til ryggen og kroppen til babyer og småbarn, noe som kan bidra til en bedre søvnkvalitet. Sprinkelsenger kommer ofte justerbare, og særlig i høyden. 
 
  • Barnet kan vokse med sprinkelsengen og du kan enkelt heve eller senke den ved behov.
  • Sannsynligheten for at gullungen faller ut av sengen er svært lav grunnet de fire veggene til sprinkelsengen.
 Potensielle ulemper
 
På den negative siden, kan sprinkelsenger være mer kompliserte og dyrere enn andre sengetyper. De krever også vedlikehold for å sikre at de fungerer optimalt, noe som kan være en ulempe for noen. I tillegg kan de være litt mer støyende enn andre sengetyper, spesielt hvis de ikke er vedlikeholdt regelmessig.
 
  • Krever etterstramming av skruer og vedlikehold om de skal bevare holdbarheten over tid.
  • Dersom barnet ditt beveger seg mye om natten finnes det en sannsynlighet for å sette fast en fot eller arm mellom sprinklene, eller bli trykket mot siden. 
  • Vi skal ikke avskrive sprinkelsengen av den grund, men det er viktig å følge med på barnet ditt ved gjevne mellomrom, også ved bruk av sprinkelseng.
 

Ofte stilte spørsmål om sprinkelsenger

Her finner du de vanligste spørsmålene med svar om sprinkelsenger. Det finnes mange forskjellige typer senger tilgjengelig og det kan være vanskelig å velge hvilken som passer best for barnet ditt. Noen senger er laget spesielt for spedbarn, mens andre er laget for småbarn. Det finnes også en rekke forskjellige materialer som sengen kan lages av, som tre, metall og stoff.

Det er fire hovedtyper av senger du bør se på når du bestemmer deg for den beste typen for babyen din: babynest, sprinkelseng, barnesenger og småbarnssenger. 

Babynest gir et trygt sted å plassere spedbarnet mens de sover i samme rom som deg eller i nærheten på sitt eget rom. Babynest har heller ikke sengekant kan føre til ubehag for babyen. Mer lukket plass og mindre risiko for å falle ut er prioriteringene du bør ta ved valg av seng til nyfødt. Det viktigste er å la babyen være i nærheten. 

Sprinkelsenger, småbarnssenger og barnesenger gir mer uavhengighet, og lar barnet ditt gå over i en større seng uten å føle at de har mistet.

Enkelte sprinkelsenger har en maksvekt på rundt 20 kilo, hvilket betyr at barn stort sett kan bruke sprinkelsengen i opp til rundt 3-års alder. Et godt råd er alltid å høre med produsenten og lese manualen. Det finnes mange sprinkelsenger som tåler vekt opp til 100 kilo.

Man kan bytte til en voksenseng med 90″ madrass når det er påtide å bytte over fra sprinkelseng. Bruk gjerne sund fornuft ved dette valget. Hvor mye plass er det til en ny seng, hvor mye plass tror du barnet trenger. Enkelte barn beveger seg mye rundt når de sover. Da kan det være greit med litt ekstra plass. Vanlig seng går helt fint, men sørg for at den har sengekant og ligger lavt i tilfelle barnet klarer å ta seg ut av sengen når du ikke følger med.

Når barnet er så stort at det kan sitte oppreist i sengen eller dra seg opp i stittende stilling ved å dra med hendene på sprinkelsengekanten kan det være tid for å senke sprinkelsengen. Dersom barnet kan snu seg eller stå på alle fire, og er blitt mer mobilt, kan det også være et tidspunkt å vurdere senking slik at du reduserer risiko for at barnet kan falle ut og slå seg.

Ta mål av sprinkelsengen og sørg for at du velger en madrass med samme mål. De fleste sprinkelsenger følger standardmål, så som regel er en hvilken som helst sprinkelsengmadrass passende. Enkelte sprinkelsenger kan justeres etter hvert som barnet vokser. I så tilfelle kan det være lurt med en spesialmadrass som kan forlenges respektivt.

Det er derfor viktig å overvåke barnet ditt og å sørge for at sprinkelsengen fortsatt passer til barnets alder og størrelse. Når barnet blir for stort for sprinkelsengen, kan det være lurt å bytte til en større seng som passer bedre.

Det er derfor viktig å overvåke barnet ditt og å sørge for at sprinkelsengen fortsatt passer til barnets alder og størrelse. Når barnet blir for stort for sprinkelsengen, kan det være lurt å bytte til en større seng som passer bedre.

Det er ingen fast regel som sier hvor lenge en sprinkelseng kan brukes, men det er viktig å huske på at barn vokser fort, og at deres behov for søvn og hvile endrer seg med alderen. Følg med gjenvlig om sprinkelsengen passer barnets alder, størrelse, preferanser og behov.

Den beste tiden å starte med sprinkelseng er når babyen er to måneder gammel. Da er babyen stabil nok til å ikke bli skadet av sengekanten. I noen tilfeller er det faktisk registret krybbedød når spebarn blir plassert bort i en sprinkelseng for tidlig. Tommelfingelregelen er to måneder eller når du føler deg trygg på babykroppens integritet.

Sengekant er et begrep som brukes for å beskrive området der madrassen møter sengerammen. Det kalles også en sengeende, fotbrett eller sengegavl. Sengekanter er viktig for alle som sover på mage og rygg. De vil gi deg en følelse av sikkerhet og stabilitet mens du sover.

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 3

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo