Edderdunsdyne: Test viser de 5 beste edderdunsdyner (juni 2023)

Alle rangeringer er basert på anmeldelser fra forbrukere og ikke påvirket av Soveromsguiden.no sin redaksjon. Lenker til butikker kan gi oss betaling og er derfor annonselenker. Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen din rangering nederst på siden om du føler du har fått god hjelp av testen.

Forbrukere har testet 9 edderdunsdyner og i denne artikkelen viser vi deg de 5 beste. Produktene er gitt en score fra 1-5 av 1 forbrukere og blir rangèrt etter best i test.

Slik kom vi frem til de 5 beste edderdunsdyner per juni 2023 i følge forbrukerne.

Slik blir beste edderdunsdyne kåret

  1. Vi får produktinformasjon fra verifiserte nettbutikker i Norge og publiserer det fortløpende.
  2. Produktene rangeres fra 1-5 i tester utført av forbrukere som besøker nettsiden vår.
  3. Besøkere kommer til soveromsguiden og får se hvilke dyner i edderdun som er best i test. Du får vite hvilke nettbutikker som selger produktene du vil ha, og du kan se hvor du får best pris og tilbud på den beste ederdunsdynen.

Soveromsguiden holder seg oppdatert på edderdunsdyner: Tilbud og priser oppdateres hver dag.

Du som forbruker kan dele erfaringer med edderdunsdyner og scoren du gir påvirker rangeringen i testene på denne siden. Har du prøvd et produkt du vil anbefale til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering for å hjelpe andre til best valg.

De 5 beste edderdunsdynene som vises på listen er basert på forbrukertester for 9 unike edderdunsdyner. Sjekk gjerne også ut vintersalg og tilbud for blant annet vektdyner hos Cura of Sweden og få 20% rabatt, eller les denne forbrukertesten for å finne de beste vektdynene.

Skal du kjøpe edderdunsdyner på nett? Da anbefaler vi deg å besøke: Boligla.no

Prinsessen på Erten fra Ringsted Dun er en dyne utenom det vanlige. Denne herlige varme dynen er fylt med de fineste ærfugldun, samlet fra fjellskråninger på Island. Dynen er sydd i 5x7 kassetter med et vakkert trekk av 100% silke. Prinsessen på erten fra Ringsted Dun er en dyne utover det vanlige. Dynen faller lett og mykt rundt kroppen og skaper kompromissløst velbehag og komfortfølelse. Dette er kanskje verdens beste dundyne og lages kun på bestilling. Ta gjerne kontakt med Boligla for å få et spesialtilbud. Dette er den dyreste edderdundynen vi har funnet i markedet for øyeblikket.

Lyst på rabatt på luksusdyner, håndklær og sengesett?

Den norske nettbutikken, Boligla, har opp til 75% rabatt på luksus dyner, håndklær og sengesett!

Edderdunsdyne: Test viser de 5 beste edderdunsdyner ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Boligla og få opp til 75% rabatt på soveromsprodukter av ypperste kvalitet!

Edderdunsdyner: Hvorfor er det kjent som verdens beste dyner?

Edderdunsdyner er en type dundyne som er fylt med dun fra Edderfugl, også kjent som Ærfugl. Denne sjeldne fuglearten finnes hovedsaklig på Island, men er også å finne enkelte steder langs norske-kysten, Færøyene og på Grønnland. 

Ederdun er kjent som verdens beste dun. Det er mykt, luftig og varmetempererende, noe som gjør det til det beste materialet for å gi deg god søvn og komfort året rundt. Edderdunsdyner er et godt valg for deg som kun ønsker det absolutt beste materialet i dynen din. Har du behov for ekstra varme på vinternetter eller et lett og luftig materiale for sommernetter, får du begge deler med en edderfuglsdyne.

Denne særdeles myke og komfortabel edderdunsdynen er også et godt valg dersom du har allergier, da dynen er kjent for å være hypoallergen.

I denne YouTube-videoen kan du se Ærfugler (Edderfugl), kilden til verdens beste dundyne:

Nøkkel-egenskapene til islandsk edderfugldun

Ærfugldun skiller seg fra andre typer dun fordi den har mikroskopiske tentakler som finnes på hver enkelt dun. Disse tentaklene hjelper til med å binde dunet sammen, slik at det ikke skiller seg eller blir ugjevnt ved gjevn bruk. Denne unike egenskapen gir ærfugldun en naturlig elastisitet som holder på varmen, og gir den en utrolig høy bæreevne og unike isolerende egenskaper. En dundyne fylt med dun fra islandsk ederfugl er derfor en spesielt varm og lett dundyne som passer til alle årstider.

Soveromsguiden edderdunsdyner best i test ringsted dun prinsessen paa aerten dyne logoer samlet

Den dyreste edderdunsdynen

Den dyreste edderdunsdynen som har dukket opp i testene våre så langt er Prinsessen på Erten fra Ringstad Dun. Er du kompromissløst ute etter en luksusdyne sammensatt av håndsamlet edderdun fra islandske fjellskråninger og et meget fint silketrekk, er kanskje den dyreste ederdunsdynen fra Boligla valget for deg.

  • Danskprodusert dundyne av høyeste kvalitet fra Ringsted Dun. Boligla garanterer at kvaliteten er på topp og gir derfor hele 10 års garanti.
  • Dynen er laboratorietestet, noe som er din forsikring om at Princessen inneholder 100 % ederdun bæreevne 14-16.
  • En dyne fylt med islandsk ærfugldun er kjent for å være god, varm og komfortabel å sove under, samtidig som den er veldig lett.

Edderdunsdyne: Test viser de 5 beste edderdunsdyner ([month] [year])

Fakta om Edderfuglen og dun: Derfor er prisen høy for edderfugldyner

Edderfugl, i nyere tid kjent som, Ærfugl, er en ande-art og den største dykkranden med sin vekt på rundt 1,6–2,8 kilo. Ederfuglen hekker langs kysten i Norge, men er mest konsentrert rundt Trøndelag, Nordland og Helgeland. Denne sjeldne andearten kan dykke ned til 50–60 meter og leve i både varme og ekstrem kulde.

Tidligere var sanking av ærfugldun (ederdun) en inntektskilde, men tilgangen har blitt begrenset grunnet beskyttelse av arten i Norge. Flere underarter hekker rundt Arktis, Svalbard, rundt Færøyene og enkelte steder i Europa. Så hvor sankes det ederdun til dyner i 2022? De fleste ederdunsdyner som er tilgjengelig i nettbutikker i Norden er sammensatt av dun fra edderfugler i Island.

Edderdunsdyne: Test viser de 5 beste edderdunsdyner ([month] [year])

Ærfugldun: Verdens beste materiale for dundyner

I eldre tid har sanking av ærfugldun vært en stor inntektskilde i Nord-Norge. Der ble det frem til 80-tallet bygget overdekkede reirplasser med cirka 70–80 reir pr plass for å frembringe omlag 1 kilo renset edderfugldun. Etter 1940-årene er dunsanking blitt stadig mindre vanlig grunnet synkende bestand, fuglemigrasjon og beskyttelse av arten.

 
Hvordan finner jeg den beste edderdunsdynen hos Soveromsguiden.no?
 
Her kan du finne den beste edderdunsdynen gjennom at forbrukere som har prøvd produktet gir tilbakemelding i testene våre. Når du har funnet det produktet du vil ha kan du enkelt sammenligne salg, pris og tilbud i de forskjellige nettbutikkene.
 

Her er nettbutikker som selger dyner av høy kvalitet:

Edderdunsdyne: Test viser de 5 beste edderdunsdyner ([month] [year])

Ofte stilte spørsmål og svar om edderdunsdyner

Her er noen ofte stilte spørsmål og svar om edderdunsdyner som kan hjelpe deg med å ta en god vurdering før et eventuelt kjøp.

Edderdunsdyner er putefyll laget av edderdun, som er dun fra edderfugler som for eksempel ugler eller rødstruper. Edderdun er kjent for å være mykt, luftig og varm, noe som gjør det til et godt materiale for å fylle pute med.

Edderdunsdyner kan være en god valg for deg som ønsker en myk og komfortabel pute å sove på, eller for deg som har behov for ekstra varme om natten. Edderdunsdyner kan også være en god valg for deg som har allergier, da edderdun er kjent for å være hypoallergen.

Det finnes ingen kjente bakdeler med edderdunsdyner, annet enn at prisen kan være svært høy ettersom dunet kommer fra den sjeldne ærfuglen, som for det meste sankes dun av på Island og produseres i Danmark.

Edderdunsdyner er et godt valg for de fleste som ønsker en dyr dundyne som er god året rundt. Den kan være bra for de med allergier, da den er kjent for å være hypoallergen.

Dersom du er usikker på om edderdunsdyner vil passe for deg, bør du konsultere en lege eller allergolog før du kjøper en slik dyne.

Det anbefales å lufte edderdunsdyner regelmessig for å holde dem friske og luktfrie. Hvis du vil vaske edderdunsdynen din, bør du følge instruksjonene som følger med produktet. Noen edderdunsdyner kan tåle å vaskes i vaskemaskin, mens andre krever håndvask eller renseri. 

Om vinteren kan det være lurt å henge dynen ute i noen timer, da dette effektivt vil ta knekken på både bakterier og mikrober. Det er viktig å ikke utsette den for mye nedbør, da det over tid vil kunne slite på tentaklene i edderdunsdynen, samt silken eller stoffet som holder dunet.

Den dyreste edderdunsdynen er Prinsessen på Erten fra Ringstad Dun og selges hos Boligla.no.

 

 

Ja, det finnes en rekke produkter som inneholder blandinger av ulike typer dun, både fra ulike andearter, som edderfuglen, og andre flygende fugler som moskusand.

Prisen for edderdunsdyner varierer stort sett mellom 5000 og 50000 kroner, og avhenger av hvor mange prosent av dunet som kommer fra ærfuglen (edderfugl). Det finnes flere ulike edderfuglarter som hekker på lokasjoner som er svært vanskelig å sanke dun fra, som for eksempel fjellvegger på øyer i havet, og i arktiske strøk. 

Noen dyner har en blanding av moskusdun og edderfugldun, noe som senker prisen betydelig. Dersom du skal ha en edderfugldyne med 100% dun fra edderfuglen kan prisen stige til rundt Kr. 50000,-

Edderdunsdyne: Test viser de 5 beste edderdunsdyner ([month] [year])

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 6

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo