Beste skummadrass: Test viser de 12 beste skummadrassene (mai 2024)

I denne testen blir skummadrass vurdert med score fra 1-5 av forbrukere som har testet og delt sine erfaringer, og de 12 beste rangeres etter best i test. Les om oss for å lære mer om hvordan nettsiden blir finansiert. Soveromsguiden har ingen påvirkning på rangering i tester, men kvalitetssikrer forbrukeromtalene ved å kontrollere at de følger gjeldende retningslinjer.

Forbrukere har vurdert 23 skummadrasser og på denne siden får du se de 8 som er best etter en samlet vurdering fra 0 forbrukere som har delt sine opplevelser i denne testen.

Slik kom vi frem til de 12 beste skummadrassene per mai 2024 i følge forbrukererfaringer.

Se også: Markedets beste madrasser!

Test av skummadrass oppsummert

Slik vurderes beste skummadrass

Soveromsguiden gir veiledning til de beste skummadrass slik at du som forbruker skal gå informert i møte med netthandel og finne den som basser deg. Trykk på nedtrekksmenyen for åpne og lese mer om hvordan testen fungerer.

De 12 beste skummadrassene blir rangert på bakgrunn av forbrukertester for 23 ulike skummadrasser i størrelsene; 80×200, 90×200, 90×210, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210 og 210×210. Ser du et merke eller en skummadrass du vil ha kan du finne din størrelse ved å følge lenken.

Soveromsguiden gir deg veiledning for trygg netthandel av soveromsprodukter og vi starter med hvordan siden fungerer.

  1. Soveromsguiden samler informasjon om soveromsprodukter fortløpende, og oppdaterer tilbud, priser og kampanjer fra nettbutikker i Norge driver med salg av møbler og interiørartikler for soverommet.
  2. Forbrukere kan tildele produkter en score mellom 1-5 og det med høyest score havner øverst i rangeringen og er dermed demokratisk utvalgt som best i test.
  3. Har du erfaringer med et produkt, kan du påvirke rangeringen i våre tester ved å dele dine erfaringer. Alle kan komme til soveromsguiden og finne et stort utvalg av skummadrasser, fjærmadrasser, overmadrasser, rammemadrasser og andre produkter til soverommet, og ikke minst: Få se hvilke som er mest populære.
  4. På bakgrunn av kvalitetskravene til Soveromsguiden er de fleste produktene vi viser til OEKO-sertifisertFSC-sertifisering og svanemerket. Vi anbefaler allikevel at du leser produsentens beskrivelse av produktet for å videre betrygge deg om kvaliteten før du kjøper varer på nett.

Vi ønsker alltid å forbedre oss: Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikkelen en tommel nederst på siden om du føler du har fått god hjelp.

Har du prøvd et produkt du ønsker å anbefale eller advare om til andre? Finn produktet og gi det din ærlige vurdering for å hjelpe andre til å ta et godt valg. Alle forbrukeromtaler blir verifisert opp mot retningslinjene.

Ved å trykke på lenker på siden vår blir du ført til verifiserte nettbutikker som selger skummadrass. Før du får se listen over de 12 beste skummadrassene blir du ved neste punkt introdusert til et eksempel som viser hvordan en slik annonselenke kan se ut.

Ekspert tips: Se gjerne også beste kontinentalseng!

Tilbud og pris oppdateres hver dag for å holde deg oppdatert på de mest populære skummadrassen 🥳

Har du lyst på 30% rabatt på alle møbler hos Jotex?

Tilbudslenke: Jotex tilbyr i mai hele 30% rabatt p¥ alle m￸bler, enten det er skummadrasser, overmadrasser, nattbord, senget￸y mm.

Veiledning til netthandel for kjøp av skummadrass

På denne siden finner du de beste skummadrassene tilgjengelig for oss på nettmarkedet, rangert etter besøkende sine erfaringer.

Vi oppfordrer alltid våre lesere til å se gjennom omtaler, anmeldelser og brukererfaringer før du bestemmer deg for å kjøpe skummadrass på nett. Målet til Soveromsguiden er å gi alle muligheten til å hjelpe hverandre med å ta gode valg i hverdagen.

Tips: Forbrukere har kåret beste sovesofa på tvers av alle de 23 produktene vi har tilgjengelig.

Kjøpe i lokal butikk eller på nett?

Det finnes ingen garanti for at skummadrass er det riktige valget for deg, så vårt beste råd vil alltid være: Utforsk mulighetene! Vi dekker de butikkene som selger varer på nettet. For de som liker å følge oppskrifter og montere finnes det mange lokale alternativer i de aller fleste norske byer, men dersom du vil spare tid og penger anbefaler vi at du handler beste alternativet fra billigste salgssted tilgjengelig. Dette er mulig gjennom å sammenligne soveromsproduktene hos oss.

Vi takker for at du leser og ønsker deg lykke til med netthandelen 🥰

Tilbud på skummadrass, kanskje? La deg inspirere av Siri fra Bedre Nætter som presenterer mai-tilbud på blant annet skummadrasser.

Skummadrass: Fordeler og ulemper

Vi viser deg viktige fordeler og ulemper som bør være med i vurderingen din før du kjøper skummadrass på nett. Vi har konsekvent valg å ikke gjøre dette for alle produkter grunnet mengden, men gir deg veiledning og informasjon slik at du kan gjøre en informert beslutning på bakgrunn av dette.

Universelt tips: Sørg alltid for å foreta nøyaktige målinger av rommet ditt, og særskilt om du vil kombinere skummadrasser. Fordeler og ulemper på skummadrass vil variere utifra hvilken kroppsbygning du har, samt eventuelle helserelaterte hensyn du er klar over.

FordelerUlemper
Trykkavlastning: Skummadrasser former seg etter kroppens konturer, og fordeler vekten jevnt over madrassen. Dette kan redusere trykkpunkter og bidra til bedre søvn.Varme: Noen skummadrasser kan holde på varmen, noe som kan gjøre dem ubehagelige for folk som har det varmt når de sover.
Støydemping: Skummadrasser er kjent for å være stille, noe som kan være en fordel for lys-sovere eller for de som deler seng med en rastløs partner.Bevegelsesfølelse: På en skummadrass kan det være mer utfordrende å bevege seg eller skifte sovestilling på grunn av dens konturformende egenskaper.
Allergivennlig: Mange skummadrasser er allergivennlige, noe som betyr at de ikke tiltrekker seg støvmidd eller andre allergener.Lukt: Ny skummadrasser kan ha en sterk kjemisk lukt, som ofte kalles “off-gassing”. Selv om denne lukten vanligvis forsvinner etter noen dager, kan noen finne den ubehagelig.
Holdbarhet: Høykvalitets skummadrasser kan være svært holdbare, og kan beholde sin form og komfort over lang tid.Vekt: Skummadrasser kan være ganske tunge, noe som kan gjøre dem vanskelig å håndtere, spesielt når det kommer til flytting eller ommøblering.
Bevegelsesisolering: Skummadrasser er kjent for deres evne til å absorbere bevegelse, noe som betyr at hvis du deler seng med noen, vil du ikke merke deres bevegelser så mye. Dette kan forbedre søvnkvaliteten, spesielt for de som har lett søvn.Innledende komfort: Noen skummadrasser kan føles ganske faste når du først begynner å bruke dem. Selv om de vil myke opp over tid, kan denne innledende fastheten være ubehagelig for noen.
Tilpasningsdyktighet: Skummadrasser kan være en god løsning for justerbare senger, siden de lett kan bøyes og formes til forskjellige posisjoner.Resiliens: Over tid kan noen skummadrasser begynne å utvikle inntrykksmarkeringer der du sover mest, noe som kan redusere deres komfort og støtte.

Husk at ikke alle skummadrasser er laget likt og ulike typer skum (som minneskum, latexskum, osv.) vil ha forskjellige egenskaper.

Vårt råd: Enkelte nettbutikker tilbyr garanti opp til hele 30 år og gratis prøvetid (åpent kjøp) på 100 dager. Derfor kan det ikke presiseres nok at du bør lese godt på produktsiden før du bestiller varen din, for å forsikre deg om at du får gode vilkår fra produsent og forhandler.

Annonskelenke fra Sengemakeriet, Soveromsbutikken fra Trondheim i Norge.

Dette b￸r du se etter når du kj￸per skummadrass: 5 hjelpsomme tips

Kj￸øp av en skummadrass kan være en prosess full av valgmuligheter og vurderinger. Her er noen enkle råd som kan veilede deg på veien til å finne den perfekte skummadrassen.

  1. Fokus på materialets kvalitet: Skummadrasser kan variere stort i kvalitet avhengig av typen skum og dens tetthet. Kvalitetsskum vil gi bedre st￸tte og holdbarhet over tid, samt bedre komfort og trykkavlastning.

  2. Velg riktig fasthet og st￸tte: Skummadrasser kommer i ulike nivå er av fasthet, og det er viktig å finne en som passer til dine individuelle behov. Hvis du foretrekker en madrass som er mykere, kan minneskum være en god l￸sning, mens en latexskum-madrass kan gi mer fasthet og st￸tte.

  3. Pass på st￸rrelsen: Kontroller at skummadrassen passer til sengerammen og rommets dimensjoner. Mål området n￸ye og sammenlign det med madrassens mål fø￸r kj￸p for å unngå st￸rrelsesproblemer.

  4. Sammenlign priser og kvalitet: Utforsk ulike merker og modeller, sammenlign prisene, og les kundeanmeldelser for å få en f￸ølelse av kvaliteten. Husk at en lav pris ikke alltid betyr god verdi hvis madrassen ikke er av god kvalitet.

  5. Vurder vedlikehold: Skummadrasser krever mindre vedlikehold enn fjærmadrasser, men det er fremdeles viktig å regelmessig rotere madrassen for å forhindre ujevn slitasje. Mange skummadrasser kommer også med avtagbare, vaskbare trekk, noe som kan gj￸re rengjø￸ringen enklere.

Husk at det finnes mange forskjellige typer skummadrasser, som minneskum, gel-infusert skum og latexskum. Å gj￸øre litt research f￸ør kj￸pet kan hjelpe deg å finne den madrassen som passer best til dine behov og sø￸vnpreferanser.

Se også:De beste rammemadrassene.

soveromsguiden - beste skummadrass test 2023

Skummadrass størrelser: Guide (mai 2024)

Gjør deg klar til å utforske guiden som viser alle størrelser av skummadrass tilgjengelig på markedet, sortert etter størrelse, priser og tilbud. Dersom du allerede har en bestemt størrelse i tankene, oppfordrer vi deg til å se etter testvinner i testen eller benytte søkefeltet øverst.

Kombinere skummadrasser? Det er helt innafor å slå sammen flere skummadrasser for å få en større soveflate, eller tilogmed stable dem oppå hverandre for å få til noe spesielt. Er budsjettet en vesentlig faktor for deg, er det klokt å sammenligne ulike alternativer og priser. Dette kan variere betydelig avhengig av løpende salg, kampanjer og markedstrender.

Sammenligne størrelser, priser og tilbud hos Soveromsguiden

Bekymre deg ikke, du kan enkelt sammenligne priser for skummadrasser i alle størrelser her hos Soveromsguiden. 

Her er en guide for hver størrelse av skummadrasser i (mai 2024):

Skummadrass 80×200: Dette er en standard enkeltsengstørrelse, ofte brukt i barnesenger, gjesterom og mindre soverom. Den er kompakt nok til å passe inn i trange rom, men gir fortsatt god plass og komfort for barn, tenåringer og voksne.

Skummadrass 90×200: Denne størrelsen er litt bredere, og er populær for tenåringer og voksne som ønsker litt mer plass å bevege seg på mens de sover. Det er også et populært valg for studenter i hybel eller studentboliger.

Skummadrass 90×210: For de som er litt høyere enn gjennomsnittet, gir denne skummadrassen ekstra lengde for komfortabel søvn. Det er et ideelt valg for høyere tenåringer og voksne, og finnes ofte i lengre senger i hoteller og ferieboliger.

Skummadrass 120×200: Ofte referert til som “twin size”, denne størrelsen er ideell for de som trenger litt ekstra bredde. Videre kjent som, “small double” eller “three quarter”, er 120×200 ideell for ungdom, en enkelt voksen som trenger litt mer plass, eller for et ungt par. Denne størrelsen kan også være passende for gjesterom og mindre hovedsoverom.

Skummadrass 140×200: Dette er en standard skummadrassstørrelse, og er ideell for voksne enkeltpersoner som ønsker ekstra plass, eller for par som foretrekker å sove tett sammen. Denne størrelsen er vanlig i mange hjem.

Skummadrass 160×200:Denne størrelsen er også kjent som en “queen size”, og gir komfortabel plass for to voksne. Den er ideell for par som liker litt mer plass, og er vanligvis funnet i mellomstore til store hovedsoverom.

Skummadrass 180×200: Denne “king size” madrassen gir luksuriøs plass for par, eller for de som bare vil ha litt ekstra rom. Den er ideell for større soverom, og gir nok plass til at begge parter kan sove komfortabelt uten å forstyrre hverandre.

Skummadrass 180×210: For par som trenger litt ekstra lengde, gir denne madrassen både plass og komfort. Den er spesielt nyttig for høyere individer, og er ofte funnet i større soverom eller luksuriøse hotellsuiter.

Skummadrass 210×210: Den ultimate luksus, “super king size” gir massevis av plass for bevegelse, og passer for par som ønsker maksimalt med plass, eller for familier som liker å samles i sengen for kos og filmkvelder. Du vil ofte finne denne størrelsen i luksushoteller og romslige hovedsoverom.

Nå som vi har vist deg alle størrelsene skummadrassene og kommet med anbefalinger, kan du gjerne lese produktomtaler før du velger størrelsen og produktet du skal kjøpe.

Ekspert tips: Forbedre inneklimaet p¥ soverommet den popul₩re luftrenserenᅠBoneco H700!

Soveromsguiden.no - beste fjærmadrass inspirasjon

Dersom du vil sammenligne priser og tilbud på sengesett fra Høie kan du besøke informasjonssiden.

50% rabatt på temaseng for barn?

Vi takker for at du har lest denne testen og håper du føler du har fått god hjelp. Her er et spesielt tilbud hos Drømmerom.no, der du kan få hele 50% rabatt med en rabattkode.

Beste skummadrass: Test viser de 12 beste skummadrassene ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Drømmerom.no og få 50% rabatt på madrass ved kjøp av seng. Rabattkode: DROM50

Nettbutikker som spesialiserer seg på soveromsprodukter

 🧙‍♂️Her er noen av Soveromsguidens verifiserte partnere som selger skummadrasser og tilbehør:

Beste skummadrass: Test viser de 12 beste skummadrassene ([month] [year])

Annonselenke: Vi anbefaler Bedtime.no – Seng, madrass og sengesett av høy kvalitet! 

Hvordan finner jeg den beste skummadrassen hos Soveromsguiden.no?

 
På Soveromsguiden.no kan du finne de beste skummadrassene på tvers av alle størrelser ved at forbrukere med erfaring gir sine tilbakemeldinger i testene. Når du har funnet den du vil ha kan du enkelt sammenligne salg, pris og tilbud fra verifiserte nettbutikker.

Ofte stilte spørsmål og svar om skummadrass

Kjøp av skummadrass skal være trygt å gjøre på nett. Her er de 10 viktigste spørsmålene med svar som vi vil vektlegge når det kommer til valg av skummadrass. NB: Enkelte av spørsmålene og svarene kan være de samme som for andre typer madrasser.

En skummadrass er en type madrass laget av skummaterialer. Den er vanligvis konstruert av visse typer skum som minneskum (også kjent som memory foam), latexskum eller polyuretanskum. Skummet er utviklet for å tilpasse seg kroppens konturer når det blir utsatt for varme og trykk. Dette gir en tilpasset støtte som kan bidra til å lindre trykkpunkter og gi en mer behagelig søvnopplevelse.

Skummadrasser kan gi god støtte og trykkavlastning, noe som kan være til nytte for folk med ryggsmerter. Fastheten og støtten kan imidlertid variere basert på typen skum og dens tetthet, så det er viktig å velge en madrass som passer til dine individuelle behov.

Det avhenger av dine personlige preferanser og behov. Skummadrasser er kjent for å gi god trykkavlastning og bevegelsesisolasjon, men kan også være varmere og mindre responsiv enn fjærmadrasser. Fjærmadrasser på sin side kan gi mer respons og luftstrøm, men kan også overføre mer bevegelse og tilby mindre trykkavlastning.

Noen typer skum, som tradisjonelt minneskum, kan beholde kroppsvarme, noe som kan gjøre madrassen varm. Nyere teknologier, som gel-infusert eller åpent celle-skum, er imidlertid designet for å forbedre luftstrømmen og redusere varmeoppbevaringen.

Levetiden for en skummadrass kan variere basert på kvaliteten på skummet, men mange kan vare i rundt 7-10 år. Høykvalitets skummadrasser kan vare enda lenger.

Skummadrasser er generelt resistente mot støvmidd og allergener, noe som kan gjøre dem til et godt valg for folk med allergier. Noen mennesker kan imidlertid være følsomme for de kjemiske stoffene som brukes i produksjonen av visse typer skum.

Tettheten til en god skummadrass kan variere, men generelt er en tetthet på 4-5 pund per kubikkfot ansett som god for minneskum. Høyere tetthet kan bety bedre støtte og holdbarhet, men kan også gjøre madrassen fastere.

Ja, det er trygt å sove på en skummadrass. Noen mennesker kan imidlertid være følsomme for de kjemiske stoffene som brukes i produksjonen av visse typer skum.

Nei, en skummadrass trenger generelt ikke en boksfjær. Skummadrasser kan plasseres på en rekke forskjellige grunnlag, inkludert plattformrammer, justerbare rammer og lattenettverk.

Skummadrasser kan rengjøres ved hjelp av et mildt vaskemiddel og varmt vann. Flekker kan fjernes ved å bløte området, bruke en mild såpeoppløsning, og forsiktig klapp tørt. For generell vedlikehold, roter madrassen regelmessig og bruk et madrassdeksel for å beskytte mot støv og flekker.

Ser du også etter rabatt på sengesett, håndklær eller luksus-dyner?

Den kvalitetsstemplede nettbutikken, Skjærgaard, har 30% rabatt på flere senger, luksus dyner, håndklær og sengesett!

Beste skummadrass: Test viser de 12 beste skummadrassene ([month] [year])

Annonselenke: Besøk Skjærgaard og få opp til 30% rabatt på unike soveromsprodukter!

Likte du innholdet?

Gi et stjernekast for å vurdere artikkelen!

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 14

Bli førstemann til å vurdere artikkelen

Legg igjen en kommentar

Kommenter

Soveromsguiden
Logo