Forbrukerveiledning: Netthandel av soveromsprodukter

Innholdsfortegnelse

Velkommen til vår veiledning om netthandel av soveromsprodukter via forbrukerportalen vår.

På denne siden kan du lese om Soveromsguidens tilgjengelighet og åpenhet, samt få veiledning til sikker netthandel, og hvordan du kan hjelpe andre ved å vurdere produkter du har livserfaringer med.

Dersom du er på utkikk etter hvordan vi behandler data, vil lese mer om oss, se testresultater, eller har forslag til forbedring av vår tjeneste, vennligst benytt følgende lenker:

Videre i artikkelen går vi inn på hensikten med tjenesten og hvordan utfallet av testene våre blir presentert av forbrukere.

Vårt slagord

Vi setter deg øverst!

Vår Visjon

Hos Soveromsguiden.no skal du ikke bare få listet en haug med produkter som man avogtil gjør på sammenligningssider og testsider, som egentlig ikke er ordentlige tester, men kun en “redaksjon” som dikterer ut av tynn luft.

Soveromsguiden er laget av forbrukere for forbrukere og alle testresultater her er 100% basert på forbrukeres produktanmeldelser. I testene får du oversikt over de beste produktene innen kategorien du ser på og du kan på den måten redusere risikoen for å gjøre et bomkjøp på nett.

Så, istedenfor å gå til en side som har spammet ut alt av produkter de fant, kom heller til oss som spesialiserer oss på soveromsprodukter. Vi setter forbrukeren øverst – bokstavelig talt.

Redaksjonens rolle

Vi jobber for å få inn flest mulig produkter slik at forbrukere med ekte erfaringer kan gi sin tilbakemelding, omtale og vurdering, og det danner grunnlaget for resultatet av testene. Soveromsguiden kvalitetssikrer derfor testene løpende gjennom å verifisere både produkter, nettbutikker og forbrukeranmeldelser.

Redaksjonen til Soveromsguiden.no har ingen påvirkning på hvilke produkter som tilkommer tester eller hvilken rangering de får. Redaksjonen kommer kun med generelle anbefalinger basert på spisskompetanse, og kjent beste-praksis.

Vi støtter Googles policy for hjelpsomt innhold ned til kjernen av det vi driver med. Du kan lese mer om denne praksisen her

Om du vil å bidra med å forbedre innholdet vårt og hjelpe andre forbrukere mot bedre kjøpsopplevelser på nett kan du vurdere produkter, tester, artikler eller komme med en henvendelse til oss via kontaktskjemaet nederst på siden.

Forbrukertester

Når nye produkter blir tilgjengelig for oss enten via at vi undersøker nettbutikker eller på bakgrunn av at noen sender inn en anbefaling til oss, blir informasjonen verifisert nøye. Det vi ser etter på produktsiden er kvalitetsstempling, produsent (ref Åpenhetsloven), bærekraft (ref FNs Bærekraftsmål), varemerke, popularitet og profesjonalitet.

Denne siden er en god ressurs om du ønsker å lese mer om Åpenhetsloven.

Utover dette kartlegger vi kampanjer og priser i sanntid slik at forbruker kan sammenligne de tilbudene som er tilgjengelig for ønsket produkt.

Vi anbefaler alle å lese Forbrukertilsynets tips for netthandel før du kjøper noe på nett.

Produkt-rangering

Soveromsguidens rangeringssystem signaliserer redaksjonen når nye produktanmeldelser tilkommer siden vår, slik at vi alltid har menneskelig sikring. Målet med dette er at innhold ikke bryter med gjeldende regler og verner om kvaliteten på innholdet. Her skal du kunne finne de beste, blant de fleste!

Vi ønsker at folk skal lese ekte, originalt og hjelpsomt innhold, som er skrevet av folk for å hjelpe andre med å få gode opplevelser med netthandel.

Verifisering av innhold (kvalitetssikring)

Vi setter sikkerhet og kvalitet høyest av alt. Dersom nettbutikken som selger produktet lever opp til standardene til Google, annonsenettverk, våre retningslinjer og omfattet lovverk, blir produsenten og produktet verifisert og publisert av Soveromsguiden.

Deretter er det mulig for besøkere som har livserfaringer med produktet å komme til nettsiden vår for å gi sin ærlige tilbakemelding, omtale, anbefaling, eller advarsel. På denne måten sikrer vi at nettsiden vår er så hjelpsom som mulig og presenterer ekte forbrukertester.

Forbrukertilsynet setter strenge krav til nettbutikker. Som en del av vår kvalitetssikringsprosess, kartlegger vi hvorvidt en gitt nettbutikk følger forbrukertilsynets retningslinjer før vi kan vurdere å publisere innhold.

Endelig verifisering av produkt skjer etter en forbruker har omtalt produktet og det havner på en test-side. Vi tar forbehold om feil eller mangler. Vi jobber kontinuerlig for å utbedre vårt innhold og komme med stadig bedre løsninger til hvordan vi kan være en hjelp for flest mulig som skal handle soveromsprodukter på nett.

Rangering i testene

Når en forbruker ønsker å dele sine erfaringer med produktene fyller ut sin anmeldelse, vil det være mulig å gi en score mellom 1-5. Utifra hvor mange tilbakemeldinger og hvilken score produktet får av hver enkelt, blir varen rangert deretter i tester. 

Soveromsguiden ønsker å hjelpe forbrukere til å ta gode valg og har ingen innvirkning på testenes utfall.

Kvalitet, produkter og forbrukeranmeldelser

Vi kontrollerer at produktomtaler, anmeldelser, tilbakemeldinger og score på regulerbare senger, er gitt på bakgrunn av minst to av følgende kriterier.

 • Budsjett: Best pris
 • Komfort: Best komfort
 • Antiallergiske egenskaper: Beste regulerbare senger med antiallergiske egenskaper
 • Temperaturregulerende regulerbare senger
 • Bærekraft: Beste seng av naturlige og økologiske materialer
 • Kvalitetsmerker og sertifiseringer (OEKI, Svanemerket mm.)

Du kan være trygg på at produktscore er menneskegenerert med bakgrunn i ekte erfaringer og tilbakemeldinger for å hjelpe andre når de skal kjøpe soveeromsprodukter via Soveromsguiden.no

Annonselenker

Lenker til nettbutikker kan gi oss provisjon og er kjent som annonselenker. Les om oss for å lære mer om hvordan denne nettsiden blir finansiert eller naviger til vår personvernside for å lese om hvordan vi behandler og beskytter dine data.

Verifiserte nettbutikker: Produkter til soverommet

Her er noen verifiserte nettbutikker som selger produktet til soverommet. Disse nettsidene selger populære kvalitetsprodukter som er tilgjengelige for forbrukere i tester hos Soveromsguiden.
 
Det skal være et kvalitetsstempel å frontes hos Soveromsguiden. Integritet, ærlighet og lidenskap er noen av våre kjerneverdier, og vi setter forbrukeren øverst. Dersom du ikke finner din nettbutikk i listen oppfordrer vi deg til å ta kontakt
 
Vi vurderer alle nettbutikker etter samme standard før vi kan vurdere å dekke deres nettbutikk eller produkter.
 

Kjøp oss en kaffe

Liker du innholdet vårt og har troen på at vi er til god hjelp for forbrukere på nett tar vi gledelig imot donasjoner ❤️

Det er ingen som betaler oss for å verifisere nettsider, produkter eller forbrukertester, men vi gjør det likevel for å hjelpe folk til å gjøre gode kjøp på nett. Vi får inn litt penger fra enkelte annonselenker, men setter pris på om du vil støtte den gode sak!

Alle donasjoner går til gode saker, deriblant støtter vi Røde Kors sin innsats for etterlatte i krigen i Ukraina. Trykk på lenken for å komme direkte til Røde Kors sin nettside.
 

Andre måter du kan gi på

 • VIPPS til 2272 (valgfritt beløp)
 • Kontonummer: 8200 06 10190
– Ditt bidrag går til Røde Kors og deres innsats for etterlatte av krigen i Ukraina.
 

Eksempel på tester

Her er noen eksempler på forbrukertester som er publisert på Soveromsguiden.no

Den første dekker de mest retro sovesofaene. Denne test-artikkelen inneholder veiledning og tips om hvilke kriterier man bør veie opp ved kjøp av retro sovesofa. Som en kilde til inspirasjon for innredning av soverommet kan du også lese historien til retro-stilen.

De beste sovesofaene med sjeselong er en favoritt hos leserne våre. Den dekker sjeselongens historie og tidsepoker helt fra Romertiden til 2024.

Det samme gjelder de beste sovesofaene med lagring.

Håper du koser deg med lesingen!

Tilbakemeldinger

Vi ønsker alltid å forbedre oss og setter stor pris på en tilbakemelding! 

Send gjerne en tilbakemelding eller gi artikler stjerner nederst på sidene om du føler du har fått god hjelp av testen, eller om bare ønsker å hjelpe andre til trygg netthandel.

Takk for at du leste tilgjengelighetssiden vår,

Lykke til med shoppingen!

En varm hilsen fra hele teamet i Soveromsguiden

Hjelpeseksjon for trygg netthandel

5 Gode råd for trygg netthandel

Dersom du har blitt utsatt for nettsvindel bø￸r du bes￸ke Politiets nettside. I denne videoen forklarer Politiet hva du skal gj￸øre dersom dette gjelder deg.

 • Sikre betalingsmetoder – Velg en nettbutikk som tilbyr sikre betalingsmetoder som f.eks. PayPal eller betaling med kredittkort. Unngå å betale med kontanter eller bankoverfø￸ringer.
 • Les vilkår og betingelser n￸ye – F￸r du gj￸ør et kjø￸p, bø￸r du alltid lese vilkårene og betingelsene til nettbutikken. Dette vil hjelpe deg å forstå hvilke rettigheter du har som kunde, samt hvordan du kan gå frem hvis det skulle oppstå et problem med kjø￸pet.
 • Hold deg oppdatert på nettbutikken – S￸ørg for å holde deg oppdatert på nettbutikken du handler fra. Se etter anmeldelser og kommentarer fra andre kunder, og husk å sjekke om nettbutikken har en gyldig lisens og tilsynsmyndighet.
 • Bruk sterkt passord – Når du oppretter en konto hos en nettbutikk, bø￸r du alltid velge et sterkt passord. Dette kan hjelpe deg å beskytte deg mot hacking og identitetstyveri.
 • Hold personlig informasjon privat – Vår forsiktig med å dele personlig informasjon som f.eks. ditt fullstendige navn, adresse og f￸dselsdato. Jo mindre informasjon du deler, jo mindre sannsynlig er det at denne informasjonen vil bli misbrukt.

Ofte stilte spørsmål om trygg netthandel

Her er noen ofte stilte spørsmål og svar om trygg netthandel. Vi prøver å dekke det mest prikære, men gjerne ta kontakt om du ikke finner svaret du er søker etter, slik at vi kan utbedre denne siden for å hjelpe fler.

Hva skal du gjøre om du blir utsatt for nettsvindel?

Dersom du har blitt utsatt for nettsvindel bør du besøke Politiets nettside. I denne videoen forklarer Politiet hva du skal gjøre dersom dette gjelder deg.

Flere ofte stilte spørsmål og svar om trygg netthandel

Er det trygt å betale med kredittkort på nett?

Generelt sett er det trygt og anbefalt å betale med kredittkort på nett, så lenge du handler fra en pålitelig nettbutikk og sørger for å beskytte kortinformasjonen din. Det er også en god idé å holde kredittkortet ditt oppdatert med de siste sikkerhetsfunksjonene. Man kan bruke tjenester som f.eks. Finansduden sin oversikt over kredittkort for å finne det som passer best.

Hva skal jeg gj￸re hvis jeg har blitt lurt i netthandel?

Hvis du f￸ler deg lurt i netthandel, b￸r du f￸rst kontakte nettbutikken og pr￸ve ¥ l￸se problemet direkte med dem. Hvis dette ikke l￸ser problemet, kan du kontakte din bank eller kredittkortselskap for ¥ se om de kan hjelpe deg. Du kan ogs¥ vurdere ¥ anmelde hendelsen til myndighetene eller en forbrukerorganisasjon.

 

Det er ikke alltid trygt å oppgi personlig informasjon på nettet, spesielt hvis du ikke er sikker på at nettstedet du handler fra er pålitelig. Det er en god idé å holde personlig informasjon privat så mye som mulig, og kun dele den når det er absolutt nødvendig.

 

For å beskytte deg mot identitetstyveri i netthandel, bør du alltid bruke sterkt passord og unngå å oppgi personlig informasjon på nettsteder du ikke stoler på. Du bør også holde oppdatert på sikkerhetsfunksjonene til din nettleser, og være på vakt for mistenkelige e-poster eller nettsteder.

Det er ikke alle nettbutikker du kan stole på. Det er derfor viktig å gjøre litt research før du gjør et kjøp, for å sikre at nettbutikken er pålitelig og har en god omdømme. Se etter anmeldelser fra andre kunder, og sjekk om nettbutikken har en gyldig lisens og tilsynsmyndighet.

Som en forhåndsregel bør du alltid passe på at nettsider har “https” i begynnelsen av sin URL, da dette indikerer at nettsiden SSL-sertifikat (kryptert / Secure Sockets Layer). Du kan også se etter et låsesymbol i adressefeltet, som også indikerer at nettsiden bruker kryptering for å beskytte informasjonen din.

Som en generell anbefaling råder vi til å bruke kredittkort fordi det gir bedre beskyttelse mot identitetstyveri og svindel sammenlignet med et debetkort. Med det sagt er det fortsatt trygt å bruke debetkort i 2024, men sørg for at den er knyttet til en bankkonto med en saldo du har kontroll på, for å begrense risikoomfang dersom kortinformasjonen din blir kompromittert.

Det er svært sjeldent at åpne WiFi-nettverk er sikre, så det tryggeste er å unngå å netthandel når du er tilkoblet på et nettverk med redusert kryptering. Hvis du allikevel er nødt til å handle på et åpent nettverk, bør du koble til via VPN (virtuelt privat nettverk) for å kryptere tilkoblingen og beskytte informasjonen din.

Forbruker har angrerett i 14 dager, ogs¥ ved nettkj￸p. Dette gjelder ved handel fra alle E￘S-land.ᅠ

For tjenester starter fristen ¥ l￸pe dagen etter at avtalen er inng¥tt, mens fristen ved kj￸p av varer l￸per fra dagen etter at varen er mottatt.

Forbrukere har ikke rett til ¥ angre p¥ varer som g¥r raskt ut p¥ dato. Lovens ￸vrige bestemmelser, som opplysningsplikten, gjelder likevel for disse avtalene.

P¥se ¥ unders￸ke retur-policyen til nettbutikken f￸r du gjennomf￸rer et kj￸p p¥ nett. Dette vil hjelpe deg ¥ forst¥ dine rettigheter som kunde dersom du trenger ¥ returnere eller bytte varen.

Dersom du har flere sp￸rsm¥l knyttet til angrerett anbefaler vi at du bes￸kerᅠForbrukertilsynets nettsted.

De 4 siste forbrukertestene hos Soveromsguiden.no

Soveromsguiden
Logo